H συντήρηση του πρασίνου στα 3Β

H συντήρηση του πρασίνου στα 3Β


Επιστολή με αιχμές απέστειλε η υπάλληλος του δήμου στα 3β και αν. διευθύντρια Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Αννέτα Ρούσσου, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, το Δήμαρχο και τον προεδρο του Δ.Σ., για το πράσινο που δεν συντηρείται και τις προμήθειες υλικών που δεν αγοράζονται με αποτέλεσμα να αργοπεθαίνει όπως λέει-  ό,τι πράσινο διαθέτει ο Δήμος 3Β.

Η επιστολή δεν μπορεί να διαβιβαστεί στο δημοτικό συμβούλιο λόγω του ότι η κα Ρούσσου δεν είναι εκλεγμένη.Η επιστολή απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο της 16/7/14


Μεταξύ άλλων στην επιστολή της κα Ρούσσου αναφέρεται:

Οπως γνωρίζετε, διανύουμε τη δεύτερη συνεχή χρονιά κατά την οποία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, δεν εγκρίνει τη διάθεση - δέσμευση πίστωσης και τη σχετική διαδικασία για την εκτέλεση των βασικών προμηθειών του τμήματος Ανάπτυξης και συντήρησης πρασίνου, ήτοι:

1. Προμήθεια φυτών, σπόρων, έτοιμου χλοοτάπητα, χώματος, ειδών φυτοπροστασίας και λίπανσης και λοιπών υλικών πρασίνου, προϋπολογισμού 49.999,73€.

2. Προμήθεια υλικών αυτόματου ποτίσματος, προϋπολογισμού 14.998,80€, παρά το γεγονός ότι έχουν συμπεριληφθεί στους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς των ετών 2013 και 2014.

Επανερχόμενοι στο ίδιο θέμα, σας ενημερώνουμε ότι οι υπάρχοντες αστικοί και περιαστικοί χώροι πρασίνου, για να διατηρηθούν απαιτούν τακτική συντήρηση που αποτελεί τη βασική αρμοδιότητα του Τμήματος Ανάπτυξης και Συντήρησης πρασίνου. Η συντήρηση και η διατήρηση του υφιστάμενου πρασίνου της πόλης δεν εξασφαλίζεται απλώς με εργασίες κλάδευσης δέντρων, θάμνων και κοπής χλοοτάπητα. Η διατήρηση του πρασίνου της πόλης δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς τα απαραίτητα κηποτεχνικά υλικά, που αφορούν κυρίως στην φυτοπροστασία, στις λιπάνσεις, στη συμπλήρωση φυτικού υλικού, στις επανασπορές και στην ορθολογική άρδευση. Χωρίς αυτά οι χώροι πρασίνου για τους οποίους έχουν επενδυθεί εδώ και δεκαετίες δημόσια κονδύλια θα καταστραφούν. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, πέραν της οικονομικής ζημίας, την υποβάθμιση και την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος της πόλης μας.

Επειδή το χρονικό διάστημα που δεν έχει πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε σχετική προμήθεια είναι πολύ μεγάλο και τα αποθέματα υλικών του τμήματος έχουν εξαντληθεί προ πολλού, αδυνατούμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στο έργο που έχουμε υποχρέωση να επιτελέσουμε, παρ’ όλες τις υπερβάλλουσες προσπάθειές μας και την αγορά των πλέον απαραίτητων υλικών φυτοπροστασίας, με προσωπικά έξοδα των εργαζομένων στη Διεύθυνση, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για όλους. Η κατάσταση αυτή επιτείνεται ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά, εξαιτίας της εκδήλωσης πλήθους προσβολών του φυτικού υλικού, λόγω του ήπιου χειμώνα και της πρόωρης εμφάνισης υψηλών θερμοκρασιών. Επιπλέον, οι βλάβες, η φυσιολογική φθορά στα δίκτυα αυτόματης άρδευσης και η έλλειψη υλικών για την αποκατάστασή τους, έχουν σαν αποτέλεσμα, αφενός την αυξημένη κατανάλωση νερού και αφετέρου την απώλεια φυτικού υλικού.

Για τους παραπάνω λόγους κρίνεται επιτακτική η έγκριση των προαναφερόμενων προμηθειών και η άμεση εκτέλεσή τους. Σε αντίθετη περίπτωση, οι εργαζόμενοι του τμήματος Ανάπτυξης και συντήρησης Πρασίνου, και το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν ούτε στις βασικές ανάγκες για την προστασία του πρασίνου της πόλης.

Ωστόσο -συμφωνα με πληροφορίες- τελικά η Οικονομικη Επιτροπή ψηφισε το κονδυλι για προμηθεια υλικων συντηρησης πρασινου στις 23-7-14, συνεπως το πρασινο θα ζησει στα 3Β!!!!

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες