Υλικά:
20 - 25 χοχλιούς χοντρούς
1/2, φλιτζάνι τσαγιου ελαιόλαδο
1 κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι
3 κουταλα σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
Εκτέλεση:
Πλένετε και καθαρίζετε πολύ καλά τους χοχλιούς, αφαιρώντας τις μεμβράνες που υπάρχουν στο στόμιό τους και το κέλυφος.
Σκορπίζετε το μισό αλάτι στον πάτο ενός τηγανιού, όπου τοποθετείτε τους χοχλιούς με το στόμιο τους προς τα κάτω. Βάζετε το τηγάνι σιn φωτιά και σιγοψήνετε, χωρίς να προσθέσετε λάδι ή νερό για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο και αφήνετε τους χοχλιούς να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά.
Τους ανακατεύετε με ένα πιρούνι, ρίχνετε λίγο ακόμα αλάτι και προσθέτετε το δεντρολίβανο και το ξίδι.
Τους σκεπάζετε με ένα καπάκι, τους αφήνετε να πάρουν ακόμα μια βράση και τους κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρετε τους χοχλιούs ζεστούς μαζί με τη σάλτσα του.