Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία του Κορωνοϊού, κινητοποιήθηκε επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά και στήριξε τους άπορους, τους ευάλωτους από την κρίση και τους ανθρώπους που δήλωσαν την ανάγκη υποστήριξης στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε.

 

Άμεσα ενεργοποιήθηκε τηλεφωνικό κέντρο καταγραφής αιτημάτων και υποστηρικτικών δράσεων για άτομα και νοικοκυριά τα οποία δήλωσαν οικονομική αδυναμία, μη δυνατότητα μετακίνησης και αδυναμία εξυπηρέτησης βασικών τους αναγκών, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00-20.00, συγκεντρώνοντας τις σχετικές περιπτώσεις και δρομολογώντας παρεμβάσεις όπως :

 

  • Την αγορά και προμήθεια τροφίμων ή φαρμάκων για άτομα που δεν πρέπει ή δεν μπορούν να μετακινηθούν
  • Την προσφορά σε άπορους και οικονομικά αδύναμους δωρεάν βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων
  • Την διεκπεραίωση διαφόρων αιτημάτων προς το ΚΕΠ και την παράδοση των σχετικών εγγράφων σε ανθρώπους που δεν πρέπει ή δεν μπορούν να μετακινηθούν.
  • Την λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής καθώς η ψυχική υγεία όλων μας αυτή την περίοδο δοκιμάζεται και πιέζεται.

 

Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής αποδεικνύουν στην πράξη την προσήλωση στον στόχο της στήριξης των ευπαθών ομάδων και των αδύναμων συμπολιτών μας, ενώ όλο αυτό το διάστημα οι συγκεκριμένες δράσεις σχολιάσθηκαν θετικά και παρουσιάστηκαν από σημαντικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.  

 

Η προσπάθεια όμως συνεχίζεται καθώς το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει και σε αυτή την μάχη με τον Κορωνοϊό μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι διαδίδοντας και προβάλλοντας τις σχετικές δράσεις, ενημερώνοντας ανθρώπους που πραγματικά τις έχουν ανάγκη και οι οποίοι μπορούν πράγματι να βοηθηθούν.

 

Στο πλαίσιο αυτό σας αποστέλλουμε και την σχετική αφίσα προκειμένου να δημοσιοποιηθεί περαιτέρω, λαμβάνοντας γνώση όσο το δυνατόν περισσότεροι.

 

Με το σύνθημα κανείς μόνος του να μην αντιμετωπίσει την πανδημία, ειδικά αυτές τις Άγιες Ημέρες, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στηρίζει την κοινωνική συνοχή και προστατεύει την δημόσια υγεία με τρόπο ουσιαστικό και αποτελεσματικό.

Νέες δυνατότητες στην ευχάριστη και δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου των παιδιών στο σπίτι, προσφέρει πλέον ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου καθώς στο site του Δήμου δημιουργήθηκε ειδικός διαδικτυακός χώρος για τα παιδιά, με τίτλο : 

 

 «Μένουμε Σπίτι» 

«Παίζουμε, Μαθαίνουμε, Δημιουργούμε»

 

Στην συγκεκριμένη επιλογή, μικροί και μεγάλοι, έχουν δωρεάν πρόσβαση σε συνδέσμους και ιστοσελίδες με πλούσιο ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό και δημιουργικό περιεχόμενο, εύκολα προσβάσιμες, όπου  γονείς και παιδιά μεταξύ άλλων μπορούν να κάνουν διαδικτυακές βόλτες σε μουσεία και βιβλιοθήκες, να παίζουν δημιουργικά παιχνίδια, να ακούνε παραμύθια και να βρίσκουν προτάσεις για διάβασμα και εκπαιδευτικά videos.

 

Στόχος, της δράσης είναι να αξιοποιηθεί το υλικό με τρόπο ουσιαστικό, με έμφαση στα παιδιά και μέριμνα να οργανωθεί ο ελεύθερος χρόνος τους ενισχύοντας ταυτόχρονα σημαντικά πεδία μάθησης.

 

Για τις προτάσεις που αναρτούνται, συνεργάστηκαν και ανταποκρίθηκαν, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Π. Φαλήρου, τα ΚΔΑΠ του Δήμου, εκπαιδευτικοί,  εθελοντικές ομάδες και ιδιώτες (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, γιατροί).

 

Το υλικό ανανεώνεται και εμπλουτίζεται συνεχώς. Αν θέλετε κι εσείς να συμπεριλάβουμε την πρότασή σας σε κάποια από τις παραπάνω ενότητες, παρακαλούμε στείλτε το υλικό σας στην διεύθυνση 

 

Εmail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

FB: https://www.facebook.com/dimotikesvivliothikesp.falirou/.

 

Υπεύθυνη για την οργάνωση, τον συντονισμό και το περιεχόμενο της δράσης είναι η Υπεύθυνη των Βιβλιοθηκών, Δημοτική Σύμβουλος, Μαίρη Τρύφων.

 

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και αναλογιζόμενοι τις δυσκολίες των περιστάσεων, θέτουν στην διάθεση των εκπαιδευτικών και των μαθητών τον εξοπλισμό τους, ως προς την αναπαραγωγή έντυπου εκπαιδευτικού υλικού.

 

Αυτό σημαίνει ότι, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών που  δεν έχουν δυνατότητα εκτυπώσεων εκπαιδευτικού υλικού, ώστε οι μαθητές να πραγματοποιήσουν και ολοκληρώσουν τις εργασίες η τα μαθήματα που οργανώνονται ή τους ανατίθενται, μπορούν να αποστείλουν email στην διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Επειδή οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες, με απόφαση του Δημάρχου Γ. Φωστηρόπουλου  έχουν αναστείλει την καθημερινή λειτουργία τους, μέχρι νεωτέρας, στο πλαίσιο αποφυγής εξάπλωσης του covid-19, πριν επικοινωνήσετε μαζί μας, πρέπει να γνωρίζετε τα εξής :  

 

Προσοχή:

 

 

  • Η διαδικασία αφορά αποκλειστικά εκτυπώσιμο εκπαιδευτικό υλικό από βιβλία σχολείου, εργασίες που έχουν δημιουργήσει ή αναθέσει εκπαιδευτικοί των σχολείων,  (όχι πχ σελίδες ζωγραφικής)
  • Τα emails, με το υλικό που χρειάζεται να εκτυπωθεί,  στέλνονται από τους γονείς των μαθητών ή τους εκπαιδευτικούς , γι΄ αυτό απαραίτητο είναι να αναγράφεται ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας του ενήλικα και μόνο.  
  • Πριν αποστείλετε το υλικό σας, βεβαιωθείτε ότι είναι πραγματική η ανάγκη να απευθυνθείτε στην υπηρεσία αυτή της βιβλιοθήκης, ώστε να μη γίνει κατάχρηση.
  • Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να απευθυνθεί στην Βιβλιοθήκη μόνο μια φορά την εβδομάδα, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι. 
  • Οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, θα επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα που θα αποσταλούν, να ενημερώσουν για το πότε και πως και από ποιόν θα γίνει η παραλαβή του εκτυπωμένου υλικού. 

 

Η διαδικασία παραλαβής του εκτυπωμένου υλικού θα γίνει πάντα και μόνο με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.

 

Email:  Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

 

Αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες φορές, ήταν η παρουσία των εθελοντών αιμοδοτών στην 69η αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, για την ενίσχυση της Τράπεζας αίματος.

 

Μάλιστα η προσέλευση ήταν τέτοια που κάποιοι εθελοντές οι οποίοι προσήλθαν αυθόρμητα χωρίς να έχουν κλείσει ραντεβού τελικά δεν μπόρεσαν να προσφέρουν, καθώς το πρόγραμμα των αιμοληψιών είχε συμπληρωθεί και οριστεί από τις προηγούμενες ημέρες με  στόχο τον μη συγχρωτισμό και την τήρηση όλων των απαραίτητων αυστηρών μέτρων ασφάλειας και προστασίας των συμμετεχόντων στην δράση.

 

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος που ήταν παρών στο Δημαρχιακό Μέγαρο ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους εθελοντές για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην σημερινή δύσκολη συγκυρία και τόνισε ότι ο βασικός στόχος που ήταν να συλλεχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες μονάδες αίματος επετεύχθη καθώς συγκεντρώθηκαν 73 φιάλες αίματος. Παράλληλα ευχαρίστησε τους γιατρούς και το προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του Ασκληπιείου Βούλας για την παρουσία τους ενώ απέδωσε εύσημα και στους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου καθώς με τον νέο τρόπο που επικοινωνήθηκε  και οργανώθηκε η δράση, η προσέλευση του κόσμου ήταν μοναδική παρά τις δυσκολίες, τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της εποχής.

 

Με αφορμή το έντονο ενδιαφέρον πολλών Δημοτών να αιμοδοτήσουν, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου ανακοίνωσε την διοργάνωση νέα έκτακτης αιμοδοσίας στις 10 Μαίου 2020, σε χώρο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα, στέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Δημοτική Αρχή σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας, οργανώνει και συντονίζει όλες τις απαραίτητες δράσεις προκειμένου να περιφρουρηθεί η δημόσια υγεία, στηρίζοντας και προστατεύοντας τους πιο ευπαθείς συνδημότες μας.

 

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου διοργανώνει την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020, από  9.00 έως 13.00, την 69η Εθελοντική Αιμοδοσία του, στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Αρτέμιδος & Λάκη Σάντα) σε συνεργασία με τους γιατρούς και το προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του Ασκληπιείου Βούλας.

 

Η αιμοδοσία συμμετέχει στην Πανελλήνια Δράση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και υποστηρίζεται από το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνισης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Περιφέρεια Αττικής και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).

 

Για την αποφυγή συγκέντρωσης εθελοντών αιμοδοτών και τον περιορισμό της αναμονής, μπορούν να προγραμματισθούν έγκαιρα ραντεβού στα τηλέφωνα: 210 9855576 & 210 9855601

(7.00 έως 14.00).

 

Τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και το αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας δίνουμε αίμα και στηρίζουμε τις τράπεζες αίματος μετά τη μειωμένη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στα νοσοκομεία, λόγω του Κορωνοϊού.

 

Η μετακίνηση των πολιτών για την αιμοδοσία, καλύπτεται από τον περιορισμό της κυκλοφορίας, με την συμπλήρωση του ειδικού έντυπου μετακίνησης με δήλωση έκτακτης μετακίνησης κατηγορίας Β1.

 

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αρωγής Γιάννης Αρκουμάνης, καλούν όλους τους Δημότες να ανταποκριθούν στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία προσφοράς και αλληλεγγύης, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και στήριξης του συστήματος δημόσιας υγείας, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας και κυρίως των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. 

 

Ως Δημοτική Αρχή κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτόγνωρη για όλους κατάσταση, οργανώνοντας όλες τις Δημοτικές υπηρεσίες μας προκειμένου να περιφρουρήσουμε την δημόσια υγεία, στηρίζοντας και προστατεύοντας τους πιο ευπαθείς συνδημότες μας.

 


casa victoria barkizaφιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube

 

xrisima-tel-1