Πέθανε ο άνθρωπος που διαγνώστηκε με Έμπολα στις ΗΠΑ

Πέθανε ο άνθρωπος που διαγνώστηκε με Έμπολα στις ΗΠΑ

Υπέκυψε σε νοσοκομείο του Τέξας, όπου νοσηλευόταν σε πλήρη απομόνωση, ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος είχε διαγνωσθεί με τον φονικό ιό Έμπολα στις ΗΠΑ. Ο 42χρονος Λιβεριανός Τόμας Ντάνκαν, φέρεται να προσβλήθηκε στην πατρίδα του, όταν προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει στο νοσοκομείο νεαρή γειτόνισσά του που ασθενούσε. Στη συνέχεια μετέβη αεροπορικώς στο Ντάλλας των ΗΠΑ στις 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να επανασυνδεθεί με τη σύντροφο και τον γιό του. Διαγνώσθηκε με τον ιό Έμπολα στις 30 Σεπτεμβρίου όταν για δεύτερη φορά απευθύνθηκε σε νοσοκομείο για τα συμπτώματα που είχε εμφανίσει και υποβλήθηκε σε πειραματική θεραπεία. Στα μέλη της οικογένειάς του επιβλήθηκε κατ' οίκον περιορισμός, ενώ συνολικά 48 άτομα που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του παρακολουθούνται ιατρικώς.

Την ίδια ώρα, στη γειτονική μας Τουρκία, 46χρονος άνδρας ο οποίος εργαζόταν στη Νιγηρία και επέστρεψε προ δεκαημέρου για να περάσει με την οικογένειά του τη μουσουλμανική Εορτή της Θυσίας, μεταφέρθηκα σήμερα από ιδιωτική κλινική του Ανταπαζαρί σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, με την υποψία της προσβολής από τον ιό Έμπολα, καθώς εμφανίζει υψηλό πυρετό και διάρροια.

 

Εν τω μεταξύ στην Τουρκία, υπάρχουν υποψίες ότι 46 χρονος ο οποίος είχε εργαστεί στη Νιγηρία έχει μολυνθεί από τον ιό του Έμπολα.

Τα συμπτώματα τα οποία έχει εμφανίσει είναι υψηλός πυρετός και διάρροια.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω ανησυχιών για εξάπλωση του ιού και στην Ευρώπη πέραν της δυτικής Αφρικής, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων στην Ισπανία.

Ο 46χρονος επέστρεψε στην Τουρκία προ 10ημέρου από την Αφρική για να δει την οικογένειά του στη δυτική επαρχία Σακάρια.

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies.

Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία μας και άλλα μας βοηθούν να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας. Επιλέξτε εσείς ποια cookies αποδέχεστε, τα οποία μπορείτε να αλλάξετε οποιαδήποτε στιγμή.