Την απογοήτευσή του αλλά την δέσμευση ότι θα σεβαστεί την απόφαση της πολιτείας να μην μοιραστεί το Αγιο Φως στα σπίτια των πιστών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος με ανάρτησή του στο Facebook.

 

«Σκοπός μας ήταν να κρατήσουμε στα σπίτια τους όσους δημότες μας επιθυμούσαν να πάρουν το Άγιο Φως από τις εκκλησίες και παράλληλα να τους μεταφέρουμε την ελπίδα, την πίστη και την αγάπη που εκπροσωπεί το Αναστάσιμο Φως. Σεβόμενοι την εντολή της πολιτείας και την συνολική προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19, δεν θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο κ. Κωνσταντάτος.

 

Σημειώνεται ότι την απαγόρευση της διανομής του Αγίου Φωτός ανακοίνωσε στη διάρκεια της χθεσινή ενημέρωσης για την πανδημία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης:


Δυστυχώς δεν θα έχετε το Αναστάσιμο Φώς!

 

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Τσιόδρας, επικεφαλής της στρατηγικής αντιμετώπισης του COVID-19, με χθεσινή τους απόφαση, δεν επιτρέπουν την μεταφορά του Αγίου Φωτός από την δημοτική αρχή του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, στους δημότες της πόλης.

 

Σκοπός μας ήταν να κρατήσουμε στα σπίτια τους όσους δημότες μας επιθυμούσαν να πάρουν το Άγιο Φως από τις εκκλησίες και παράλληλα να τους μεταφέρουμε την ελπίδα, την πίστη και την αγάπη που εκπροσωπεί το Αναστάσιμο Φως.

 

Η μεταφορά θα γινόταν με γνώμονα την δημόσια υγεία και με απόλυτη εφαρμογή των οδηγιών που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ για την προστασία από τον COVID-19.Άλλωστε με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθημερινά και με απόλυτη ασφάλεια, υπάλληλοι του δήμου μας, έρχονται σε άμεση επαφή με εκατοντάδες συνδημότες μας που τους μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και έγγραφα.

 

Από την πολιτεία όμως, κρίθηκε πως είναι επικίνδυνο να ανάψουμε τα φαναράκια που θα άφηναν οι πολίτες έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους, δίχως να υπάρξει καμία επαφή. Σεβόμενοι την εντολή της πολιτείας και την συνολική προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19, δεν θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας.

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης των συνδημοτών μας που εκτίμησαν την προσπάθεια μας.

 

Το Πάσχα είναι γιορτή αγάπης και θα σεβαστούμε απόλυτα την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ας είναι το Αναστάσιμο Φως η ελπίδα για μία νέα αρχή.Μία τεράστια γαλανόλευκη σημαία σκέπασε και φέτος όπως κάθε χρόνο, την πρόσοψη του δημαρχείου του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης  προκαλώντας αίσθηση, παραμονή της 25ης Μαρτίου, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στον ηρωικό αγώνα των προγόνων μας για την ελευθερία, με εντολή του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου. 

 

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος ΕλληνικούΑργυρούπολης αφιέρωσε την σημαία στους σύγχρονους ήρωες που εργάζονται στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και στους άντρες του Ελληνικού στρατού και Αστυνομίας που φυλάττον θερμοπύλες στον Έβρο.


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ντύσαμε το δημαρχείο μας με την μεγαλύτερη Ελληνική σημαία, τιμή στη μνήμη των πεσόντων ηρώων του 1821.

Φέτος όμως ο Δήμος μας, την σημαία αυτή την αφιερώνει, στους σύγχρονους ήρωες που εργάζονται στα Νοσοκομεία της χώρας, στον Τομέα Καθαριότητας του Δήμου, στο Βοήθεια στο Σπίτι, στα παιδιά μας στο Έβρο που φυλάττουν Θερμοπύλες, σε όλους εσάς στην κάθε Ελληνίδα και στον κάθε Έλληνα που μένει στο σπίτι για να φυλάξει τον εαυτό του και να προστατέψει την Ελληνική κοινωνία.

Όλοι μαζί ως σύγχρονοι ήρωες θα νικήσουμε και αυτό τον εχθρό, όπως ξέρει ο Ελληνικός λαός να αγωνίζεται και να νικάει, με πίστη, με όραμα, με αλληλεγγύη.


Από τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης τα Χρόνια μας Πολλά σε όλη την Ελλάδα.
 
 

Η Ένωση Αστυνομικών Υ.Ν.Α.ζητά άμεσα μέτρα για την προστασία Αστυνομικών και πολιτών


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής σε ανακοίνωση της, ζητά άμεση λήψη μέτρων για την προστασία Αστυνομικών και πολιτών από τον ιό Covid-19


Αναλυτικά η ανακοίνωση


« Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία Αστυνομικών και πολιτών από τον ιό Covid-19 (κορονοϊό)»

 

Η Ένωσή μας, στα πλαίσια της αντιμετώπισης της εξάπλωσης του ιού Covid -19 (κορονοϊού) και της προστασίας των Αστυνομικών που υπηρετούν σε Υπηρεσίες που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια της Νοτιοανατολικής Αττικής, εφιστά την προσοχή της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας για την εφαρμογή μέτρων που θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά για την προστασία γενικά της δημόσιας υγείας:


α) Ανάθεση καθαριότητας άμεσα σε συνεργεία σύμφωνα και με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε την 15/03/2020,

 

β) διανομή αντισηπτικών, ειδικών καθαριστικών, γαντιών και κατάλληλων μασκών για την προστασία των Αστυνομικών,

 

γ) συχνές απολυμάνσεις των Υπηρεσιών και ειδικά των χωρών που επισκέπτονται μεγάλος αριθμός πολιτών (γραφεία Αξιωματικών Υπηρεσίας, κάουντερ διαβατηριακού ελέγχου, κρατητήρια, γραφεία διαβατηρίων κλπ),

 

δ) ειδικές άδειες σε ευπαθείς (λόγω ασθενειών) ομάδες εργαζόμενων Αστυνομικών (καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, διαγνωσμένων αναπνευστικών ασθενειών, ανοσοκατασταλμένων κτλ), ε) ειδικές εντολές για τις προσαγωγές που πραγματοποιούν καθημερινά Αστυνομικοί που εκτελούν εξωτερικές Υπηρεσίες (Ομάδα Δίας, Άμεση Δράση κτλ)

 

ε) Τοποθέτηση ειδικού plexi glass στα γραφεία των Υπηρεσιών που έρχονται σε άμεση επαφή με πολίτες.

 

Τέλος εφιστούμε την προσοχή για μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα, ειδικά στον έλεγχο διαβατηρίων του διεθνείς Αερολιμένα Αθηνών, δεδομένου ότι αποτελεί την μεγαλύτερη πύλη εισόδου στην χώρα μας καθώς και τα σημεία από τα οποία διέρχονται επιβάτες που έχουν αφιχθεί από χώρες που ο ιός Covid -19 (κορονοϊός) έχει μεγάλη έξαρση.

 

 

Δείτε και ακούστε προσεκτικά τα παρακάτω βίντεο αφορά την υγεία όλον μας.Η Ελένη Πατρόζου, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Επιστημονική Συνεργάτις του ΥΓΕΙΑ, μας ενημερώνει για το νέο Κορωνοϊό (COVID-19). 

Στη σύλληψη του καταδικασμένου για τη δολοφονία του 20χρονου Αυστραλού Ντουζόν Ζαμίτ στη Μύκονο, προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ.

 

Ο άνδρας εντοπίστηκε στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της Αργυρούπολης, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ενώ οδηγούσε μοτοσικλέτα.

 

Οι αστυνομικοί του ζήτησαν να σταματήσει και στον έλεγχο που ακολούθησε, εντόπισαν ένα γκλοπ και ένα μαχαίρι και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα όπου διαπιστώθηκε η ταυτότητά του.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς στις 28 Ιουλίου του 2008 είχε επιτεθεί κατά παρέας τεσσάρων Αυστραλών έξω από κλαμπ στη Μύκονο και σύμφωνα με το δικαστήριο που του επέβαλε 22,5 χρόνια ποινή κάθειρξης, είχε καταφέρει θανάσιμα χτυπήματα με γκλοπ στον άτυχο 20χρονο Αυστραλό.

 

Το θύμα είχε μεταφερθεί αρχικά στο κέντρο υγείας της Μυκόνου και εν συνεχεία σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου και κατέληξε.

 

Οι γονείς του είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο προχωρώντας στην δωρεά οργάνων του δολοφονημένου νέου.

 

Πηγή: lawandorder.gr

 

 

Ένα ακόμα πάρκο σε λίγο καιρό θα παραδοθεί στους κατοίκους του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης. Το πάρκο Αφροδίτης η έκταση του οποίου βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη. Μετά την τελική έγκριση της Διαχειριστικής Μελέτης από το Δασαρχείο ανάβει το πράσινο φως για την ανάπλαση του χώρου, έκτασης 15 στρεμμάτων. Το πάρκο Αφροδίτης είναι ένα έργο που έχει δρομολογηθεί από το 2015 και μετά από τέσσερα χρόνια γραφειοκρατικών διαδικασιών μπαίνει στην τελική του ευθεία και προστίθεται σε μία σειρά έργων που βελτίωσαν θεαματικά την περιβαλλοντική εικόνα του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης .Οι οικονομικοί πόροι για τη χρηματοδότηση του έργου αναζητήθηκαν από την Περιφέρεια και το Πράσινο Ταμείο με την κατάθεση άρτιων οικονομοτεχνικών φακέλων.  Το πάρκο Αφροδίτης, βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο, αποκαλούμενο από την τοπική κοινωνία “τριεθνές”, αφού εκεί συνέκλιναν τα όρια των δήμων Ελληνικού, Αργυρούπολης και Γλυφάδας. Το πάρκο είναι ιδιαίτερης σημασίας για το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης καθώς αποτελεί ένα κοινό πνεύμονα πρασίνου ανάμεσα στις δύο κοινότητες που μπορεί να φιλοξενήσει παράλληλα και πολλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες.Η σχεδίαση σύμφωνα με τη διαχειριστική μελέτη επικεντρώνεται στην ανάδειξη του φυσικού χαρακτήρα του πάρκου σαν συνέχεια του οικοσυστήματος του Υμηττού, στην δημιουργία υποδομών για διάφορες δραστηριότητες ψυχαγωγίας και στην αποκατάσταση της επικοινωνίας του με τον αστικό ιστό.Γιάννης Κωνσταντάτος: Επιτέλους ξεκινάμε "Μετά από 4 χρόνια απίστευτης γραφειοκρατίας τεράστιας αγωνίας και συνεχών προσπαθειών και επιμονής μας εξασφαλίσαμε από το Δασαρχείο την επίσημη έγκριση της Διαχειριστικής Μελέτης για την ανάπλαση του πάρκου Αφροδίτης" είπε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος. "Σε ένα χρόνο από τώρα με 600 χιλιάδες ευρώ θα έχει αναπλαστεί πλήρως η έκταση και η πόλη μας θα αποκτείσει ένα ακόμα πάρκο, πόλο αναψυχής για μικρούς και μεγάλους. Επιτέλους ξεκινάμε!"casa victoria barkizaφιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube

 

xrisima-tel-1