2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Κινηματογράφου στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη

2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Κινηματογράφου στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη

Έπειτα από μια γερή πρώτη γεύση πέρσι το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Κινηματογράφου επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής και στο Δαναό (18-24/11).

 

Επτά ημέρες γεμάτες σινεμά και παράλληλες δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για τους μικρούς σινεφίλ, ξεκινούν με την ταινία «Μπίντι» της Φρεντερίκε Μίγκομ η οποία θα προβληθεί σε συνεργασία με το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη. Μάλιστα, τα παιδιά του Χωριού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις προβολές και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του φεστιβάλ, ενώ οι θεατές θα μάθουν περισσότερα για το έργο των Παιδικών Χωριών SOS.

 

Σχετικά με την πρεμιέρα στη Βάρη η πρόεδρος του φεστιβάλ Άμαντα Λιβανού σχολιάζει: «Κάνοντας την πρεμιέρα μας στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη και φιλοξενώντας μαθητές από τους Αρκιούς και τα Πράμαντα Ιωαννίνων, τονίζουμε την επιλογή μας να γίνει το παιδικό περιεχόμενο και η εμπειρία του Φεστιβάλ προσβάσιμα σε όσο περισσότερα παιδιά είναι δυνατόν». Για να έρθει να συμπληρώσει η διευθύντρια του φεστιβάλ Καλλιόπη Χαραλάμπους-Κρίεφ: «Φέτος, εκτός των άλλων, παρουσιάζουμε και ένα τολμηρό πρόγραμμα για παιδιά από 13 ετών προτρέποντας τους γονείς των εφήβων να το παρακολουθήσουν μαζί με τα παιδιά τους. Το πρόγραμμα Teen Spirit μιλάει στη γλώσσα των νέων θίγοντας θέματα που δεν συζητιούνται εύκολα στο οικογενειακό τραπέζι».

 

Το φεστιβάλ παρουσιάζει προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων για παιδιά έως 3 ετών, ταινίες μικρής διάρκειας χωρίς διαλόγους ή με ζωντανή μεταγλώττιση επί σκηνής για παιδιά έως 8 ετών, ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους για λίγο μεγαλύτερα παιδιά, καθώς επίσης ένα ειδικά επιλεγμένο πρόγραμμα για εφήβους, εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια.

 Μεταξύ του προγράμματος ξεχωρίζουν δύο πρωτότυπες δράσεις. Στο «Crybaby Matinee» είστε προσκεκλημένοι να παρακολουθήσετε σινεμά αγκαλιά με τα μωρά σας, καθώς το φεστιβάλ σε συνεργασία με τις «Νύχτες Πρεμιέρας» διοργανώνει μια ειδική προβολή για νέους γονείς της ταινίας «Ο Πύργος του Downton» στον κινηματογράφο Δαναό (24/11, 12 μ.). Στην αίθουσα επιτρέπονται τα καροτσάκια, τα καθισματάκια μωρών και οι μετακινήσεις, γι’ αυτό φροντίστε να μη χάσετε αυτήν τη σπάνια ευκαιρία για οικογενειακή έξοδο…

 

 

Από την άλλη στο «Baby & Me» βρέφη, μωρά και παιδιά έως 3 ετών θα μπορέσουν να έχουν στο φεστιβάλ την πρώτη τους κινηματογραφική εμπειρία μέσα από τις προσεκτικά σχεδιασμένες προβολές για τις συγκεκριμένες ηλικίες, σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με φιλικό φωτισμό και χαμηλό ήχο. Εκεί θα μπορούν να μπουσουλήσουν και να τρέξουν χωρίς φόβο, χάρη στις μαλακές επιφάνειες που θα υπάρχουν στο χώρο.

 

Σημειώστε ακόμα το αφιέρωμα «Στερεότυπα» για την ισότητα των φύλων, τις αισθητηριακά φιλικές προβολές καθώς και την ύπαρξη playroom για να περνούν τις ώρες τους οι μικροί επισκέπτες.Η προπώληση έχει ξεκινήσει. Αναλυτικές πληροφορίες και το πρόγραμμα προβολών θα το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ εδώ.

 

 

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες