Το Face ID της Apple μπορεί σε λίγο καιρό να διαβάζει κάτω από το δέρμα μας

Το Face ID της Apple μπορεί σε λίγο καιρό να διαβάζει κάτω από το δέρμα μας

Σε λίγο καιρό, το Face ID της Apple, δηλαδή η τεχνολογία ελέγχου ταυτότητας με τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου, ίσως κυριολεκτικά μπορέσει να διεισδύσει κάτω από το δέρμα μας.

Το τεχνολογικό σάιτ BGR αποκάλυψε την νέα τεχνική «υποδερμικής απεικόνισης», όπως την χαρακτηρίζει, η οποία θα επιτρέπει στο Face ID να εισχωρεί κάτω από το δέρμα και να σκανάρει ό,τι βρίσκεται εκεί, όπως οι φλέβες και τα αιμοφόρα αγγεία.

Και μπορεί αν ακούγεται κάπως ανατριχιαστικό, αλλά η Apple εξηγεί πως με αυτόν τον τρόπο θέλει να εξασφαλίσει ένα πιο ακριβές σύστημα αναγνώρισης προσώπου, το οποίο θα βοηθά στον διαχωρισμό των διδύμων ή χρηστών με «πολύ κοντινά χαρακτηριστικά προσώπου».

Η Apple αναφέρει πως τα μοτίβα στις φλέβες κάτω από τα επίπεδα δέρματος του προσώπου είναι συνήθως μοναδικά για τον καθένα.

Η νέα τεχνική θα είναι επίσης σε θέση να μελετά «τις ικανότητες απορρόφησης αίματος σε ένα επιλεγμένο εύρος», οπότε ακόμη και αν οι φλέβες στα μάτια δυο ανθρώπων μοιάζουν, «οι απορροφητικές ικανότητες των αιμοφόρων αγγείων» θα λένε στο Face ID αν όντως προέρχονται από τον ίδιο χρήστη.

«Με την συγκεκριμένη μέθοδο υπάρχει επίσης μικρότερος κίνδυνος να ξεκλειδώσει το iPhone σας κάποιος άσχετος, απλώς φορώντας μια μάσκα που σας μοιάζει», σημειώνει η εταιρία.

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες