Οι θέσεις Δαβάκη για το τεχνικό πρόγραμμα Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Οι θέσεις Δαβάκη για το τεχνικό πρόγραμμα Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δελτίο τύπου εξέδωσε "Tο Kύμα Eνωμένων Πολιτών" Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με επικεφαλής τον Δημήτρη Δαβάκη διευκρινίζοντας τις θέσεις του συνδυασμού σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου ΒΒΒ για το 2015.

 

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

 

"Στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε μεγάλη συζήτηση επί του θέματος. Ωστόσο, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες ως προς την ψήφο μας, γνωστοποιούμε ότι το “παρών” που δηλώσαμε σημαίνει ότι ούτε είμαστε αρνητικά διακείμενοι ως προς τη νέα Δημοτική Αρχή, αλλά ούτε και αποδεχόμαστε αναφανδόν τα όσα περιλαμβάνονται στο εξαιρετικά αισιόδοξο Τεχνικό Πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα οι κυριότερες διαφωνίες μας έγκεινται στο γεγονός ότι γίνονται μαζικές μελέτες με παρόμοιο τίμημα για έργα που δεν έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότησή τους.

Αναρωτηθήκαμε πώς είναι δυνατόν να υπάρχει το ίδιο τίμημα στις μελέτες για :

α) κατασκευή νέου παιδικού σταθμού Βούλας,

β) κατασκευή νέου παιδικού σταθμού Βουλιαγμένης

γ) κατασκευή 6ου νηπιαγωγείου Βούλας

ύψους 100.000€ για κάθε μια, ίσο με το κόστος της μελέτης ανάπλασης του αθλητικού κέντρου Βούλας. Αυτό δημιουργεί τουλάχιστον πρόσφορο έδαφος για την αμφισβήτηση της αρτιότητας των μελετών.

 Επίσης το πολύπαθο θέμα του Χερώματος εκτιμούμε ότι δεν επιλύεται με μια προκαταρκτική μελέτη για την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο. Προβληματισμό επίσης, έχουμε σχετικά με το υπόγειο πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας Βούλας λόγω του ότι δεν μπορούμε να ευελπιστούμε σε χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ, αλλά ούτε και με ίδιους πόρους.

Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες αριθμών που θα σας κουράσουν, θεωρούμε πως η μελέτη στατικής επάρκειας όλων των σχολικών μονάδων είναι πρώτης προτεραιότητας και πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα εντός του 2015 και όχι να τελειώσει δύο χρόνια από σήμερα.

 Πιστοί πάντα στην αρχή ότι θα υπερασπισθούμε το δημόσιο όφελος και την ανάπτυξη του Δήμου δεν μπορούσαμε να σταθούμε ούτε θετικοί αλλά ούτε αρνητικοί με την ψήφο μας στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Δηλώσαμε τη διαφωνία μας, κρατάμε τις επιφυλάξεις μας, αλλά πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα προσπαθήσει να επιτύχει την υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του προγράμματος".

 

Δείτε ακόμα:Έξι εκατομμύρια θα στοιχίσουν τα έργα του 2015 σε Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

 

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες