Αυγά ποσέ με πράσινη σαλάτα
Ένας διαφορετικός τρόπος για να κάνετε αυγά ποσέ από τον σεφ Γιώργο Τσούλη παίρνετε ένα μικρό ποτήρι του καφέ βάζετε μέσα μια διαφανής μεμβράνη και τη λαδώσετε ελαφρά την αλατοπιπερώσετε. Στη συνέχεια ρίχνετε το αυγό μέσα και το κλείσετε στις άκρες ώστε να μη φεύγει το αυγό. Έπειτα ρίχνετε το αυγό με την μεμβράνη στο βραστό νερό για 3-4 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο του βγάζετε προσεχτικά την μεμβράνη και το σερβίρετε.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 κ.σ. ξύδι
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. μουστάρδα
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
200 γρ. baby σπανάκι
100 γρ. λόλα πράσινη
3 φέτες ζαμπόν, χοντροκομμένες
1/4 μάτσο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
100 γρ. κρουτόν
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γεμίζουμε μια μικρή κατσαρόλα με αρκετό νερό και τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίζει και κοχλάζει ρίχνουμε το ξύδι και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε το νερό ώστε να δημιουργήσουμε δίνη.
Ρίχνουμε ένα αυγό και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.
Στη συνέχεια και πολύ προσεχτικά αφαιρούμε το αυγό με μια τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα αυγά.
Περνούμε ένα μικρό μπολ και ρίχνουμε, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το σχοινόπρασο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το dressing στην άκρη.
Ρίχνουμε το σπανάκι baby, τη λόλα, το ζαμπόν, τα κρουτόν, στο μπολ που θα σερβίρουμε και προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού.
Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας και στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Τέλος τοποθετούμε προσεχτικά τα αυγά ποσέ πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε.