Φώκια κάνει ηλιοθεραπεία σε ξαπλώστρα στην Σάμο

Φώκια κάνει ηλιοθεραπεία σε ξαπλώστρα στην Σάμο

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους σε παραλία της βορειοανατολικής Σάμου, καθώς η μικρή φώκια που τους τελευταίους μήνες παρουσιάζεται σε διάφορες περιοχές του νησιού εθεάθη για πρώτη φορά ξαπλωμένη σε… σεζλόνγκ.

Τα στιγμιότυπα, που συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός του naftemporiki.gr δείχνουν τη φώκια «Αργυρώ», που έχει γίνει η μασκότ του νησιού, να απολαμβάνει τη σαμιώτικη φιλοξενία πάνω σε μία ξαπλώστρα, σκορπίζοντας έτσι χαμόγελα στους κατοίκους και τους τουρίστες.

Στο σημείο έχουν μεταβεί και επιστήμονες του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», που παρακολουθούν τους τελευταίους δύο μήνες τις επισκέψεις της μικρής μεσογειακής φώκιας στις παραλίες της Σάμου.

Όπως δήλωσε στο naftemporiki.gr η διευθύντρια έρευνας της οργάνωσης Αναστασία Μήλιου, η σημερινή αναπάντεχη εμφάνιση της φώκιας είναι κάτι που καταγράφεται ίσως για πρώτη φορά παγκοσμίως. Η ίδια μάλιστα δεν έκρυψε την έκπληξή της για το γεγονός ότι η φώκια επιλέγει πολυσύχναστες παραλίες.

Φώκια,ξαπλώνει, ξαπλωστρα,Σάμο,ΠΕΡΙΕΡΓΑ,ΝΕΑ,ΜΕΑ,ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ,ΝΕΑ,
 «Το συγκεκριμένο ζώο παρουσιάζει μία πολύ ιδιαίτερη συμπεριφορά, μία εξοικείωση με τους ανθρώπους», ανέφερε σημειώνοντας πάντως ότι ανήκει σε ένα από τα πλέον απειλούμενα θαλάσσια θηλαστικά στον κόσμο. «Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την ομαλή συνύπαρξη αυτής της ξεχωριστής μεσογειακής φώκιας με τους ανθρώπους που με μεγάλη έκπληξη τη συναντούν μπροστά τους (...) Αυτό που οφείλουμε είναι να το αφήσουμε να συμπεριφέρεται όπως νομίζει, με ασφάλεια, μέχρις ότου μεγαλώσει και επανενταχθεί στο φυσικό του περιβάλλον», πρόσθεσε η κ. Μήλιου.

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες