Βάρη: 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών "Τα Ορέστεια"

Βάρη: 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών "Τα Ορέστεια"

«Έλα να παίξουμε»Ι. Ν. Προφήτη Ηλία, Κόρμπι Βάρης, 20 Ιουλίου 2019, ώρα 9 μ.μ.Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών "Τα Ορέστεια" γίνεται κάθε χρόνο σε συνδιοργάνωση με τον ΟΑΠΠΑ του Δήμου Β.Β.Β. και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του 19χρονου χορευτή του συλλόγου μας Ορέστη – Κωνσταντίνου Μυλωνάκη που βρήκε τραγικό θάνατο στις 20 Ιουλίου 2011. Ο Ορέστης ήταν αριστούχος φοιτητής του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχασε τη ζωή του προσφέροντας εθελοντική εργασία στον Εθνικό Δρυμό της Σαμαριάς. Το 8ο Φεστιβάλ έχει ως θέμα τα παραδοσιακά παιχνίδια όπως παίζονταν κάποτε στις αυλές, τις γειτονιές και τις αλάνες από παιδιά που έπαιζαν αμέριμνα στους δρόμους χωρίς τη σκιά του φόβου διότι όλη η κοινότητα τα προστάτευε. Εκεί, στους δρόμους και στις γειτονιές, τα παιδιά ασκούσαν τις κινητικές και γλωσσικές τους δεξιότητες και αφομοίωναν το σύστημα αξιών της κοινωνίας στην οποία θα εντάσσονταν μεγαλώνοντας. Τότε που το παιχνίδι συνιστούσε παιδαγωγική πράξη που προετοίμαζε τα νέα μέλη της κοινωνίας έτσι ώστε να είναι χρήσιμα, δημιουργικά και υγιή. Ψυχικά και σωματικά. 
Τα παιδάκια της Σεμέλης με τη φιλική συμμετοχή παιδιών του παιδικού σταθμού Playland θα μας ταξιδέψουν σ’ αυτό τον κόσμο της αθωότητας και θα μας θυμίσουν πως όσο υπάρχουν παιδιά, υπάρχει ελπίδα.
Μετά το πέρας της παρουσίασης των χορευτικών συγκροτημάτων, θα ακολουθήσει χορός για όλο τον κόσμο.


Είσοδος ελεύθερη!ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ:
Κόττορος Μανώλης: βιολί
Κουζηνόπουλος Ιορδάνης: τραγούδι & λαούτο
Παπάς Ανδρέας: κρουστά
Παπαωάννου Τρύφωνας: κλαρίνο
Τραγούδι (Παπαδοπαναγιώταινα Κυθήρων): Σοφία ΠασπαλιάρηΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ1. Λαογραφικός Όμιλος Βάρης με χορούς των Κυθήρων. Διδασκαλία: Μιχάλης Κυπριανού.
2. ΤΕΓΕΑΤΕΣ - Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος με χορούς της Αρκαδίας. Διδασκαλία: Σταύρος Καρλής
3. ΟΛΚάS Λαογραφική Εταιρεία με χορούς της Μικράς Ασίας. Διδασκαλία: Δημήτρης Τριανταφυλλίδης
4. Χορευτικός Λαογραφικός όμιλος Μαρκοπούλου Πόρτο Ράφτη "Μυρρινούς" με χορούς της Φλώρινας
5. Λαογραφικός Όμιλος Βάρης με χορούς της Δυτ. Θράκης. Διδασκαλία: Μιχάλης Κυπριανού.Επιμέλεια ήχου - φωτισμοί : Φώτης Κίκιρας, Music Solutions Limited 

 

Επιμέλεια εντύπων: Ναταλία Μυλωνάκη


Καλλιτεχνική επιμέλεια : Βάνα ΣαλταπίδαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕΧΟΡΗΓΟΙ:
Κοσμηματοπωλείο Πασπαλιάρη Σοφία, Ηφαίστου 12Α, Βάρη
Ανθοπωλείο Rosetta eventi, Παΐζη &Αγίας Λαύρας 8, Βάρη, Μίνι Μάρκετ Νίκος Σκουντριανός, Αθ. Διάκου 2, Βάρη, Supermarket Σκλαβενίτης.
Ευχαριστούμε τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Β.Β.Β. και τον πρόεδρο του Οργανισμού και Δήμαρχο της πόλης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο καθώς και την αντιπρόεδρό του κ. Μπραϊμνιώτη για την ανάληψη της συνδιοργάνωσης.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για τη διαρκή τους στήριξη όλα αυτά τα χρόνια
Ευχαριστούμε τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Κόρμπι Βάρης και τον ιερέα του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία πατέρα Αντώνιο Χρήστου για τη φιλοξενία 
Ευχαριστούμε τέλος τον Βρεφονηπιακό - παιδικό σταθμό Playland, Πανδώρας 13-15, Βάρκιζα, για τη συμμετοχή των παιδιών του στα παιχνίδια μας

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες