Συνέντευξη με την Αθηνά Γ. Καστρινάκη

Συνέντευξη με την Αθηνά Γ. Καστρινάκη

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθηνών με τον Παύλο Γερουλάνο και τον συνδυασμό «Αθήνα Είσαι Εσύ» κατεβαίνει η Αθηνά Καστρινάκη, κόρη του αείμνηστου Γιώργου Καστρινάκη, γνωστού για τους κοινωνικούς του αγώνες μέσω του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Μιλήσαμε μαζί της για την υποψηφιότητά της, τις δεσμεύσεις της απέναντι στους Αθηναίους, αλλά και τα όνειρά της για την πρωτεύουσα.

 

 Στις επερχόμενες εκλογές, πολλοί είναι εκείνοι που θα κατέβουν υποψήφιοι και ακόμα περισσότερες οι δεσμεύσεις που ακούγονται για την Αθήνα. Τι διαφορετικό θεωρείτε ότι θα φέρετε στην πόλη, εάν εκλεγείτε;


Αρχικά, θα μου επιτρέψετε να σχολιάσω ότι το μόνο εύκολο είναι να υποσχεθεί κανείς πράγματα για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, τουλάχιστον, οι περισσότεροι δεσμεύονται για αλλαγές, υπόσχονται πάνω-κάτω τα ίδια και στην πράξη έχουμε δει ελάχιστα.
Προσωπικά, θα ήθελα να συνεισφέρω με τις δυνάμεις μου να γίνει η Αθήνα μία πόλη με ένα πρόσωπο περισσότερο κοινωνικό. Να γίνει μία πραγματικά ανοικτή πόλη για τους πολίτες της και ιδιαίτερα σε εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Μία εύκολη πόλη για να ζεις και να κινείσαι. Το πρώτο βήμα, είναι η δέσμευσή μου. Το δεύτερο, εφ’ όσον εκλεγώ, είναι να χρησιμοποιήσω όλες μου τις δυνάμεις για να γίνει αυτό επιτέλους πράξη.

 

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε σε εκλογές. Θεωρείτε ότι έχετε την εμπειρία να αντιμετωπίσετε τις ευθύνες και ό,τι συνεπάγεται μία προεκλογική διαδικασία, αλλά κυρίως, την επόμενη ημέρα των εκλογών;


Απ: Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνω στις εκλογές, αλλά για την οικογένειά μου είναι μία διαδικασία πολύ οικεία. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι, στο οποίο, λόγω της δραστηριότητας του πατέρα μου, Γιώργου Καστρινάκη, οι εκλογικές διαδικασίες είχαν ένα ξεχωριστό ρόλο στην... καθημερινότητά μας. Έχω γνωρίσει, λοιπόν, τη γοητεία αλλά και τα σκοτεινά σημεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Και από τον πατέρα μου, έχω μάθει να μην παρασύρομαι μόνο από την γοητεία των πραγμάτων, αλλά και να αγωνίζομαι συνεχώς. Γι’ αυτό είμαι έτοιμη να υπερασπιστώ τα πιστεύω μου και να συγκρουστώ όπου χρειάζεται και ταυτόχρονα, να κυνηγήσω τις συνεργασίες, προκειμένου να γίνονται πράξη τα όσα έχω δεσμευθεί να κάνω.
Είναι μία δέσμευση πρώτα προς τον εαυτό μου και έπειτα προς τους Αθηναίους.

 

Για όσους Αθηναίους δεν σας γνωρίζουν, τι θα θέλατε να τους πείτε, προκειμένου να σας μάθουν;

 

Δουλεύω από τα 22 μου. Έχω καταφέρει να συνδυάσω τα διάφορα ενδιαφέροντά μου: τη δημοσιογραφία και το γράψιμο, τη μουσική και το λυρικό τραγούδι, τον αθλητισμό, την παραγωγή βίντεο. Από τα παραπάνω, πολλές εμπειρίες που τα συνοδεύουν, είχα την τύχη να τις ζήσω σε πόλεις του εξωτερικού, στις οποίες πολλές φορές αναφερόμαστε σαν θετικά σημεία αναφοράς. Αυτό που είναι σημαντικό να ξέρουν οι Αθηναίοι, είναι ότι θέλω να συνεισφέρω, ώστε η Αθήνα να γίνει ένα κέντρο Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, στο οποίο οι πολίτες να αισθάνονται τυχεροί που θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, χωρίς να χρειάζεται να φύγουν στο εξωτερικό. Υπάρχουν οι δυνατότητες. Είναι ευκαιρία και ώρα να τις αξιοποιήσουμε.

 

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες