Κολοκυθόσουπα Κύριο

Κολοκυθόσουπα

Μια Γευστική σούπα, με βελουτέ υφή για της κρύες ημέρες του χειμώνα και όχι μόνο ένα υπέροχο πιάτο για να ξεκινήσεις το δείπνο σου. Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά , μαγειρέματος: 1 ώρα Υλικά για οκτώ Μερίδες:

Υλικά

6 κούπες ζωμόυ κότας
4 κούπες πουρέ κολοκύθας
1 κούπα ψιλοκομμένο άσπρο κρεμμύδι
1/2 κουταλιά γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο αλεσμένη
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
5 σπόρους μαύρου πιπεριού ολόκληρους
1 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
1 κουταλιά γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βράζουμε το ζωμό μαζί με το αλάτι, το πουρέ κολοκύθας, το κρεμμύδι, το θυμάρι, το σκόρδο και τους σπόρους πιπεριού. Μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά και μετά κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Με ένα μπλέντερ χεριού, πολτοποιούμε πλήρως το μείγμα μας.
Ξαναβράζουμε το μείγμα μας. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε με τον φρέσκο μαϊντανό.

Για να κάνετε πουρέ κολοκύθας, θέλουμε τα παρακάτω υλικά: 500γρ. σάρκα κολοκύθας 250ml γάλα πλήρες 50ml κρέμα γάλακτος 70γρ. γραβιέρα τριμμένη 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο 1 κ.γ. Αλάτι 1 κ.γ. πιπέρι Κόβουμε μια κολοκύθα σε φέτες πάχους 3 εκ. και αφαιρούμε τη φλούδα, τους σπόρους και τη μεμβράνη. Πρέπει να έχουμε 500 γρ. καθαρή σάρκα, άρα θα χρειαστούμε 1-2 κιλά ακαθάριστη. Βάζουμε τις φέτες σε πυρίμαχο σκεύος και τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° τις βάζουμε μεσα μέχρι να μαλακώσουν εντελώς για περίπου 1 ώρα. Ανά 15 λεπτά τις γυρνάμε από την άλλη μεριά. Αφήνουμε την κολοκύθα να κρυώσει πολύ καλά και την πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ. Βάζουμε τον πολτό σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα (σε 5 δόσεις), ανακατεύοντας, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε τον πουρέ μερικά λεπτά στη φωτιά και ανακατεύοντας συνέχεια θα μειωθούν τα υγρά του και θα πάρει την υφή που θέλουμε (του πουρέ δηλαδή). Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

 

επιστροφή στην κορυφή

Social

Follow us Google play

Follow us twitter

Join us Fcebook

Subscride os youtube

Follow us instragram

Contact us

Διάφορα

Πληροφορίες