Η Κατερίνα Παναγοπούλου είναι μια σύγχρονη μοντέρνα γυναίκα, δυναμική, συνδεδεμένη με απλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη μέσω της τεχνολογίας και αφοσιωμένη στην εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αδύναμοι και αθλητές. Με έμφυτη κομψότητα που προκαλεί θαυμασμό, η σύζυγος του Περικλή Παναγόπουλου αποτελεί παράλληλα πρότυπο για την ένθερμη προάσπιση όσων βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, όπως τα παιδιά, οι νέοι, οι αθλητές, οι γυναίκες και οι πρόσφυγες. Προσφέρει αφιλοκερδώς και εθελοντικά τις υπηρεσίες της για τον άνθρωπο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας» μιλά στο notosnet.gr για τις ανησυχίες της, την πολιτική, την επικαιρότητα, τον σύζυγο της και την Βουλιαγμενη, σε μία από τις πιο αποκαλυπτικές της συνεντεύξεις.

1.Τι σας ανησυχεί πιο πολύ αυτή την περίοδο;

Αυτή την περίοδο, πιστεύω, πως γίνεται απολύτως σαφές, ότι η κρίση, που βιώνουν η Ελλάδα και η Ευρώπη, δεν είναι ένα οικονομικό φαινόμενο, αλλά, πρωτίστως, είναι ένα ηθικό και αξιακό φαινόμενο. Μπορεί στην Ελλάδα και σε άλλες αδύναμες οικονομίες του νότου, τα συμπτώματα της κρίσης, να ήταν οικονομικά, όμως, στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη τα συμπτώματα είναι ικανά, να οδηγήσουν σε αποσύνθεση, το ίδιο το όραμα της ενωμένης Ευρώπης. Το πιο ανησυχητικό για την Ελλάδα, αυτή την περίοδο, είναι η συσσώρευση θυμού. Ενός γενικευμένου θυμού «πάντων, κατά πάντων». Παρατηρώ, μια οριζόντια απαξίωση των θεσμών και μια γενικευμένη, άρση της εμπιστοσύνης των πολιτών, σε αυτούς. Είναι μια επικίνδυνη κατάσταση αυτή. Κλονίζει την ενότητα του κοινωνικού ιστού και οδηγεί τους ανθρώπους, σε επικίνδυνα μονοπάτια. Ζούμε σε μια εποχή μεγάλων αντιφάσεων. Επικίνδυνων αντιφάσεων.

2. Αυτή την περίοδο σας αντιπροσωπεύει κάποιο πολιτικό κόμμα;

Ουδέποτε έτρεφα την αυταπάτη, ότι τα πολιτικά κόμματα υπηρετούν το μακροπρόθεσμο συμφέρον του Έθνους. Παντού στον κόσμο, το ίδιο συμβαίνει. Όμως, από την άλλη πλευρά, τα κόμματα είναι αναγκαία για την λειτουργία της Δημοκρατίας. Άρα, νομίζω, πως ένα μεγάλο Εθνικό στοίχημα, είναι η αλλαγή της νοοτροπίας των κομμάτων, με ευθύνη των ηγεσιών τους. Χρειαζόμαστε μια πιο λειτουργική Δημοκρατία, με περισσότερη διαφάνεια, αξιοκρατία και προσήλωση στον άνθρωπο. Νομίζω, ότι αυτή την περίοδο, γίνονται σημαντικά βήματα εκσυγχρονισμού των κομμάτων. Για να απαντήσω, λοιπόν, με εκφράζει το κόμμα, που βρίσκει το θάρρος, να υπηρετεί τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους, τιμώντας την Παιδεία, τις Αξίες και την ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Με αντιπροσωπεύει η Ελλάδα.

3. Έαν γινόσασταν μια μέρα Πρωθυπουργός, τι πολιτική θα ακολουθούσατε;

Δεν θα γίνω Πρωθυπουργός, άρα, προτιμώ να ασχολούμαι με το να βοηθώ τον κάθε φορά, εκλεγμένο Πρωθυπουργό, άρα, την Πατρίδα μου, με το έργο μου, ως Εθνική Πρέσβυς στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά και από κοινού με τις χιλιάδες γυναίκες, που συμμετέχουν στην «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», με την εθελοντική μας προσπάθεια. Παλαιότερα, φτιάχναμε αθλητικούς χώρους, σε ευαίσθητες οικονομικά περιοχές. Σήμερα, στηρίζουμε τους Ολυμπιονίκες μας, σε καιρό κρίσης, αλλά και τα παιδιά και τις γυναίκες του πολέμου, που φθάνουν στην Ελλάδα. Τώρα, προωθούμε και προγράμματα διατροφικής υποστήριξης, σε μαθητές Ελληνικών σχολείων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

4. Η πολιτική ή η Δημαρχία σας γοητεύει;

Είμαι ενεργός πολίτης. Αυτή, θεωρώ, ότι είναι η ύψιστη πολιτική ιδιότητα. Αυτό με γοητεύει και όχι τα αξιώματα.

5. Για το δράμα των προσφύγων, τι έχετε να πείτε και ειδικά σε αυτούς, που δεν σέβονται αυτούς τους ανθρώπους;

Το δράμα των προσφύγων με συγκλονίζει. Είμαι παιδί προσφύγων. Έχω τις αφηγήσεις τους στο μυαλό μου. Το φαινόμενο των προσφυγικών ροών, θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια, διότι, οι πόλεμοι, πλέον, προσλαμβάνουν μόνιμα χαρακτηριστικά και μεταβάλλουν την χωροταξία του πλανήτη. Στη Χώρα αυτή, δεν έχουμε άλλη επιλογή, από το να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους. Πρέπει, να απαλύνουμε τον θυμό και τον φόβο τους.
Η ξενοφοβία εκτρέφει το μίσος και τον θυμό. Διευκολύνει τον εξτρεμισμό και την εκδήλωση της βίας και της τρομοκρατίας. Ο κόσμος αλλάζει και αν δεν προσαρμοστούμε, αν δεν διαβάσουμε σωστά τις εξελίξεις, σύντομα, θα γίνουμε μάρτυρες χειρότερων γεγονότων.

  • katerina panagopoulou16. Ταξιδεύετε πολύ, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη για τον κόσμο χρονική περίοδο. Φοβάστε με τις επιθέσεις από το Ισλαμικό κράτος;

Όποιος φοβάται τους τρομοκράτες, έχει γίνει, ήδη, τρομοκράτης του εαυτού του, των παιδιών του και της οικογένειάς του. Όχι, δεν με τρομάζει μια παρέα μισθοφόρων. Με φοβίζει η ανικανότητα της οργανωμένης Διεθνούς κοινότητας, να βάλει τέλος σε αυτό το φαινόμενο.

  • 7. Είστε πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας», ενεργό μέλος πολλών συλλόγων και οργανισμών, έχετε διακριθεί σε διεθνές επίπεδο, είστε η μοναδική Ελληνίδα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής του Ευ Αγωνίζεσθαι (International Committee for Fair Play) από το 2005. Ποιο ήταν το έναυσμα, για να ασχοληθείτε με τον εθελοντισμό και τι σας οδήγησε, να επικεντρωθείτε στον αθλητισμό;
  • panagopoulou kalipatira

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής. Ο τομέας, στον οποίον επικεντρώνει κάποιος την δράση του, είναι άλλο θέμα. Προσωπικά, θεώρησα, ότι η βάση ενός καλύτερου κόσμου, μπορεί να είναι, μόνο, οι Ολυμπιακές Αξίες και η Ελληνική Παιδεία του καλού παραδείγματος. Δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο έναυσμα. Απλά, ήρθε. Με μια μικρή δράση στην αρχή, μια μεγαλύτερη μετά. Έτσι συμβαίνει με τον εθελοντισμό. Το ένα φέρνει το άλλο. Η εξέλιξη έφερε μεγάλες διακρίσεις και νομίζω, ότι στο πρόσωπό μου τιμώνται και οι χιλιάδες εθελόντριες, με τις οποίες υπηρετούμε κοινούς σκοπούς. Βέβαια, με δεδομένο, ότι όλα έχουν συμβεί, χωρίς, έστω και ένα ευρώ κρατική χρηματοδότηση, το οφείλω στην οικογένειά μου, που στήριξε με πάθος την δράση μου. Όμως, δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι θέμα ψυχής, η στράτευση σε αυτούς τους ωραίους σκοπούς. Ο αθλητισμός ήταν και είναι, το κατ΄ εξοχήν πεδίο εφαρμογής των Αξιών που υπηρετώ. Είναι το κορυφαίο παιδαγωγικό σύστημα. Νομοτελειακά, λοιπόν, βρέθηκε στο επίκεντρο των δράσης μου.

8.Υπάρχουν πληροφορίες, για δημιουργία hotspot και στον δήμο Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης. Τι έχετε να πείτε;

Δεν το γνωρίζω, αλλά και αν συμβεί, ποια η διαφορά από τις άλλες περιοχές, όπου εγκαθίστανται κέντρα φιλοξενίας; Έχει κάτι διαφορετικό η περιοχή μας; Δεν κατοικείται από Έλληνες πολίτες; Υποθέτω, απλά, θα ληφθούν κάποια, επιπλέον, μέτρα ασφαλείας, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, αλλά, σας διαβεβαιώνω, ότι θα συμμετείχα ενεργά στην εύρυθμη λειτουργία του. Νομίζω, πάντως, πως η περιοχή μας, δεν εξυπηρετεί γεωγραφικά τις επιδιώξεις των προσφύγων, οπότε, δεν θα είχε μεγάλη επιτυχία το εγχείρημα. Δεν γνωρίζω περισσότερα.

9.Για όσους Έλληνες ασχολούνται με την ναυτιλία και λόγο οικονομικής κρίσης έφυγαν απο την χώρα μας, τι έχετε να πείτε;

Η ναυτιλία, από την φύση της, είναι διεθνής υπόθεση. Δε νομίζω, ότι κάποιοι έφυγαν από την Χώρα μας, λόγω της κρίσης. Λόγω καλύτερων ευκαιριών, ίσως.

10.Πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα γενιά επιχειρηματιών και εφοπλιστών, με τι στοιχεία;

Ήδη, γεννιέται αργά και αθόρυβα, μια υπέροχη γενιά νέων Ελλήνων επιχειρηματιών, που εξελίσσει τα όνειρά της και αναλαμβάνει τα ηνία της Χώρας. Πολύ πιο σύντομα, από όσο πιστεύουμε, η Ελλάδα, χάρη σε αυτή τη νέα γενιά, θα λάμψει ξανά. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι να δώσουμε, επιτέλους, το καλό παράδειγμα. Να λύσουμε τα προβλήματα που δημιούργησε η δική μας γενιά και να μην τα μεταβιβάζουμε στους επόμενους. Οι νέοι ανοίγουν φτερά, με γνώσεις και ήθος. Ας τους ανοίξουμε τον δρόμο. Αυτό προτείνω.

11.Έχετε δεχθεί ρατσισμό όντας σύζυγος ενός ισχυρού Έλληνα επιχειρηματία, όπως ο κύριος Περικλής Παναγόπουλος; 

katerina periklis panagopoulos

Ρατσισμό δεν θα το έλεγα. Ίσως, αυτό οφείλεται και στο γεγονός, ότι ο κόσμος αναγνωρίζει και εκτιμά αυτό που κάνουμε. Όμως, διαπιστώνω, στην σελίδα μου στο Facebook, η οποία έχει εξελιχθεί, σε μια κοινότητα περισσότερων από 60.000 ανθρώπων, ότι πολλοί καλοί άνθρωποι αντιδρούν με θυμό, επειδή υποφέρουν από την κρίση. Με τους περισσότερους, μετά, από εξαντλητικό διάλογο, φθάνουμε σε ένα κοινό συμπέρασμα. Βέβαια, δεν λείπουν και οι «επαγγελματίες μηδενιστές», που επιτίθενται σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε. Σε κάθε μαζικό χώρο και το fb είναι ο νέος μαζικός χώρος, συμβαίνουν αυτά.

12.Γυρνώντας το χρόνο πίσω, ονειρευόσασταν, όλα αυτά που έχετε κάνει;

Είχα ένα προαίσθημα, πως θα συμβούν, αλλά, όχι, δεν τα φανταζόμουν. Νομίζω, κανείς δεν φαντάζεται, πόσο μακριά μπορεί να φτάσει, αν βρει την δύναμη να μην τα παρατήσει.

13.Τι είναι αυτό που θα σας έκανε να τα παρατήσετε;

Έχω εργαστεί σκληρά στην ζωή μου και ίσως, αυτό με έκανε, να μην τα παρατήσω ποτέ. Αυτό είναι το μήνυμα. «Ποτέ μην τα παρατάς», τα καλύτερα είναι μπροστά.

14.Τι θα συμβουλεύατε ένα νέο παιδί να κάνει και τι έναν νέο γονιό;

 Θα συμβούλευα το νέο γονιό, να δώσει στο παιδί του αγάπη και Παιδεία και το παιδί να ονειρευτεί πολλά και να θυμάται, πως η ευτυχία βρίσκεται στην διάκριση και όχι στην επικράτηση.

15.Ποιο νοιώθετε, ότι είναι το μεγαλύτερό σας «επίτευγμα»;

Η αναγνώριση της εικοσαετούς εθελοντικής μου προσφοράς, για την προώθηση της Ολυμπιακής Παιδείας και του Ευ Αγωνίζεσθαι, στην κοινωνία και στον Αθλητισμό, από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, με το Πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο Γυναίκα και Αθλητισμός, που για πρώτη φορά κατέκτησε Ελληνίδα, στο Λος Άντζελες το 2012. Μια παγκόσμια διάκριση, που έφερα στη χώρα μας.

16.Σε ποια χώρα-πόλη θα θέλατε να ζείτε εκτός από την Ελλάδα;

Σαν την Ελλάδα, πουθενά στον κόσμο. Πιστέψτε με. Πουθενά.

17.Ποιο είναι το αγαπημένο σας σημείο στη Βουλιαγμένη;

Αυτό είναι μυστικό.

18.Πόσο μεγάλη σημασία έχει για εσάς η στήριξη του συζύγου σας, καθώς, γνωρίζουν όλοι, ότι είστε από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια, παρόλο που έχετε περάσει δυσκολίες, όπως η απαγωγή;

Δε μπορώ να φανταστώ μεγαλύτερη ευλογία στην ζωή μου και μεγαλύτερο σχολείο, από τον Περικλή Παναγόπουλο. Σπάνιος άνθρωπος, σπάνιος Έλληνας, τεράστιος επιχειρηματίας. Πάνω απ’ όλα, όμως, έντιμος άνδρας. Με ήθος και σοφία. Η απαγωγή είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν. Ας το αφήσουμε εκεί. Έχουμε μάθει να κοιτάμε μπροστά. Ποτέ πίσω.

19.Ποιο είναι το μυστικό για έναν αληθινά αγαπημένο γάμο;

Η αφοσίωση. Η αγάπη. Ο σεβασμός. Αυτά δένουν δύο ανθρώπους και η έλλειψή τους τους απομακρύνει.

20.Τι θα συμβουλεύατε μια νέα γυναίκα;

Με ότι και να ασχοληθεί στη ζωή της,να παραμείνει Γυναίκα.

 

 



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube