Με παρέμβαση Κωνσταντάτου δεν καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης Κύριο

Με παρέμβαση Κωνσταντάτου δεν καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης

Την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Αργυρούπολης και την συγχώνευσή του με αυτό του Ελληνικού προέβλεπε το πρόσφατο σχέδιο αναδιοργάνωσης, που αποφάσισε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στα πλαίσια του οικονομικού εξορθολογισμού της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα για τον λόγο αυτό εκδόθηκε και σχετική διαταγή με άμεση εφαρμογή στις 15 Μαρτίου.

Τη δυσμενή αυτή εξέλιξη για την ασφάλεια των δημοτών μας απέτρεψε με προσωπική του παρέμβαση στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

 

Στα πλαίσια της σημερινής συνάντηση ο Δήμαρχος κατανοώντας τους οικονομικούς λόγους που ωθούν στο κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Αργυρούπολης, αντιπρότεινε την στέγασή του σε χώρο που θα προσφέρει ο δήμος δωρεάν (όπως έχει πράξει με τους πολιτιστικούς συλλόγους), σε δημοτικό κτίριο στην Λεωφ. Αργυρουπόλεως 94-96, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με την πρόταση αυτή το Αστυνομικό Τμήμα, και το Τμήμα Ασφαλείας παραμένουν εντός του αστικού ιστού της Αργυρούπολης.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης δήλωσε σχετικά:

"Θα ήταν αδιανόητο η πόλη της Αργυρούπολης να μην έχει δικό της Αστυνομικό Τμήμα. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται και για τον λόγο αυτό εισηγήθηκα στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την δωρεάν παραχώρηση δημοτικού κτιρίου στην Αργυρούπολη, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης του Αστυνομικού Τμήματος.  Με την παρέμβαση αυτή, δεν αφήσαμε να αποδυναμωθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της Αργυρούπολης, οι οποίοι θα έπρεπε να απευθύνονται, για οποιοδήποτε θέμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού που βρίσκεται μέσα στο πρ. Αεροδρόμιο.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα για την κατανόηση του προβλήματος και την άψογη συνεργασία που είχαμε για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για την επίλυση και άλλων θεμάτων”.

επιστροφή στην κορυφή

Social

Follow us Google play

Follow us twitter

Join us Fcebook

Subscride os youtube

Follow us instragram

Contact us

Διάφορα

Πληροφορίες