Μαρία Χόβρη-Σίνα Βιογραφικό

Μαρία  Χόβρη-Σίνα Βιογραφικό

Το βιογραφικό της Μαρία Χόβρη-Σίνα οπως αναρτήθηκε στη σελίδα του συνδυασμού «δίπλα σας».

Είμαι μόνιμη κάτοικος Βουλιαγμένης, από το έτος 1999. Είμαι παντρεμένη με τον Νικόλαο Σίνα και έχουμε τρία παιδιά, την Σοφία, 25 ετών, απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Σταύρο και τον Άγγελο, 23 ετών και οι δύο, απόφοιτοι οικονομικών σπουδών.

 

Η οικογένειά μου εγκαταστάθηκε στο Μόντρεαλ Καναδά το 1966, ύστερα από πρόταση προς τον πατέρα μου να αναλάβει την προπόνηση της Ελληνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου. Εκεί μεγάλωσα, τελείωσα το σχολείο και ολοκλήρωσα τις ακαδημαϊκές μου σπουδές στον τομέα των ανθρωπιστικών επιστημών. Ως εκ τούτου μιλάω αγγλικά και γαλλικά σε επαγγελματικό επίπεδο. Παντρεύτηκα το έτος 1990 τον Νικόλαο Σίνα και εκεί γεννήθηκαν και τα τρία παιδιά μας.


Ήμουν ιδιαίτερα ενεργό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας, προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες μου, ήτοι διδάσκοντας ελληνικά στα ελληνόπουλα και ούσα μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Ήμουν δε εθελόντρια στα νοσοκομεία του Μόντρεαλ και στην ελληνική εκκλησία και επιτελούσαμε μαζί με άλλους Έλληνες μεγάλο φιλανθρωπικό έργο βοηθώντας άπορους και ηλικιωμένους.

 

Μετακομίσαμε οικογενειακώς στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βουλιαγμένη προς το τέλος του 1999. Αμέσως μόλις εγκατασταθήκαμε στη Βουλιαγμένη ανέπτυξα κοινωνική δράση, αναλαμβάνοντας ενεργό δράση στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Βουλιαγμένης, εξελέγην δε Αντιπρόεδρος του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών και Αρχηγός Τμήματος, Έφορος στο Ιστιοπλοϊκό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Κατοίκων Βουλιαγμένης, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος στο Αθλητικό Όμιλο Βουλιαγμένης όπου προσφέραμε δωρεάν άθληση σε 550 αθλητές, Πρόεδρος της Χορωδίας Βουλιαγμένης με πλούσια πολιτιστική και φιλανθρωπική δραστηριότητα, Πρόεδρος του Όλοι μαζί όπου προσφέρουμε δωρεάν μαθήματα σε μαθητές, μέλος του Δ.Σ. ΑμεΑ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, μεγάλη δράση στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βουλιαγμένης, ενεργά με «Make a wish». Ανέλαβα παράλληλα ενεργά στην κοινωνική δράση της UNESCO νοτίων προαστίων και σε συνεργασία με τους ROTARY Βουλιαγμένης, προσφέραμε σημαντικό φιλανθρωπικό έργο.

 

Το έτος 2002, ο τότε Δήμαρχος του Δήμου Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κασιδόκωστας, εκτιμώντας το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πολιτιστικό μου έργο, μου πρότεινε να θέσω υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές, ως υποψήφια σύμβουλος. Εγώ τότε, επειδή δεν επιθυμούσα να εμπλακώ στην τοπική αυτοδιοίκηση, του πρότεινα και εκείνος συμφώνησε, να ξεκινήσουμε δωρεάν αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες απευθυνόμενες στους δημότες. Ως εκ τούτου ορίστηκα με απόφαση του Δ.Σ. του Αθλητικού Οργανισμού Βουλιαγμένης, υπεύθυνη συντονισμού 24 προγραμμάτων, ήτοι κολύμβησης, γιόγκα, γυμναστικής, χορών, αυτοάμυνας, ρυθμικής γυμναστικής, χορωδίας, ζωγραφικής, σκακιού, ιστιοπλοΐας, τένις, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϋ, στίβου, καλοκαιρινών camps κλπ.

 

Το 2006 έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα ως σύμβουλος στο Δήμο Βουλιαγμένης και εξελέγην. Συνέχισα ως υπεύθυνη τις ως άνω δράσεις και ορίστηκα μέλος της Δημαρχιακής, της Σχολικής Επιτροπής και του Κοινωνικού Ξενώνα Βουλιαγμένης.

 

Το έτος 2010, εξελέγην δημοτικός σύμβουλος του Καλλικρατικού πλέον Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης με την παράταξη ΑΚΙΒΒΒ με επικεφαλής τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Συγκέντρωσα 1.140 ψήφους και δεύτερη εκ των γυναικών, με πρώτη την κα Γεωργία Μαρτίνου.

 

Το έτος 2011 ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου, ο έως τότε Αναπληρωτής Δημάρχου Σπυράγγελος Πανάς, κατόπιν παραίτησης του Γρηγόρη Κασιδόκωστα λόγω ασθένειας, και το έτος 2013 με όρισε Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Υπηρεσίας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας και υπεύθυνη των τριών ΚΑΠΗ των τριών Δημοτικών Ενοτήτων, του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι και του ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών). Οργανώσαμε τμήμα εθελοντών, διατροφολογίας, νομικής βοήθειας, αιμοδοσίας, γυμναστικής, ζωγραφικής, χορωδίας, βιβλίου, πολιτιστικών εκδηλώσεων με κοινωνικού χαρακτήρα για τις ευπαθείς ομάδες και άλλες κοινωνικές δράσεις, που αφορούσαν τόσο στους ηλικιωμένους, όσο και σε όσους δημότες απευθύνονταν σε εμάς. Λειτουργούσαμε το Κοινωνικό Ιατρείο, Φαρμακείο και Παντοπωλείο. Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα να δίνουμε φαγητό καθημερινά. Μαζεύαμε πλαστικά καπάκια για να παίρνουμε αμαξίδια για άτομα με ειδικές ανάγκες. Μαζί με την Ψυχολόγο μας κάναμε ομιλίες στα σχολεία. Είμαστε δίπλα στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και αρχίσαμε την χρηματοδότηση των δράσεων τους. Παράλληλα με τα καθήκοντά μου της Αντιδημάρχου, συνέχισα να ασκώ τα καθήκοντα μου της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντιπροέδρου του Κοινωνικού Ξενώνα Βουλιαγμένης, του μέλους της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και των πολλών αθλητικών, πολιτιστικών συλλόγων και συλλόγων με κοινωνική δράση.

 

Το έτος 2014, εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος πρώτη σε κατάταξη μεταξύ όλων των συμβούλων όλων των παρατάξεων του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, με την παράταξη ΑΚΙΒΒΒ με επικεφαλής τον Σπυράγγελο Πανά. Συνέχισα έκτοτε και έως σήμερα τη δραστηριότητά μου σε όλους τους ανωτέρω τομείς δράσης, προσφέροντας ανιδιοτελώς τη βοήθεια και τις υπηρεσίες μου, είτε ως Πρόεδρος σωματείων και Συλλόγων, είτε ως μέλος του ΟΑΠΠΑ, της Σχολικής Επιτροπής και ως Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

 

Τον Μάρτιο τους έτους 2017, μου ανατέθηκε η ιδιαίτερα τιμητική θέση της Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, θέση την οποία υπηρετώ έως σήμερα.

Θα ήθελα, κλείνοντας, να επισημάνω, ότι γνώμονας και προτεραιότητα μου είναι η ανιδιοτελής προσφορά προς όποιον ζητήσει τη βοήθεια μου, και λαμβάνω χαρά και ικανοποίηση μέσα από αυτήν την προσφορά, που είναι τόσο πολύτιμη στις δύσκολες μέρες που διανύει η Πατρίδα μας.

Μετά από πολύ σκέψη και παρότρυνση πολλών συμπολιτών μας, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση της Δημάρχου του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης στις επόμενες εκλογές του Μαΐου 2019.

Δίπλα σας και σας θέλουμε δίπλα μας!

 

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες