Πλήθος κόσμου στην εθελοντική δενδροφύτευση του Πευκωτού (photo)

Πλήθος κόσμου στην εθελοντική δενδροφύτευση του Πευκωτού (photo)

Εθελοντική Δενδροφύτευση στη Βούλα Πρασίνισε ο λόφος «Πευκωτό»

Πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), και του δημάρχου κ. Σπύρου Πανά στην εθελοντική αναδάσωση που πραγματοποιήθηκε στο λόφο «Πευκωτό» στις  29 Μαρτίου 2014. Ευχόμαστε η συγκεκριμένη δράση να βρει και άλλους μιμητές.

panas-dentrofiteysi-2

Παρόντες στη δράση και οι εθελοντές δασοπροστασίας της Βάρης, της Βούλας και της Βουλιαγμένης, οι οποίοι έδωσαν το πρώτο πότισμα στα νεόφυτα αξιοποιώντας το νερό του βυτιοφόρου του Δήμου.  Τα υπόλοιπα ποτίσματα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τη μελέτη του ΣΠΑΥ. Εξάλλου, ο Σύνδεσμος, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα του Δήμου, εγκατέστησε ήδη μεταλλική  υδατοδεξαμενή 10 τόνων με βάνες για πυρόσβεση και πότισμα, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα της αναδάσωσης.

panas-dentrofiteysi-3

Με αφορμή την πραγματοποίηση της δράσης, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας - Βουλιαγμένης κ. Σπύρος Πανάς, υπογράμμισε:
«Η ενίσχυση του πρασίνου και η διατήρηση της μοναδικής φυσιογνωμίας του προαστίου μας, αποτελεί για μας προτεραιότητα. Για το σκοπό αυτό έχουμε δημιουργήσει μια «πράσινη συμμαχία» εθελοντών, στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες συμπολίτες μας, με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την πόλη μας. Η προστασία του «πράσινου χαρακτήρα» του προαστίου μας, στο οποίο συνυπάρχουν οι χρήσεις κατοικίας με το πράσινο, είναι υπόθεση όλων μας. Είναι ένας διαρκής και καθημερινός αγώνας ενάντια σε όσους επιδιώκουν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της πόλης μας , προωθώντας την επέκταση των εμπορικών χρήσεων και την περαιτέρω τσιμεντοποίησή της».

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες