Μητσοτάκη ψήφισαν τα νότια προάστια

Μητσοτάκη ψήφισαν τα νότια προάστια

Ισχυρή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις αστικές γειτονιές προκύπτει μετά τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, έναντι του Βαγγέλη Μειμαράκη που έχει ισχυρή παρουσία στις λαϊκές γειτονιές.
Πρωτιά σημείωσε ο Βαγγέλη Μειμαράκης στην Α' Αθήνας, Δυτική Αττική (Περιστέρι, Ίλιον), Υπόλοιπο Αττικής (Ελευσίνα).
Οι συνεργάτες Μειμαράκη κάνουν λόγο για ταξική ψήφο υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη και τη Βάρη αλλά και στα βόρεια προάστια όπως Χαλάνδρι, Χολαργός, Αγία Παρασκευή, Φιλοθέη και Κηφισιά.

Προβάδισμα λίγο πάνω από τις 11 μονάδες έχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις στη ΝΔ. 

Στο 84% του συνόλου και σε 1062 από τα 1251 εκλογικά τμήματα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννης Τραγάκης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 39,51%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 28,27%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας το 21,15% και ο Άδωνις Γεωργιάδης το 11,07%.
Αύριο το πρωί αναμένεται να ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Μήνυμα ενότητας αλλά και στήριξης στην υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος πάντως μίλησε με θερμά λόγια και για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Σε δήλωσή του σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη τον κ. Μεϊμαράκη επισημαίνοντας πως η πρωτιά του αξίζει, διότι, όπως είπε, “αντικατοπτρίζει τον σεβασμό της παράταξης σ’ έναν άνθρωπο που την υπηρετεί για πάρα πολλά χρόνια.” 

Ο κ. Γεωργιάδης πήρε σαφή θέση στη μάχη του δεύτερου γύρου στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη τονίζοντας πως δεν θα μπορούσε να παραμείνει σιωπηλός.
“Είχα πει από την περασμένη βδομάδα, οπότε ερωτήθηκα, ότι πιστεύω στο νόμο του Σόλωνος, ο οποίος έλεγε ότι, στην αρχαία Αθήνα, εκείνος ο οποίος δε λαμβάνει θέση στα πράγματα, όταν υπάρχουν δύο μερίδες, πρέπει να χάνει τα πολιτικά του δικαιώματα, για αυτό το λόγο και χωρίς αυτό που θα πω να εκληφθεί γραμμή προς όσους με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους οι πολίτες δεν μπορούν να καθοδηγούνται, έχουν δική τους άποψη, έχουν δικαίωμα να την εκφράζουν όπως νομίζουν και είναι απολύτως σεβαστή από μένα. Εγώ, όμως, οφείλω να πω ότι, προσωπικά, στην κάλπη της 10ης Ιανουαρίου, θα στηρίξω την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη” τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως πιστεύει πως έχει έρθει η ώρα για την ανανέωση και στην παράταξη και στη χώρα.
“Χρειάζεται να γυρίσουμε σελίδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, παρουσίασε μία συγκροτημένη υποψηφιότητα, με θέσεις, απόψεις και αρχές” είπε προσθέτοντας πως θεωρεί σημαντικό πως δύο άνθρωποι από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, από την δεξιά ο ίδιος, από το κέντρο ο Κυριάκος, να μπορούν να συναντηθούν, να εκφράσουν κοινές πολιτικές, να συνεργαστούν, να φτιάξουν την Κεντροδεξιά στην πράξη. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη κατά τη διάρκεια της προηγουμένης διακυβερνήσεως, η συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπήρξε άψογη και μπόρεσαν μαζί να υλοποιήσουν σειρά μεταρρυθμίσεων, εξαιρετικά επιτυχημένες, που είχε ανάγκη η χώρα.
Ο κ. Γεωργιάδης πάντως θέλησε να ξεκαθαρίσει πως «αυτή η προσωπική μου επιλογή δε δεσμεύει κανέναν, παρά μόνο τον εαυτό μου» ενώ πρόσθεσε πως τιμά και σέβεται τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του οποίου, όπως είπε, επίσης, η υποψηφιότητα είναι μία δυνατή υποψηφιότητα . Μάλιστα διευκρίνισε πως εφ' όσον  εκλεγεί αρχηγός ο κ. Μεϊμαράκης θα τον υπηρετήσει με πίστη και αφοσίωση, σεβόμενος την εντολή του λαού της Νέας Δημοκρατίας.

επιστροφή στην κορυφή

Social

Follow us Google play

Follow us twitter

Join us Fcebook

Subscride os youtube

Follow us instragram

Contact us

Διάφορα

Πληροφορίες