Η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στο Πανόραμα της Βούλας, την Κυριακή 11 Μαΐου, με τη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Κωνσταντέλλου:

Πανοραμίτησες και πανοραμίτες,

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για τη μαζική σας παρουσία στη σημερινή μας συγκέντρωση εδώ στο όμορφο Πανόραμα της Βούλας. Με την παρουσία σας σήμερα εδώ απαντάτε καθαρά ξάστερα και δυνατά σε όλους όσους το τελευταίο χρονικό διάστημα προσπάθησαν και το προσπαθούν ακόμα και τώρα να σας πείσουν να σας ξεγελάσουν ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια πολλά και σημαντικά πράγματα έγιναν στην νέα μας πόλη. Είναι όσοι απέμειναν ακόμα στην διαλυμένη παράταξη που διοικεί σήμερα το Δήμο μας και κάποιοι ακόμα που παρά την καλή τους πρόθεση να αναμιχθούν στα κοινά της πόλης μας και να βοηθήσουν, έπεσαν θύματα της μαγικής εικόνας που με πανάκριβα μέσα και περίτεχνο τρόπο προσπάθησαν να δημιουργήσουν όσοι επί δεκαετίες μετέτρεψαν τα δημοτικά πράγματα σε προσωπική τους υπόθεση, οι περισσότεροι εκ των οποίων βιοπορίζονται επί δεκαετίες από την ενασχόληση τους αυτή.

Η περίοδος αυτή σημαδεύτηκε από την μεγάλη ατυχία του εκλεγμένου στις δημοτικές εκλογές του 2010 Δημάρχου Γρηγόρη Κασιδόκωστα με το ξαφνικό και σοβαρό πρόβλημα υγείας του. Παρά τις πολλές πολιτικές διαφορές μας τιμούσα τιμώ και αναγνωρίζω την διαδρομή του στην τοπική αυτοδιοίκηση και είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα στην πόλη μας δεν θα είχαν φτάσει στο σημερινό πραγματικά άσχημο σημείο εάν συνέχιζε να βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου. Η περίοδος μετά την αποχώρηση του από την Δημαρχία μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί σαν η χειρότερη δημοτική περίοδος που οι 3 πρώην Δήμοι βίωσαν την τελευταία εικοσαετία. Το δημοτικό συμβούλιο έπαψε να λειτουργεί και μετατράπηκε σταδιακά στο απόλυτο χάος καταρρακώνοντας το κύρος του και ακυρώνοντας την λειτουργικότητά του με ευθύνη της Δημοτικής αρχής.

Η νέα μεταβατική διοίκηση του δήμου με επικεφαλής τον κ. Πανά κινήθηκε μέσα σε ένα πλαίσιο αλαζονείας και απόλυτης περιφρόνησης ακόμα και για τους ανθρώπους της ίδιας του της παράταξής, τους εργαζόμενους και τα στελέχη του Δήμου αλλά κυρίως τους πολίτες. Κυριάρχησε το ψεύδος η αμετροέπεια η προσβλητική έως υβριστική συμπεριφορά σε όποιον δεν συμφωνούσε μαζί του. Ο Δήμος λειτούργησε με μεθόδους αυταρχικές με κλειστές ομάδες και μυστικά συμβούλια και με δόγμα το ότι όποιος δεν είναι μαζί μας πρέπει να εξοντωθεί πολιτικά με κάθε τρόπο.

Κατά την περίοδο αυτή ειδικά όταν η Δημοτική Αρχή με την άφρονα συμπεριφορά της έχασε την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αφού ο ένας μετά τον άλλον οι εκλεγμένοι Δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης άρχισαν να παίρνουν αποστάσεις από τον νέο Δήμαρχο και την κλειστή του ομάδα, βρεθήκαμε ως συνδυασμός μπροστά σε δύο επιλογές. Να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση και να προσκομίσουμε πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη μέσα από την διάλυση της δημοτικής μηχανής ή να στηρίξουμε το Δήμο με τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες μας. Αποφασίσαμε ευθύς αμέσως το δεύτερο χωρίς ιδιαίτερη σκέψη αφού έπρεπε τελικώς κάποιος να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα. Και το πράξαμε με πολιτικό κόστος αλλά το κάναμε συνειδητά για το καλό της πόλης και των κατοίκων της. Μάλιστα ασκήθηκε και κάποιου είδους κριτική για την επιλογή μας αυτή.

Φίλες και φίλοι του Πανοράματος,

Ας δούμε τώρα όμως πριν επανέλθουμε και πάλι στα ειδικά θέματα της πόλης μας που βρισκόμαστε και που θέλουμε να πάμε. Στις εκλογές της άλλης Κυριακής καλούμαστε να επιλέξουμε αυτούς που θα διαχειριστούν τις τύχες του δήμου μας, για την επόμενη πενταετία. Αυτές οι εκλογές γίνονται σε πολύ δύσκολες περιστάσεις για τη χώρα αλλά και για όλους μας.

Η δίνη της κρίσης δεν άφησε ανέγγιχτη την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο κάθε δήμαρχος που θα εκλεγεί τώρα, καλείται να κάνει «πυροβασία»! Ο δήμος του μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα αφού δεν θα μπορεί να προσδοκά τις παραδοσιακές πηγές εσόδων, που ήταν η βοήθεια από το κράτος, που αδυνατεί όπως καταλαβαίνετε τώρα να βοηθήσει, αλλά και η φορολόγηση των δημοτών του, που ήδη έχει εξαντληθεί η φοροδοτική τους ικανότητα. Αλλά, ας μη γελιόμαστε, δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικός δήμαρχος ή να γίνει δημοτικό έργο με άδεια ταμεία!

Γι΄αυτό, το μοντέλο του απλά φιλότιμου και «καπάτσου» δημάρχου έχει ξεπεραστεί πια από τα πράγματα. Οι πόροι, για να πάει μπροστά ένας δήμος και να μπορέσει να αναπτυχθεί μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, βρίσκονται πλέον μόνο στα ευρωπαϊκά προγράμματα, που δεν είναι λίγα σας πληροφορώ και στις μοντέρνες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες με τη μορφή ΣΔΙΤ, δηλαδή με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Εκεί λοιπόν, αυτό που χρειάζεται είναι γνώση των ευρωπαϊκών διαδικασιών, άνεση να κινείται κανείς με σωστό τρόπο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και, κυρίως, σοβαρότητα και προετοιμασία. Για να πείσεις σε αυτό περιβάλλον και να προτιμηθείς, πρέπει να πας με πλήρη φάκελο, ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση και δυνατότητα να πείσεις. Και πιστεύω, ότι εγώ προσωπικά, αλλά και οι βασικοί συνεργάτες μου, διαθέτουμε την παιδεία και την πείρα, ώστε να τα καταφέρουμε σε αυτή την παλαίστρα, που δεν είναι καθόλου εύκολη - σας διαβεβαιώ.

Δεν θα σας κουράσω με προγραμματικές εξαγγελίες επάνω στα διάφορα θέματα που απασχολούν το δήμο, γιατί ο χρόνος δεν το επιτρέπει να τα αναπτύξω και γιατί υπάρχουν όλα στο πρόγραμμά μας, που το θεωρώ συμβόλαιο τιμής μαζί σας. Φρόντισα μαζί με τους συνεργάτες μου να σας παρουσιάσουμε ένα αναλυτικό και ξεκάθαρο γραπτό πρόγραμμα, που ήδη διανεμήθηκε σε όλα τα σπίτια και δεν είναι ένα άλμπουμ με ωραίες φωτογραφίες και συνθήματα όπως άλλα, αλλά εξηγεί για κάθε θέμα λεπτομερειακά το τι θα γίνει και πώς θα γίνει.
Θα περιοριστώ σήμερα να σας πω τηλεγραφικά δυο πράγματα, που είναι οι βασικές αρχές μας, το «Ευαγγέλιό» μας, αναφερόμενος σε δυο βασικά ερωτήματα:

Το πρώτο ερώτημα είναι «Τι πόλη θέλουμε;».

Οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να μας φορτώσουν ότι, μιλώντας για ανάπτυξη, σκεφτόμαστε ένα μοντέλο πόλης με επαγγελματικό οργασμό και μιλάνε για «τσιμεντοποίηση» και «γλυφαδοποίηση». Δεν υπάρχει τίποτα ανακριβέστερο!
Για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, το πρώτο που ξεκαθαρίζουμε στο πρόγραμμά μας είναι ότι θέλουμε η πόλη μας (όλη η πόλη - και στις τρεις ενότητες) να συνεχίσει να είναι το ήσυχο και καταπράσινο προάστιο που γεννηθήκαμε ή επιλέξαμε για τόπο μας, που το ζούμε, το απολαμβάνουμε και το καμαρώνουμε. Δεν είναι απλά σχήμα λόγου ότι επιλέξαμε ως τίτλο του συνδυασμού μας το «ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ», σηματοδοτεί ξεκάθαρα την προτεραιότητά μας!

Το ποιοι θα είναι οι πολεοδομικοί και άλλοι κανόνες μας και οι πρακτικές που θα ακολουθηθούν, ώστε να είναι η πόλη θωρακισμένη απέναντι στην υπερανάπτυξη, το περιγράφουμε αναλυτικά στο πρώτο-πρώτο κεφάλαιο του προγράμματός μας απλά και ξεκάθαρα.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια, ότι είμαστε εχθρικοί απέναντι στην ανάπτυξη. Το αντίθετο. Θα ήταν ανεύθυνο, όταν η οικονομία όλων μας χτυπιέται από την ύφεση και η ανεργία μαστίζει τους νέους μας, αναγκάζοντας τα παιδιά μας να ξενιτεύονται, μια δημοτική αρχή να θέλει την πόλη της «κλεισμένη σε σελοφάν». Θέλουμε την πόλη μας ζωντανή, αγαπάμε τους επαγγελματίες της (όσους τουλάχιστον μας φροντίζουν και μας εξυπηρετούν όλους χωρίς να ενοχλούν ή να βλάπτουν το περιβάλλον και την ηρεμία μας), στοχεύουμε στη σύμμετρη ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, που θα κρατήσει τα παιδιά μας κοντά μας, και αναγνωρίζουμε ότι η οικονομική κρίση έχει εξελιχθεί ήδη για πολλούς συνανθρώπους μας σε ανθρωπιστική κρίση, που επιτάσσει να νοιαστούμε πρωτίστως γι΄ αυτούς αυτή τη δύσκολη ώρα.

Μας νοιάζει όμως η μορφή της ανάπτυξης, που πρέπει να γίνεται μέσα στα πλαίσια και τις λογικές της κηπούπολης και του προαστιακού χαρακτήρα της πόλης μας, που είναι και το συγκριτικό της πλεονέκτημα και αυτό προβάλλουν ως πρώτο προσόν και πουλάνε και οι έξυπνοι από τους επαγγελματίες της. Αν αυτό το χάσει η πόλη μας, οι πρώτοι που θα έχουν να ζημιώσουν, θα είναι οι ίδιοι της οι επαγγελματίες.
Γι΄αυτό, θεωρώ τουλάχιστον ως φαρισαϊσμό και υποκρισία, να μας ελέγχουν σ΄ αυτό, αυτοί ειδικά που λειτουργούν ως εκπρόσωποι μεγάλων συμφερόντων, όταν ξένοι και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ξοδεύουν πακτωλούς χρημάτων για να αλώσουν εκ των έσω το δήμο μας μέσω των ιπποκόμων τους, ώστε να εξουδετερώσουν κάθε αντίσταση στους όποιους σχεδιασμούς υπερανάπτυξης έχουν για την περιοχή μας, με αποκλειστικό σκοπό φυσικά το κέρδος. Στο σπίτι του κρεμασμένου λοιπόν δεν μιλάνε για σκοινί!

Όλοι σας βλέπετε ιδίοις όμμασι με τι άνισα οικονομικά μέσα διεξάγουμε αυτό τον εκλογικό αγώνα και τους κρουνούς χρήματος που έχουν ανοίξει για να μπορέσουν να πνίξουν τη δική μας προσπάθεια και να αποπροσανατολίσουν τη δική σας κρίση, αγοράζοντας σχεδόν το σύνολο του τύπου και ότι πληροφορεί ή κινείται σ΄ αυτή την πόλη. Και διαισθάνεστε ασφαλώς, όπως κι εμείς, ότι, μετά το MALL και το Ελληνικό που έβαλαν χέρι, η βουλιμία τους έρχεται νοτιότερα, όπου περιμένουν τα περιζήτητα «φιλέτα» της δικής μας και της παραπέρα παραλίας του Σαρωνικού, όπως το Καβούρι, οι εκτάσεις της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη, η ανατολική παραλία της Βάρκιζας, η Φασκομηλιά, οι Αλυκές της Αναβύσσου κ.ά. Ας μη γελιόμαστε: Όλα αυτά είναι στο στόχαστρο του Ελβετικού Ομίλου που ρίχνει τώρα εκατομμύρια, για να στρώσει το δρόμο για τη μελλοντική του προέλαση πιθανόν σε βάρος της ποιότητας ζωής μας.
Εμείς, σε αυτή την άνιση και επίπονη μάχη που έχουμε ριχτεί, έχουμε ένα και μόνο ατού, αλλά πανίσχυρο! Τη δική σας συμπαράσταση και την διορατικότητα των δημοτών μας. Οι δημότες της Βούλας, της Βουλιαγμένης και της Βάρης της Βάρκιζας δεν είναι ιθαγενείς που ξεγελιούνται με χάντρες και καθρεφτάκια.

Λέμε καθαρά και ξάστερα ναι στις επενδύσεις στην περιοχή ναι στην ισόρροπη ανάπτυξη της με σεβασμό στην πόλη τον άνθρωπο και το περιβάλλον όχι όμως στην μετατροπή της περιοχής μας σε ένα απέραντο βαλκανικό Las Vegas.
Αναρωτιόμαστε και ρωτάμε και πάλι τον κ. Πανά που αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει. Οι θεατρικές του ενέργειες και οι ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής που έκανε με τόση μαεστρία σχετικά με την πώληση του Αστέρα τι αποτέλεσμα είχαν; Τι ανταποδοτικά οφέλη οικονομικά κοινωνικά ή άλλα κατάφερε να εξασφαλίσει για την περιοχή και τους κατοίκους της; Τίποτα απολύτως τίποτα και χάθηκε μια ακόμα καλή ευκαιρία. Τόσο αμελή συμπεριφορά επέδειξε.

Το δεύτερο ερώτημα είναι «Τι δήμο θέλουμε;».

Θέλουμε ένα δήμο, που ειδικά τώρα με την κρίση, είναι απολύτως αναγκαίο να βρει τον τρόπο να λειτουργήσει έτσι ώστε να επιτυγχάνεται σε κάθε προσπάθεια και σε κάθε έργο το μέγιστο αποτέλεσμα με τη μικρότερη δυνατή δαπάνη. Κι αυτό, όπως ξέρετε, εξαρτάται από την καλή οργάνωση και εκπαίδευση του προσωπικού, από το σεβασμό στο δημοτικό χρήμα και από την αξιοποίηση των ιδεών όλου του επιστημονικού δυναμικού της πόλης, που πρέπει να βρούμε τρόπο να το κάνουμε κοινωνό και συμπαραστάτη των προσπαθειών μας. Επιτυγχάνεται με την δημιουργία των έξυπνων εσόδων για το δήμο και επιτέλους τη δημιουργία καινοτόμων και νεωτεριστικών λύσεων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της δημοτικής μηχανής.
Θέλουμε ένα δήμο πρότυπο, με μοντέρνα, οικονομική και φιλική προς το δημότη λειτουργία, που να λειτουργεί με ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες, με συμμετοχικότητα όλων των πολιτών και με ισοτιμία ανάμεσα στις τρεις ενότητες και στις διάφορες συνοικίες του (ανάλογα με τις ειδικότερες ανάγκες της καθεμιάς), μακριά από τη νοοτροπία των κλειστών δωματίων και της λευκής επιταγής.
Αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω ρητά εν προκειμένω, είναι ότι θα πρυτανεύει πάντοτε ο σεβασμός στις παραδόσεις και τις ιδιαιτερότητες της κάθε δημοτικής ενότητας, ανεξαρτήτως μεγέθους ή επιρροών, ότι ο δήμος θα κινείται πάντα σε πνεύμα ισονομίας, χωρίς διακρίσεις ή προτιμήσεις, και ότι θα είμαι δήμαρχος όλων των δημοτών, ανεξαρτήτως περιοχής ή κοινωνικής θέσης.

Και μια που αναφέρομαι στις δημοτικές ενότητες και στις συνοικίες και είμαι σε μια απ΄αυτές, στο ωραίο μας Πανόραμα επιτρέψτε μου να σας πω λίγες σκέψεις που έχουμε για την περιοχή.

Δεσμευόμαστε
Α) για τη διάνοιξη οδών (Δομοκού-Δολιανών-Ευγενίδου) που συνδέονται με την οδό Δερβενακίων και την ορθή απόδοση προς χρήση της οδού Δερβενακίων (στο πλήρες εύρος της) σύμφωνα με το εγκεκριμένο Ρυμοτομικό Σχέδιο, όπως προβλέπει το Σ.τ.Ε. κατόπιν προσφυγής κατοίκων του Πανοράματος (Αποφάσεις Σ.τ.Ε. 2759/2003, Σ.τ.Ε. 904/2006),
Β) την αντιμετώπιση του διαχρονικού προβλήματος με τα όμβρια και με την υπερχείλιση υδάτων,
Γ) τη συντήρηση οδών (λακκούβες / επικίνδυνα ολισθηρές οδοί, π.χ Θεσσαλίας, Μαραθώνος), καθώς και την πειθάρχηση στις ελάχιστες απαιτήσεις πεζοδρομίων (όρια - προδιαγραφές, π.χ. εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση λόγω έλλειψης πεζοδρομίων στην Μενελάου-Παυσανίου και ψηλά στην οδό Προόδου),
Δ) την τακτική συντήρηση -φύτευση -καλλωπισμό όλων των κεντρικών παιδικών χαρών, αλλά και των εγκαταλελειμμένων τριγώνων στις συμβολές των οδών του Πανοράματος
Ε) την τήρηση σύγχρονων προδιαγραφών ασφαλείας σε παιδικές χαρές και γηπεδικές εγκαταστάσεις (κάγκελα / δάπεδα /παιγνίδια) και για την προσθήκη εγκαταστάσεων κατάλληλες για να γίνει η περιοχή μας φιλική προς ΑμΕΑ
Ζ) τις ενέργειες αποξήλωσης της συστάδας κεραιών κινητής τηλεφωνίας (οδός Καρπενησίου),
Η) την οργανωμένη προώθηση προς ανακύκλωση φθαρμένων/χρησιμοποιημένων υλικών και εξοπλισμών, με τη δημιουργία κανονισμού καθαριότητας πόλης
Θ) τον τακτικό καθαρισμό Δασικών τμημάτων
Ι)τη λειτουργία παθητικής - ενεργητικής Πυρασφάλειας (όπως η τήρηση αντιπυρικής ζώνης και η φροντίδα για επαρκείς προσβάσεις) αλλά και την αξιοποίηση της υπάρχουσας Μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας (που έχει ήδη υποβληθεί στο Δήμο), για χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ
Κ) τη συντήρηση υφιστάμενων αλλά και την ενίσχυση των υποδομών ενεργητικής πυρασφάλειας (π.χ. εγκαταστάσεων πυρόσβεσης), καθώς και την ενημέρωση ή/και συμμετοχή των πολιτών σε ασκήσεις πυρασφάλειας.
Λ) την ανάδειξη του περιαστικού δάσους και του ορεινού τμήματος της περιοχής ως επισκέψιμου χώρου αναψυχής και πολιτισμού,
Μ) τη δημιουργία παραρτήματος του ΚΑΠΗ στο πανόραμα
Ν) τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στον προς απαλλοτρίωση χώρο της Δερβενακίων δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο Λύκειο Βούλας

Άφησα τελευταία την ρητή δέσμευσή μας για την οριστική απομάκρυνση του παράνομου σταθμού μεταφόρτωσης από τον χώρο του νεκροταφείου. Δεν θα σας πω ψέματα. Δυστυχώς η μεταφόρτωση έχει κλείσει μόνο στα χαρτιά και η λειτουργία της συνεχίζεται κανονικά κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας αλλά και το μεσημέρι. Μόνο τα ανοιχτά φορτηγά δεν ανεβαίνουν πλέον στο Πανόραμα και ξεφορτώνουν στη Βουλιαγμένη. Ο κ. Δήμαρχος αλλά και οι εν Πανόραμα εκπρόσωποι τύπου που διαθέτει ψεύδονται όταν λένε ότι η μεταφόρτωση έκλεισε και αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες και τα βίντεο που βρίσκονται στη διάθεσή τους. Αλλά ψεύδονται ακόμα χειρότερα όταν στα προσωπικά τους προεκλογικά φυλλάδια αναφέρουν με περισσή υπερηφάνεια ότι οι ίδιοι προσωπικά έκλεισαν την ανοιχτή μεταφόρτωση. Η αλήθεια είναι ότι η μεταφόρτωση έκλεισε, στα χαρτιά κυρίως, όταν έγινε καταγγελία από κατοίκους της Βάρης στους επιθεωρητές περιβάλλοντος του Υπουργείου για τον σταθμό μεταφόρτωσης της Βάρης και οι επιθεωρητές την ίδια μέρα που προέβησαν στις 12 Οκτωβρίου του 2013 για έλεγχο στο σταθμό μεταφόρτωσης της Βάρης επισκέφτηκαν και το σταθμό και τη μεταφόρτωση στο Πανόραμα και τους έκλεισαν και τους δύο. Εάν όσοι ισχυρίζονται ότι έβαλαν τα στήθη τους μπροστά και έκλεισαν την μεταφόρτωση επιθυμούν, μπορούν να το αποδείξουν με την επίδειξη έστω και ενός επίσημα παραληφθέντος σχετικού εγγράφου αιτήματος από το Υπουργείο. άλλως πως, καλό θα είναι να σωπάσουν και να αποσύρουν από την κυκλοφορία τα προεκλογικά τους έντυπα με τους ψευδείς ισχυρισμούς.

Φίλες και φίλοι του Πανοράματος,

Ελάτε κοντά μας σ αυτό τον ωραίο αγώνα για να χτίσουμε μια ενιαία και ήσυχη πόλη αντάξια της ομορφιάς της, που να παρέχει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα ζωής σε όλους τους κατοίκους της, και ιδιαίτερα να εγγυάται στα παιδιά της ότι θα ζήσουν το ίδιο ευχάριστα (αν όχι περισσότερο) με τους γονείς τους. Να χτίσουμε την «ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ»!
Ελάτε να οργανώσουμε το δήμο μας σε ευρωπαϊκά και μοντέρνα πρότυπα, μακριά από τις μικροπολιτικές πρακτικές επαρχιώτικου τύπου του παρελθόντος, που είναι πια ξεπερασμένες και ατελέσφορες. Ο δήμος, φίλοι μου, δεν είναι μια ακόμα δημόσια υπηρεσία, όπως νομίζουν μερικοί. Είναι το δεύτερο σπίτι μας, το κοινό μας σπίτι, από το οποίο εξαρτάται σε πολλά το πόσο εξυπηρετικό θα είναι για μας όλους το πρώτο, το οικογενειακό μας σπίτι. Το «ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ» προϋποθέτει ως ενδιάμεσο -πλην καθοριστικό στόχο- αυτό που λέμε ως σλόγκαν αλλά το εννοούμε, τον «ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ»!
Κλείστε τ αυτιά σας στις σειρήνες των πανάκριβων φαντεζί εντύπων, των κάθε είδους λασπολογιών και των υπηρετών μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, που ξοδεύουν εκατομμύρια για να σας ξεγελάσουν.
Κλείστε τ αυτιά σας σε αυτούς που προσπαθούν να σας δελεάσουν με σοβινισμούς, παριστάνοντας ότι είναι «πιο δικοί σας» και «πιο κοντινοί σας», για να μονοπωλήσουν την ψήφο σας και να την «πωλήσουν» στη συνέχεια ως εκδούλευση στους ισχυρούς προστάτες τους και στα «κοράκια» που εποφθαλμιούν την πόλη.
Την προηγούμενη φορά κατάφεραν να αποσπάσουν την ψήφο των άλλων περιοχών, τάζοντάς τους ότι θα τις κάνουν όλες Βουλιαγμένη. Τελικά, το μόνο που κατάφεραν, ήταν το ακριβώς αντίθετο: να κατεβάσουν και τη Βουλιαγμένη στο επίπεδο των περιοχών που θεωρούσαν κατώτερες!

Σας ζητάμε να κλείσετε τα αφτιά σας σε όσους προσπαθούν μέσω βιομηχανίας λάσπης και δημιουργίας εικονικής πραγματικότητας μέσω αστραφτερών εντύπων για τη δημιουργία εντυπώσεων και να πράξετε με το μυαλό σας. Να κρίνετε ποιός σας κοροϊδεύει ποιός επιχειρεί να σας αρπάξει την ψήφο και να του γυρίσετε την πλάτη.
Για όλους εμάς το μοναδικό και κυρίαρχο σύνθημα είναι η Πόλη πάνω απ΄όλα και η πόλη δεν είναι οι δρόμοι και τα κτήρια δεν είναι τα γήπεδα και οι υποδομές είναι οι άνθρωποί της είστε όλοι εσείς.
Για σας θα εργαστούμε ακούραστα για να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας και τα όνειρά σας.
Με ανοιχτές πόρτες με αλήθειες με συνεννόηση με συνεργασία θα κάνουμε αυτό που πρέπει για την πόλη για όλους σας για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας.

H προεκλογική ομιλία του Γρηγόρη Κωνσταντέλλο στο Πανόραμα Βούλας

H προεκλογική ομιλία του Γρηγόρη Κωνσταντέλλο στο Πανόραμα Βούλας

H προεκλογική ομιλία του Γρηγόρη Κωνσταντέλλο στο Πανόραμα Βούλας

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μουcasa victoria barkizaφιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube