Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απαντά στο NotosNet για τα Hotspot και το προσφυγικό

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απαντά στο NotosNet για τα Hotspot και το προσφυγικό

Συνέντευξη στο notosnet παραχώρησε ο δήμαρχος  Βαρης, Βουλας, Βουλιαγμενης για το προσφυγικο-μεταναστευτικό ζήτημα, με αφορμή και το ρεπορτάζ του Ant1 πο έκανε λόγο για μυστικό σχέδιο Μουζαλα και δημιουργία hotspot στη Βουλα.

 

  • Λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών και της ασφυκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σε όλη τη χώρα με τους πρόσφυγες-μετανάστες θα θέλαμε να μας πείτε ποια είναι θέση του δήμου;

 

Απάντηση Το θέμα των προσφύγων που έχουν καταφθάσει στη χώρα μας είναι αναμφισβήτητα μια ανθρωπιστική τραγωδία. Πρέπει ως Έλληνες να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δείξουμε ανθρώπινη συμπαράσταση στους ανθρώπους που βιώνουν σήμερα αυτό το δράμα, ειδικά όταν το 60-70% του ελληνικού λαού γνωρίζει τι θα πει προσφυγιά.

Σε πολιτικό επίπεδο όμως, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα το θέμα. Πρέπει άμεσα η πολιτεία να βρει τρόπους διαχωρισμού των αληθινών προσφύγων από τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες, και να επιδείξει ανάλογη μεταχείριση στις δύο πολύ διαφορετικές μεταξύ τους ομάδες. Τους πρόσφυγες πρέπει να τους φιλοξενούμε σε ανοιχτούς χώρους, να τους περιθάλψουμε και να τους παρέχουμε ελευθερία μετακίνησης στην χώρα μας μέχρι να δημιουργηθούν οι συνθήκες προώθησης τους σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ή τον επαναπατρισμό τους. Τους παράνομους μετανάστες πρέπει να τους τοποθετούμε σε κλειστού τύπου εγκαταστάσεις έν’ όψει του επαναπατρισμού τους, βάσει των όρων που θέτουν οι διεθνείς συνθήκες. Τέλος, για το θέμα των προσφύγων πρέπει να ασκήσουμε πιέσεις στους ευρωπαίους εταίρους μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες της χώρας μας.

 

  • Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιμείνει στο ενδεχόμενο δημιουργίας hotspot και στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ποια θα είναι η στάση σας, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους δήμους να προτείνουν χώρους φιλοξενίας προσφύγων. Εσείς τι θα προτείνετε;


Απάντηση Η κυβέρνηση μας έχει ζητήσει να προτείνουμε χώρους φιλοξενίας για τους πρόσφυγες στους δήμους μας, χωρίς όμως να μας έχει θέσει τις προδιαγραφές για τους χώρους αυτούς. Για να είμαστε σε θέση να κάνουμε προτάσεις πρέπει να γνωρίζουμε μια σειρά από προδιαγραφές όπως :

Οι χώροι πρέπει να έχουν έτοιμες κτιριακές υποδομές ή πρέπει να είναι ανοιχτοί για τη δημιουργία πρόχειρων εγκαταστάσεων;

Οι χώροι πρέπει να είναι εντός η εκτός οικιστικού ιστού;

Με τί χρονικό ορίζοντα λειτουργίας θα γίνει η επιλογή των χώρων;

Μέχρι να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τα κριτίρια αυτά, οι δήμοι δεν είναι σε θέση να κάνουν προτάσεις.

Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει hotspot στον Δήμο μας και δεν θα μπορούσε άλλωστε να υπάρχει ένας τέτοιος σχεδιασμός τι στιγμή που δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι προδιαγραφές αυτών των χώρων.

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες