Επαναφορά κατώτατου μισθού

Επαναφορά κατώτατου μισθού

Άμεσα μέτρα στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων και ανατροπές στα εργασιακά και το ασφαλιστικό προανήγγειλαν ο νέος Υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για το ασφαλιστικό Δημήτρης Στρατούλης.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι οι νέες πολιτικές θα βρίσκονται έξω από τον «στενό κορσέ» του μνημονίου και ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, προστατευτικό πλαίσιο απέναντι στις απολύσεις και κατάργηση πολιτικής επιστράτευσης των απεργών.

Ο κ. Στρατούλης προανήγγειλε την χορήγηση 13ης σύνταξης για όσους λαμβάνουν κάτω από 700 ευρώ, αποποινικοποίηση των χρεών προς τα ταμεία για τους ελεύθερους επαγγελματίες κατάργηση όλων των διατάξεων που οδηγούν στην περικοπή συντάξεων και επισήμανε ότι δεν δεσμεύεται η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα για αύξηση των ορίων ηλικίας, μειώσεις συντάξεων και αύξηση των απαιτούμενων ενσήμων για την χορήγηση κατώτατης σύνταξης.

Νέος γενικός γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ, Γιώργος Ρωμανιάς.

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies.

Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία μας και άλλα μας βοηθούν να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας. Επιλέξτε εσείς ποια cookies αποδέχεστε, τα οποία μπορείτε να αλλάξετε οποιαδήποτε στιγμή.