Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη, η πανδημία δοκιμάζει την ετοιμότητα και τις αντοχές των υγειονομικών συστημάτων και των κοινωνικοοικονομικών δομών πρόνοιας κάθε χώρας, αλλά και τις προσωπικές αντοχές και την ευθύνη του καθενός από εμάς απέναντι στην κοινωνία. 

 

Μέσα σε αυτή την τεράστια πρόκληση, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου με υπευθυνότητα, από την πρώτη στιγμή, επέδειξε τα γρήγορα αντανακλαστικά του, που έχουν ξαναδοκιμαστεί  αφού δεν είναι η πρώτη φορά που κλήθηκε να λειτουργήσει και να αντιμετωπίσει καταστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης ή φτώχειας. 

 

Έτσι, από την πρώτη στιγμή, ενεργοποιήθηκε η γραμμή δημότη 15371, με 12ώρη λειτουργία ακόμη και τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να είναι ο Δήμος στην υπηρεσία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Όλες αυτές τις ημέρες, άτομα της πόλης μας χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους, όπως ηλικιωμένοι, ΑμεΑ και πάσχοντα από χρόνιες ασθένειες ευάλωτα στον κορωνοϊό, καλώντας στο 15371, έχουν κάλυψη σε άμεσες ανάγκες που περιλαμβάνουν παράδοση τροφίμων και φαρμάκων ή άλλα επείγοντα ζητήματα. Τη γραμμή του δημότη πλαισίωσαν οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών του Δήμου, που με βάρδιες καλύπτουν το απαιτητικό ωράριο της λειτουργίας της. 

 

Παράλληλα, η υποστήριξη των συμπολιτών μας που υπάγονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στα υπόλοιπα προγράμματα των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (κοινωνικό συσσίτιο, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο), συνεχίζεται κανονικά. Αναλυτικά: 

 

  • Καθημερινά γίνεται διανομή κατ' οίκον 130 μερίδων φαγητού (κυρίως γεύμα, σαλάτα, ψωμί, φρούτο) 
  • Διανομή κατ' οίκον των προϊόντων Κοινωνικού Παντοπωλείου σε 206 ωφελούμενες οικογένειες ενταγμένες στη δομή για τον Μάρτιο
  • Ξεκίνησε η κατ' οίκον διανομή προϊόντων Κοινωνικού Παντοπωλείου σε 275 οικογένειες για τον Απρίλιο
  • Το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι όπως πάντα διαθέσιμο να καλύψει τις ανάγκες  των ωφελούμενων ατόμων

Αξιοσημείωτη είναι και η ετοιμότητα, από την πρώτη στιγμή, των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων του Δήμου για την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής, τόσο μέσω του πενταψήφιου (για άμεση διασύνδεση), όσο και απευθείας στο τηλεφωνικό κέντρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Η διατήρηση της ψυχικής υγείας όλων, αυτές τις ημέρες της αναγκαστικής απομόνωσης είναι πάρα πολύ σημαντική. 

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της κοινωνικής στήριξης και φροντίδας οι κοινωνικοί λειτουργοί και υπάλληλοι των ΚΑΠΗ ήρθαν σε επικοινωνία με όλα τα μέλη και των πέντε ΚΑΠΗ της πόλης (πάνω από 3.000), δίνοντας προτεραιότητα στα μοναχικά και ανήμπορα άτομα χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, προκειμένου να ενημερωθούν για την υγεία τους, σωματική και ψυχική, αλλά κυρίως να ρωτήσουν αν χρειάζονται οτιδήποτε αυτές τις δύσκολες ημέρες του εγκλεισμού και να τους ενημερώσουν για τις " παροχές" του Δήμου την περίοδο αυτή. Παράλληλα, καθ' όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, οι κοινωνικοί λειτουργοί των ΚΑΠΗ θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, κατά τις πρωινές ώρες.  

 

Στα Δημοτικά Ιατρεία συνεχίζεται κανονικά η συνταγογράφηση από τους ιατρούς του Δήμου, αλλά και η υποστήριξη από υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας στα άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε άυλη συνταγογράφηση. Επίσης, ο Δήμος έχει στήσει μηχανισμό για την εκτέλεση συνταγών και τη διανομή των φαρμάκων κατ' οίκον, από εργαζόμενους. 

 

Η επιβολή των μέτρων παραμονής μας στο σπίτι, οδήγησε πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις της πόλης του Αγίου Δημητρίου στην παροχή της υπηρεσίας “παράδοσης κατ’ οίκον” των προϊόντων τους. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου προχώρησε σε καταγραφή και συγκέντρωσε τα καταστήματα αυτά, τα στοιχεία των οποίων αναρτήθηκαν και συνεχίζουν να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των πολιτών, αλλά και υποστήριξης της τοπικής αγοράς.  

 

 

Και στον τομέα της εκπαίδευσης όμως, ο Δήμος επέδειξε αξιοσημείωτη ετοιμότητα. Το  Κοινωνικό Φροντιστήριο συνέχισε τη λειτουργία του, αφού από πολύ νωρίς και χωρίς να χαθεί διδακτικός χρόνος, οργανώθηκε διαδικτυακά και έτσι παραδίδονται μαθήματα εξ αποστάσεως από τους εθελοντές καθηγητές προς όλους τους μαθητές και μαθήτριες, σε συνολικά 13 τμήματα, δηλαδή 103 μαθητές και μαθήτριες! 

Στη μάχη κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου ήταν και θα είναι παρών ξεπερνώντας σε πολλές περιπτώσεις τις δυνάμεις του, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα, συμβάλλοντας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και προστατεύοντας την υγεία της πόλης, που περισσότερο από κάθε άλλη φορά βρίσκεται σε κίνδυνο. casa victoria barkizaφιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube

 

xrisima-tel-1