Ο Δήμαρχος Γλυφάδας για τον θάνατο του μητροπολίτη Παύλος ο Α’ Κύριο

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας για τον θάνατο του μητροπολίτη Παύλος ο Α’

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης Βάρης (Βαρκίζης) Παύλος ο Α’

«Εκοιμήθη ένας φωτισμένος Ιεράρχης και σπάνιος άνθρωπος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος. Με την αστείρευτη ενέργειά του, τα διδάγματά του, το ήθος και τη στάση ζωής του αποτέλεσε υπόδειγμα για όλη την τοπική μας κοινωνία, που σήμερα πενθεί βαθιά. Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Παύλος αγωνιζόταν πάντοτε σταθερά και αταλάντευτα, με μεγάλη αγάπη και ασίγαστο πάθος, για την Εκκλησία, για την Ορθοδοξία, για την πατρίδα μας, αλλά και για τη Γλυφάδα μας, καθώς υπήρξε ο πρώτος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης, για 17 συναπτά έτη. Ήμασταν τυχεροί όσοι τον γνωρίσαμε, όσοι πήραμε ένα κομμάτι από τον πνευματικό του πλούτο, όσοι λάβαμε την ευλογία του. Είμαι βέβαιος ότι από εκεί ψηλά που είναι μας βλέπει, μας προσέχει και θα συνεχίσει να μας καθοδηγεί. Αιωνία του η μνήμη».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γλυφάδας που θα συνεδριάσει απόψε, κατατέθηκε από την δημοτική αρχή προς ψήφιση το ακόλουθο ψήφισμα:

1. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.
2. Να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες από σήμερα Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 έως την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 σε όλα τα δημοτικά κτίρια.
3. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στους συγγενείς του κοιμηθέντος.
4. Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου και τα σχολεία της διοικητικής Περιφέρειας του Δήμου Γλυφάδας την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 λόγω πένθους, από τις 11.30 π.μ. και μετά
5. Να δοθεί το όνομά του σε μία οδό ή πλατεία της πόλης μας.
6. Να κατατεθεί στεφάνι από τον Δήμο Γλυφάδας.
7. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης:

«Γνωστοποιείται ότι το Σκήνωμα του Μακαριστού Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου θα τεθεί σε προσκύνηση α) από τις 7 μ.μ. σήμερα, Τρίτη 19/2 έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης 20/2, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος - Αγίου Νεκταρίου Άνω Γλυφάδας και β) από τις 11 π.μ. της Τετάρτης 20/2 μέχρι της Εξοδίου Ακολουθίας την Πέμπτη 21/2 και ώρα 12 το μεσημέρι στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.

Σήμερα, Τρίτη 19/2 από τις 8 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος - Αγίου Νεκταρίου Άνω Γλυφάδας.

Το πρωί της Πέμπτης 21/2 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας».

 

Δελτίο Τύπου Δήμου Γλυφάδας

Λόγω της Εξοδίου Ακολουθίας για τον μακαριστό Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλο, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η λαϊκή αγορά που πραγματοποιείται την ίδια ημέρα στις οδούς Άλσους και Ζέρβα δεν θα γίνει και θα μεταφερθεί την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.

 

 

 

επιστροφή στην κορυφή

Social

Follow us Google play

Follow us twitter

Join us Fcebook

Subscride os youtube

Follow us instragram

Contact us

Διάφορα

Πληροφορίες