Άνω Γλυφάδα: Χθες νυχτερινή ανάβαση στον Προφήτη Ηλία

Άνω Γλυφάδα: Χθες νυχτερινή ανάβαση στον Προφήτη Ηλία

Χθες πραγματοποιήθηκε η ετήσια ανάβαση, μέχρι το πανέμορφο εκκλησάκι εκεί ψηλά στον Υμηττό, το οποίο έχει μοναδική εκπληκτική θέα στα νότια προάστια.

 

Το φωτεινό μονοπάτι που φωτίζεται μία φορά το χρόνο, είναι ορατό ακόμη και από την παραλία του Αλίμου.

 

Η ιστορία της μικρής εκκλησίας του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στον Υμηττό, στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας. Πριν 67 χρόνια το 1950 ένας ευσεβής οικοδόμος ο Σαράντος, είδε στον ύπνο του τον Προφήτη Ηλία, ο οποίος του είπε να ανέβει στο βουνό για να ψάξει να βρει την εικόνα του.

 

Πράγματι, μετά από το όνειρο αυτό, ο ευσεβής εκείνος άνθρωπος άρχισε να ψάχνει την γύρω περιοχή για να βρει την εικόνα. Μετά από πολλές προσπάθειες αρκετά ψηλά, σε μια υπέροχη τοποθεσία, βρήκε την εικόνα.

 

Κατόπιν, με την βοήθεια ενός υποζυγίου φόρτωσε τα οικοδομικά υλικά και σιγά σιγά μόνος του, αφού ήξερε να χτίζει, έφτιαξε το ναό του Προφήτη με πολύ μεγάλη υπομονή και δυσκολία. Δρόμος δεν υπήρχε και η περιοχή ήταν δύσβατη. Όμως η πίστη του Σαράντου ήταν μεγάλη. Έτσι με την βοήθεια του Αγίου, τελείωσε την εκκλησία όπου κάθε χρόνο τελείται Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου και εκατοντάδες πιστοί ανεβαίνουν το δύσκολο μονοπάτι για να προσευχηθούν και να τιμήσουν τον Άγιο.

 

 

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες