Τα «έξυπνα»... παγκάκια!

Τα «έξυπνα»... παγκάκια!

Σε «έξυπνη» έκδοση θα δημιουργούνται πλέον τα παγκάκια που συνηθίζουμε να βλέπουμε στους δρόμους και τα πάρκα. Θα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν ενέργεια από τον ήλιο και εκτός από την ξεκούραση που θα προσφέρουν στους περαστικούς, θα τους βοηθούν και σε μια σειρά άλλα πράγματα, καθώς θα διαθέτουν ειδικές υποδοχές για να φορτίζουν κινητά, θα προσφέρουν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά και πληροφορίες που θα αφορούν τη συγκεκριμένη τοποθεσία, όπως για παράδειγμα η ποιότητα του αέρα.

«Το κινητό δεν έχει φτιαχτεί μόνο για να κάνετε κλήσεις. Άρα γιατί τα παγκάκια θα πρέπει να υπάρχουν μόνο για να καθόμαστε;», διερωτάται ο Martin J. Walsh που δεν είναι άλλος από τον δήμαρχο της Βοστόνης στις ΗΠΑ, καθώς, δυστυχώς, τα «έξυπνα παγκάκια» δεν θα τα δούμε σε κάποιον ελληνικό δρόμο αλλά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (τουλάχιστον προς το παρόν).
Το όνομα της νέας αυτής εφεύρεσης είναι «Soofa» και κατασκευάστηκε από τρεις γυναίκες μηχανικούς από το ΜΙΤ.

Όπως ανέφερε μια εξ αυτών, η  Sandra Richter «θέλουμε να κάνουμε τις πόλεις μας πιο σύγχρονες ώστε να ανταποκρίνονται στη νέα γενιά».

Το χειμώνα υπήρχαν μόνο 2-3 έξυπνα παγκάκια στους δρόμους της Βοστόνης, όσο περνά ο καιρός όμως ξεφυτρώνουν κάθε μέρα και καινούργια «Soofas», τα οποία χρηματοδοτούνται από τoν διαδικτυακό κολοσσό Cisco Systems, χωρίς κόστος για τον δήμο, ενώ στα μελλοντικά πλάνα είναι να επεκταθεί η χρήση τους στο Σαν Χοσέ, την Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη.

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies.

Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία μας και άλλα μας βοηθούν να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας. Επιλέξτε εσείς ποια cookies αποδέχεστε, τα οποία μπορείτε να αλλάξετε οποιαδήποτε στιγμή.