26 μνηστήρες για Πλάζ Βουλ/νης και Ωκεανίδα

26 μνηστήρες για Πλάζ Βουλ/νης και Ωκεανίδα

Ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια μίσθωση της πλαζ της Βουλιαγμένης έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη από την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου. Ο διαγωνισμός λήγει στις 29 Ιουλίου. 

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν 26 εκπρόσωποι εταιρειών και φυσικών προσώπων που έχουν παραλάβει το τεύχος της προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού.

Ανάμεσά τους, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εταιρείες εστίασης, επενδυτικό fund από το εξωτερικό αλλά και μία εταιρεία κρουαζιέρας.

Η μίσθωση της πλαζ θα έχει διάρκεια 15 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 5 έτη και περιλαμβάνει και το κτιριακό συγκρότημα της Ωκεανίδας το οποίο ανεγέρθηκε τη δεκαετία του '60, αλλά σήμερα παραμένει κλειστό.

Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής στον διαγωνισμό έχει ορισθεί σε 500.000 ευρώ και οι υποψήφιοι επενδυτές πρέπει να επιδείξουν ως ελάχιστο χρηματοοικονομικό στοιχείο ότι διαθέτουν κεφάλαια ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Ο πλειοδότης στον διαγωνισμό, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» θα καταβάλλει εφάπαξ το ποσό του 1 εκατ. ευρώ ενώ ο ετήσιο μίσθωμα θα ανέρχεται στο 15% του ετήσιου κύκλου εργασιών με ελάχιστο ετήσιο εγγυημένο μίσθωμα όπως αυτό θα διαμορφωθεί κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού.

Ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του notosnet σκοπός του Δήμου είναι, το έργο για την πλάζ, να το αναλάβει εταιρεία η οποία θα έχει κοινή αισθητική με τις αλλαγές που θα γίνουν στο ξενοδοχείο του Αστέρα και στην παραλία του Αστέρα, έτσι ώστε να υπάρχει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, στο στολίδι της Βουλιαγμένης και να αναβαθμιστεί περαιτέρω η περιοχή.

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies.

Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία μας και άλλα μας βοηθούν να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας. Επιλέξτε εσείς ποια cookies αποδέχεστε, τα οποία μπορείτε να αλλάξετε οποιαδήποτε στιγμή.