Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε σε μια μεγαλειώδη προεκλογική εκδήλωση, στην πλατεία της Βούλας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου. Ακολουθεί αναλυτικά η ομιλία του κ. Κωνσταντέλλου

Αγαπητοί μου συνδημότες,
Φίλες και φίλοι Βουλιώτες,

Είμαστε στην τελική ευθεία. Αυτός ο όμορφος, αλλά και ανηφορικός,  αγώνας φτάνει στο τέλος του.
Σε τρεις ημέρες, θα απαλλαγούμε από μια αυθαίρετη Δημοτική εξουσία που ζήσαμε για μια τριετία.
Ο αγώνας αυτός δεν ήταν εύκολος. Η ανάμειξη στην αναμέτρηση έξι συνδυασμών και άνω των τετρακοσίων υποψηφίων έτεινε να δημιουργήσει μια σύγχυση. Όμως, μέσα από αυτή την προσωρινή «Βαβέλ», με τη σοβαρότητά  μας και την αγάπη σας, ο συνδυασμός μας τελικά ξεχώρισε. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες, προηγείται σταθερά με καθαρή διαφορά από τους άλλους πέντε συνδυασμούς. Και είμαστε βέβαιοι ότι από μεθαύριο, θα είμαστε, με τη θέληση των συνδημοτών μας, η νέα δημοτική αρχή της πενταετίας 2014-2019, που θα γυρίσει οριστικά τη σελίδα προς το αύριο και προς το μέλλον.
Στην προσπάθειά μας αυτή, δεχτήκαμε πολλές μικροπρεπείς προκλήσεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση, τα οποία αντιμετωπίσαμε προσπερνώντας τα με ανωτερότητα, αφήνοντας εσάς να τα απαντήσετε με την αυστηρή κρίση και οξυδέρκειά σας.

 konstantelos-boula 3302

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή υπό τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα ατύχησε να πέσει στα χέρια του κ. Πανά του οποίου ο αυταρχικός και αλλοπρόσαλλος τρόπος Διοίκησης διάλυσε το συνδυασμό της πλειοψηφίας και στην ουσία διέλυσε τη Διοίκηση του Δήμου, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του βασικού κορμού του συνδυασμού του.

Έρχεται λοιπόν σήμερα ο αποτυχημένος  αυτός  κύριος με θράσος μπροστά στους πολίτες να τους υποσχεθεί ότι θα αναβαθμίσει την πόλη, θα την πρασινίσει, θα την οργανώσει και θα την κάνει πρότυπο για την χώρα. Αυτός είναι που θα μας σώσει από την τσιμεντοποίηση!!!
Εμείς προφυλάξαμε επί δεκαετίες με νύχια και με δόντια από την τάση εμπορευματοποίησης, εμείς χτίσαμε και διατηρήσαμε αυτή την κηπούπολη, και εμείς θα την προασπίσουμε σθεναρά.

konstantelos-boula 3298

Επειδή, φίλες και φίλοι, αυτή είναι η κεντρική ομιλία αυτής της προεκλογικής περιόδου -στην ωραία Βούλα μας, στην έδρα του δήμου μας- δεν πρόκειται να τη χαλαλίσω στους ψευδολόγους και στους υποκριτές. Θέλω να την αφιερώσω σ΄ εσάς - σ΄ εμάς και στο θετικό έργο που σκοπεύουμε να πραγματώσουμε σ΄ αυτή την κρίσιμη πενταετία εν μέσω της οικονομικής κρίσης, που ο λαός της πόλης θα μας εμπιστευθεί τις τύχες του «μεγάλου του σπιτιού», δηλαδή του δήμου του, θα κάνω μόνο μια μικρή αναφορά στην ομιλία μου στη Βουλιαγμένη, επεσήμανα ξεκάθαρα, ότι αυτή πόλη, ολόκληρη η πόλη, αναγνωρίζει ως πιλοτικό δείγμα και βιτρίνα της ωραίας μας κηπούπολης τη Βουλιαγμένη, και ιδίως το Λαιμό της Βουλιαγμένης και τη λίμνη της. Για όλους εμάς, ανεξάρτητα ποια είναι η συνοικία που ζούμε, η Βουλιαγμένη είναι το καμάρι μας και ο κρυφός έρωτάς μας.

Δεν πουλάμε όμως στην πολιτική αγορά τη Βουλιαγμένη, όπως το έκαναν αυτοί, υποσχόμενοι στους άλλους ότι θα τους κάνουν Βουλιαγμένη και τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να κατεβάσουν και τη Βουλιαγμένη στο επίπεδο των δήθεν υποβαθμισμένων κομματιών του δήμου που περιφρονούσαν.΄Ένας απλός περίπατος στα ενδότερα της Βουλιαγμένης, με τους όγκους των σκουπιδιών και τα εμφανή σημάδια εγκατάλειψης, θα σας πείσει.

konstantelos-boula 3300

Τη Βουλιαγμένη, φίλοι μου, την έκαναν αυτό που είναι, πρώτα-πρώτα ο Θεός και η Φύση και, στη συνέχεια, οι ιστορικοί της δήμαρχοι Πατρίκιος Καραγεώργος και Γρηγόρης Κασδόκωστας. Όχι φυσικά ο κ. Πανάς και η ανεπάγγελτη ομαδούλα του, που κοίταζαν απλώς πώς να επωφεληθούν και να υπάρξουν επαγγελματικά, πουλώντας αυτή την απαράμιλλη ομορφιά με ευκαιριακές business.
Αλλά, πέρα από τη Βουλιαγμένη, που τους γυρίζει πια και αυτή την πλάτη, θέλω να απευθυνθώ ειδικά στους Βουλιώτες αλλά και στους Βαριώτες και Βαρκιζιώτες με την ερώτηση: Πόσοι από σας γνωρίζετε αυτό που είπε επίσημα ο κ. Πανάς στο δημοτικό συμβούλιο «Δεν μπορείτε εσείς οι Βουλιώτες να χωνέψετε ότι οι πέντε χιλιάδες καπελώσαμε τις πενήντα χιλιάδες και σας διοικούμε»!
Ήρθε η ώρα φίλες και φίλοι η κυρία Λάτση και η παρέα της να λάβουν από τους «ιθαγενείς» Δημότες την πρέπουσα απάντηση.

 Aγαπητοί μου συνδημότες

Αυτές τις μέρες στείλαμε στα σπίτια σας το αναλυτικό πρόγραμμα μας. Καταθέσαμε στην κρίση σας αναλυτικά και εγγράφως τα σχέδια μας για την πόλη. Το πρόγραμμα αυτό συντάχθηκε από την ομάδα μας μετά από εκτενή διάλογο και ανταλλαγή απόψεων με εσάς. Δημιουργήθηκαν ομάδας εργασίας για όλα τα θέματα της πόλης και οι ομάδες αυτές προσπάθησαν να καταγράψουν, μέσα από το διάλογο, τα πραγματικά αιτήματα σας, το αληθινά προβλήματα. Το πρόγραμμα μας το γράψατε εσείς, όχι κάποιο ακριβοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι που κυκλοφορούν στην αγορά και πουλάνε προεκλογικά προγράμματα φασόν.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή, εντοπίσαμε όσα λύνονται άμεσα, τα αυτονόητα. Μπορούμε άμεσα να ασχοληθούμε σοβαρά με την καθαριότητα, με εμφανή αποτελέσματα. Μπορούμε άμεσα να κλείσουμε τις λακκούβες στους δρόμους, να συντηρήσουμε τα σχολεία και τους αθλητικούς μας χώρους, να αλλάξουμε τις καμένες λάμπες στο δημοτικό φωτισμό. Αυτά δεν χρειάζεται καν να τα αναφέρουμε, τα θεωρούμε υποχρέωση μας. Όποιος δεν μπορεί να τα κάνει αυτά είναι απλώς ανίκανος.

Εμείς δεν ζητάμε την ψήφο σας υποσχόμενοι ότι θα κάνουμε τα αυτονόητα. Ζητάμε να μας στηρίξετε, να μας εμπιστευτείτε, για να φτιάξουμε μαζί την πόλη που ονειρευόμαστε. Να δημιουργήσουμε μια πόλη για να ζούμε εμείς σήμερα, και τα παιδιά μας αύριο.
Ξεκινάμε λοιπόν με τη διατήρηση του μοναδικού χαρακτήρα της κηπούπολης που απολαμβάνουμε σήμερα. Όταν όμως λέμε κηπούπολη δεν εννοούμε να φυτεύουμε εποχιακά λουλούδια και να ποτίζουμε το γκαζόν.

Στην κηπούπολη μας αναδεικνύουμε το πράσινο, τους ελεύθερους χώρους, τις παραλίες μας, τα δάση μας και το βουνό μας. Τα καλλωπίζουμε να τα παραδίνουμε ελεύθερα στους δημότες αυτής της πόλης. Δημιουργούμε στην πόλη υποδομές και χώρους αθλητισμού, μαζικού και συλλογικού. Τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας, μας κάνουν συνέχεια υπερήφανους. Έχουμε ανάμεσά ομάδες που πρωταγωνιστούν σε εθνικά πρωταθλήματα, τα κορίτσια του Πρωτέα Βούλας, οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Βάρης, οι ομάδες του ναυτικού ομίλου Βουλιαγμένης. Όλες οι επιτυχίες των ομάδων αυτών γίνονται καθ’ υπέρβαση, αφού στηρίζονται στον πατριωτισμό κάποιων λίγων υγειών παραγόντων που δίνουν από το υστέρημα τους σε χρόνο και χρήμα για να κρατήσουν τα παιδιά της πόλης μας μέσα στα γήπεδα. Έχουμε σκοπό να σταθούμε στο πλευρό όλων των αθλητικών σωματείων της πόλης, να συντηρήσουμε και να βελτιώσουμε τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, και να δημιουργήσουν νέες.

Πρέπει ως Δημοτική Αρχή να ασχοληθούμε άμεσα με τα σχολεία της πόλης μας. Κατά την προεκλογική περίοδο καλέσαμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα σε διάλογο και ομολογώ πως η εικόνα εγκατάλειψης που εισπράξαμε από το σύνολο των σχολειών της πόλης ήταν τουλάχιστον απογοητευτική. Καταγράφουμε λοιπόν άμεσα όλα τα προβλήματα των σχολικών εγκαταστάσεων της πόλης άμεσα, και ξεκινάμε όποιες ενέργειες χρειάζονται προκειμένου από αυτό το Σεπτέμβριο τα παιδιά μας να τα περιμένει ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον στα σχολεία τους. Παράλληλα ξεκινάμε άμεσα ενέργειες για τη δημιουργία του 3ου Γυμνασίου Λυκείου Βούλας.

Συνδυάζουμε το ασύγκριτο φυσικό κάλος της πόλης μας με την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομία, τα οποία σε συνδυασμό τη νέα ονομασία του Δήμου μας, η οποία θα βγει από εσάς μέσα από διάλογο, και μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο εξωστρέφειας κάνοντας όλη την υφήλιο να μιλάει για εμάς.
Αξιοποιούμε τον πακτωλό χρημάτων που υπάρχουν στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρκεί να πάει κάποιος με σοβαρές προτάσεις να τα διεκδικήσει, και δημιουργούμε υποδομές όπως την αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας της Βούλας, τη βύθιση της παραλιακής λεωφόρου σε τρία σημεία ώστε να ενωθεί ο αστικός ιστός με την παραλία, η δημιουργία δρόμων, πεζοδρομίων και αποχέτευση σε κάθε σπίτι της πόλης μας και πολλά ακόμα.
Αγαπητοί μου συμπολίτες μπορώ να μιλάω ώρες και να σας καταθέτω τα σχέδια και τα όνειρά μου για την πόλη μας. Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο μ’ αυτό, το έχουμε αναλύσει άλλωστε στο πρόγραμμα μας. Το μόνο που έχω να σας πω είναι ότι θα είμαστε συνέχεια δίπλα σας, οι πόρτες μας θα είναι πάντα ανοιχτές, και ότι όλοι μαζί θα φτιάξουμε την καλύτερη πόλη της Ελλάδας.

 Βουλιώτισσες, Βουλιώτες,
Αγαπημένοι μου συνδημότες και των τριών πρώην πόλεων του δήμου μας,

 Η πόλη που μας ευλόγησε η μοίρα να ζούμε, είναι αντικειμενικά η ωραιότερη της Αττικής και μάλλον και της Χώρας μας.
Η εποχή που διανύουμε είναι εποχή ανακατατάξεων σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας, αλλά και της ιδιωτικής, ζωής μας. Η πολυτέλεια που είχαμε κάποτε, να αφήνουμε την προκοπή της χώρας μας ή της πόλης μας στην τύχη και στη φιλοπατρία των Ελλήνων, παρήλθε ανεπιστρεπτί.

 Τώρα πια:
•    Ή εκσυγχρονίζεσαι… ή χειροτερεύεις κάθε μέρα που περνάει.
•    Ή προγραμματίζεις… ή κάθεσαι θεατής των εξελίξεων.
•    Ή έχεις σχέδιο πλεύσης και εξάντα… ή στουκάρεις στα βράχια.
•    Ή μεταρρυθμίζεσαι μόνος σου… ή έρχεται κάποια στιγμή μια εγχώρια ή ξένη «τρόικα» και σε μεταρρυθμίζει όπως θέλει αυτή.
•    Ή ξέρεις να παίξεις στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και να πάρεις το μερίδιο που σου αναλογεί… ή κάθεσαι και κλαίγεσαι που το κράτος δεν σου δωρίζει απ΄αυτά που δεν έχει.
•    Ή κοιτάζεις μπροστά και τρέχεις τα πράγματα… ή κοιτάζεις πίσω στα Σόδομα, σαν την γυναίκα του Λώτ, και μαρμαρώνεις.
Ο δικός μας συνδυασμός, το δικό μας στρατόπεδο, δεν σας τάζει τη γη της επαγγελίας. Δεν αντέχει άλλο αυτός ο τόπος τους πειραματισμούς, τους μαθητευόμενους μάγους, την εσωστρέφεια και τη γκρίνια, τις ξεπερασμένες πρακτικές και την ατέρμονα ομφαλοσκόπηση. Πάνω απ΄ όλα κυρίως, δεν αντέχει το διχασμό και τις διελκυστίνδες, με προσωπικά ή τοπικιστικά κριτήρια.
Ή θα φύγουμε ολοταχώς και θ΄ αλλάξουμε γρήγορα και αποφασιστικά ότι μας φρενάρει ή μας κρατάει στάσιμους, ή θα είμαστε άξιοι της τύχης μας και ανάξιοι της εκτίμησης των παιδιών μας.

 Ο τόπος αυτός -τόσο τα λουσάτα μέρη του όσο και τα ξεχασμένα- έχει τεράστιες δυνατότητες:

•    Την εξαιρετική του φύση,
•    Τη μορφολογία των ακτών του,
•    Το μορφωτικό επίπεδο των κατοίκων του,
•    Το αυστηρό πολεοδομικό του καθεστώς,
•    Την προνομιακή θέση του, δίπλα στην πρωτεύουσα, στη μέση ανάμεσα στο κύριο λιμάνι και στον κύριο αερολιμένα της χώρας, αλλά και σε απόσταση ασφαλείας απ΄αυτά.
Οι καιροί είναι δύσκολοι, οι ευεργέτες έχουν σωθεί. Δεν θέλουμε μια πόλη κλεισμένη σε «σελοφάν», που να αργοπεθαίνει και που να αναγκάζει τα παιδιά της να ξενιτεύονται. Όμως, ότι γίνεται σ΄αυτή την πόλη, πρέπει να συντελεί στην αναβάθμιση του χαρακτήρα της κηπούπολης (που είναι όπως είπαμε το συγκριτικό της πλεονέκτημα και το στρατηγικό όπλο της) και, βέβαια, να προσπορίζει και κάποιο σημαντικό έσοδο στο δήμο της, για να μπορεί να είναι αυτάρκης και να διατηρήσει αυτή την απαράμιλλη ομορφιά, που οι προηγούμενες γενιές μας παρέδωσαν κι εμείς διατηρήσαμε.

Ο ασφαλής δρόμος γι΄αυτά όλα, είναι να είναι ο λαός συμμέτοχος στις αποφάσεις  (με διαβουλεύσεις και τοπικά δημοψηφίσματα), να χρησιμοποιηθεί το επιστημονικό δυναμικό της πόλης (που πρέπει να επιστρατευθεί και να έλθει κοντά μας) και, κυρίως, όλες οι παρεμβάσεις να γίνονται με διαγωνισμούς ιδεών και με περιβαλλοντικές μελέτες (και όχι με κριτήριο τη «διαπλοκή» και το κέρδος αυτών που μας χρηματοδότησαν για να εκλεγούμε και την εξόφληση «γραμματίων»).
 
Για όλους εμάς το μοναδικό και κυρίαρχο σύνθημα είναι «Η Πόλη πάνω απ΄όλα»!

Η πόλη, φίλοι μου, δεν είναι οι δρόμοι και τα κτίρια, δεν είναι τα γήπεδα και οι υποδομές'  είναι οι άνθρωποί της, είστε όλοι εσείς. Για σας θα εργαστούμε ακούραστα, για να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας και τα όνειρά σας. Με ανοιχτές πόρτες, με αλήθειες, με συνεννόηση και συνεργασία, θα κάνουμε αυτό που πρέπει για την πόλη, για όλους σας, για όλους μας, και  κυρίως για τα παιδιά μας.
Σας ευχαριστώ μέσα απ΄ την καρδιά μου και σας υπόσχομαι να δικαιώσω τις προσδοκίες σας. Προσωπικά, δεν θα πανηγυρίσω όταν εκλεγώ δήμαρχος την επόμενη Κυριακή. Το δικό μου πανηγύρι αναβάλλεται για ύστερα από πέντε χρόνια, όταν θα μπορώ να σας κοιτάξω στο πρόσωπο,  με το ίδιο καθάριο βλέμμα όπως σήμερα, και να σας πω τότε (όχι τώρα) την ιστορική μονολεκτική φράση: «ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ»!!!

 konstantelos-boula 3299

konstantelos-boula 3299

konstantelos-boula 3304

konstantelos-boula 3316

konstantelos-boula 3317

konstantelos-boula 3323

konstantelos-boula 3320

konstantelos-boula 3306

konstantelos-boula 3308

konstantelos-boula 3329

konstantelos-boula 3326

konstantelos-boula 3328

konstantelos-boula 3332

konstantelos-boula 3331casa victoria barkizaφιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube