Συνέντευξη παραχώρησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Κώστας Στέφας στο NotosNet.gr

Τι θα θέλατε να αλλάξετε στην περιοχή σας με την υποψηφιότητά σας

Έθεσα υποψηφιότητα στον Δήμο μου έχοντας δυο βασικούς στόχους
Α)να δώσω έμφαση στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας των δημοτών, στην καθαριότητα των συνοικιών,στο φτιάξιμο των πεζοδρομίων, στο κλάδεμα των δέντρων, στο καθάρισμα παρτεριών και ανοιχτών χώρων, στην ασφαλτόστρωση οδών, στον ηλεκτροφωτισμό, δηλαδή στα αυτονόητα που πρέπει να προσφέρει ένας Δήμος στους κατοίκους του που πληρώνουν μάλιστα για αυτά και μέσω των ανταποδοτικών τελών,και που δυστυχώς στην θητεία της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής ελάχιστα έγιναν από αυτά.
Β)να παλέψω με όλες τις δυνάμεις μου, να αναδείξω το μεγάλο θέμα της αξιοποίηση του π.αεροδρομίου Ελληνικού και να διεκδικήσω αυτά που δικαιούται και πρέπει να πάρει ο Δήμος μας από αυτήν, ώστε να μην καταστούν οι συνοικίες της πόλης μας «η φαβέλα» της επένδυσης.
Πρέπει από τα έργα αυτά και την υπεραξία που θα δημιουργήσει η επένδυση να κατευθυνθούν πόροι στις Κοινότητες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης για παρεμβάσεις στους ελεύθερους χώρους, την αναβάθμιση των τοπικών αγορών, σε δημιουργία υπόγειων χώρων στάθμευσης, στο πράσινο, και στην ανάδειξη του Δήμου μας ως τουριστικού προορισμού, που όμως οι επισκέπτες δεν θα μένουν μόνο στον χώρο της επένδυσης αλλά θα υπάρχουν λόγοι ώστε να περπατήσουν και στις συνοικίες μας.

Τι πιστεύετε πως δε λειτουργεί σωστά στην περιοχή σας
Πιστεύω ότι δεν έχει δοθεί έμφαση στην παιδεία στην υγεία στην πρόληψη και στην κοινωνική πολιτική.
Υπάρχουν υποδομές αλλά δεν έχουν αξιοποιηθεί σωστά ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη ομπρέλα για την κάλυψη της κοινωνίας μας.
Να σας δώσω ένα παράδειγμα..
Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχαμε την τραγική αυτοκτονία ενός μαθητή μας ως θύμα bullying.
Και τον Οκτώβριο μια ακόμη απόπειρα.
Δυστυχώς αυτή είναι η σύγχρονη μάστιγα των σχολείων μας,και πρέπει πάνω σε αυτό το θέμα να σταθούμε αρωγοί όλοι, καθηγητές, μαθητές, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων ώστε να αποτρέψουμε την επανάληψη του φαινομένου αυτού.
Θεωρω επίσης ότι μεγάλη ευθύνη και συμμετοχή στην αποτροπή της ενδοσχολικής βίας πρέπει να έχει και η εκάστοτε Δημοτική Αρχή.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου οφείλει να είναι ο στενός συνεργάτης του καθηγητή, του μαθητή,του γονέα.
Δυστυχως στον Δήμο μας,με ευθύνη και της Δημοτικής Αρχής είναι υποστελεχωμενη και θεωρώ ότι δεν λειτουργεί επαρκώς.

Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι χαρακτηρίζει την περιοχή σας

Αυτό που σίγουρα χαρακτηρίζει τον Δήμο μου είναι ο χώρος του αεροδρομίου Ελληνικού,της αμερικανικής Βάσης,η έκταση της 129 Π.Υ. και η μελλοντική χρήση τους.
Πάγια θέση της παράταξής μας ήταν, από την πρώτη στιγμή, η αξιοποίηση του π. αεροδρομίου Ελληνικού.
Έχουμε ψηφίσει και στηρίξει στο δημοτικό συμβούλιο υπέρ της επένδυσης αυτής έχοντας καταθέσει ταυτόχρονα προτάσεις για αντισταθμιστικά οφέλη του Δήμου μας.
Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε το Ελληνικό και η Αργυρούπολη να μετατραπούν σε «φαβέλες» της Επένδυσης.

Για αυτό σε πρώτη προτεραιότητα θα έχουμε ως νέα διοίκηση την κατασκευή δύο υπέργειεων διαβάσεων πεζών με ποδηλατόδρομο: Η Λεωφόρος Βουλιαγμένης αποτελεί ένα -απροσπέλαστο για πολλούς- όριο που διαχωρίζει τις υπό κατασκευή εγκαταστάσεις στο Πάρκο με τις επάνω συνοικίες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης. Θεωρούμε επιβεβλημένη και αυτονόητη την κατασκευή δύο υπέργειων διαβάσεων, από μία σε κάθε Δημοτική Κοινότητα, που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή και απρόσκοπτη επικοινωνία των συνοικιών με το χώρο του πρώην Αεροδρομίου.

Τι πιστεύετε πως πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο στην περιοχή σας, στο οποίο δεν έχει δοθεί σημασία έως σήμερα.

Πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να αναδεχθεί και να προωθήσει η επόμενη δημοτική αρχή είναι ο πολιτισμός που παράγουν τα εθνικοτοπικα σωματεία της Πόλις μας.
Οι Πόντιοι, οι Κρητικοί, οι Πελλοποννησιοι, οι Ηπειρώτες, οι χορευτικοί σύλλογοι του Δήμου μας κάνουν πολύ καλή δουλειά και εμείς οφείλουμε να την αναδείξουμε και στην περιοχή μας ,αλλά να είμαστε αρωγοί και υποκινητές ώστε να συμμετέχουν και σε εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.
Δεν χωρούν «τσιγκουνιές» στον Πολιτισμό.
Είναι αυτός που χαρακτηρίζει μια Πόλη.

Τι πιστεύετε πως σημάδεψε την τελευταία 5ετια την περιοχή σας

Πιστεύω ότι σημάδεψε και μάλιστα αρνητικά η αδιαφορία και εγκατάλειψη των συμπολιτών μας ΑΜΕΑ.
Δεν γίνεται να αναβαθμίζεις και να πιστοποιείς παιδικές χαρές και σε καμία από αυτές να μην έχεις προβλέψει και χώρο με όργανα για παιδιά ΑΜΕΑ.
Δεν γίνεται να μην έχεις εξασφαλίσει την πρόσβαση σε όλα τα κτίρια του Δήμου σου,και ειδικά στα σχολεία ,στους χώρους πολιτισμού και άθλησης για την απρόσκοπτη έλευση των πολιτών αυτών.
Δεν γίνεται να μην εξασφαλίζεις καθημερινά την ελεύθερη διέλευση τους στα πεζοδρόμια της Πόλης σου.
Με αυτό τον τρόπο δείχνεις τον πολιτισμό και τον σεβασμό σε όλους τους κατοίκους σου.

Τι πιστεύετε για την ασφάλεια στον δήμο

Δυστυχώς ο κάτοικος του Δήμου μου αισθάνεται κάθε μέρα και πιο ανασφαλής.
Ειδικά με την έλευση του Μετρό στο Ελληνικό και στην Αργυρούπολη αποδείχτηκε ότι ανέβηκε και η εγκληματικότητα στην περιοχή.
Έρχονται, «χτυπάνε» και φεύγουν άμεσα χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.
Ειδικά στις περιοχές γύρω από τους σταθμούς.

Τι είναι αυτό που μπορείτε να κάνετε αν πάρετε τη διοίκηση του δήμου την επόμενη μέρα των εκλογών

Είναι αυτά που σας περιγράφω και στην πρώτη ερώτηση σας
Αμέσως επιστροφή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων για την καθημερινότητα των κατοίκων.

Τι έχετε να πείτε για το έργο που έχει υλοποιήσει ο σημερινός δήμαρχος έως τώρα

Σίγουρα έγιναν θετικά πράγματα στην Πόλη μας και έχει την σημασία του να τα αναγνωρίσουμε.
Βέβαια η λογική που πολιτεύτηκε τα τελευταία χρόνια ήταν του «φαίνεσθε» και του “like” στο Facebook με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης.
Έχασε την μάχη της καθημερινότητας και των υποδομών.
Δεν έδωσε βάρος στην κοινωνική ομπρέλα που χρειάζεται μια κοινωνία η οποία περνά μια κρίση τα τελευταία χρόνια.
Και δεν μιλώ μόνο για την οικονομική κρίση αλλά και για την κρίση θεσμών και αξιών.
Δεν τα κατάφερε ακόμα και στην ποιότητα της Δημοκρατίας στον Δήμο μας με την λειτουργία των θεσμών όπως το Δημοτικό Συμβούλιο και της συνεννόησης μεταξύ των Παρατάξεων.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτεί ευρύτερες συνεργασίες για το καλό των Δημοτών.
Ο απερχόμενος Δήμαρχος επέλεξε τον δρόμο του αυταρχισμού, της μονοπαραταξιακής λογικής, και σε πολλές περιπτώσεις τον δρόμο της πολιτικής συκοφαντίας στους αντιπάλους.
Έτσι δυστυχώς ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και οι κάτοικοι του ήταν οι μοναδικοί χαμένοι από αυτό τον τρόπο Διοίκησης του.

diafimistite edo 700x100

 

 



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube