Αγιασμός στην Νότια Τουρκία - H δύναμη της πίστεως

Αγιασμός στην Νότια Τουρκία - H δύναμη της πίστεως

 Το μεγαλείο της Ορθόδοξης πίστης μας βίωσαν όσοι είδαν στην τηλεόραση πρόσφατα τον Πατέρα Κωνσταντίνο να αγιάζει τα νερά της αγριεμένης θάλασσας και να λειτουργεί την εκκλησία της Παναγίας της Πισιδιώτισας στην Νότια Τουρκία.

Η εικόνα είναι πιο δυνατή από τις λέξεις, καθώς δεν είναι εύκολο να περιγραφεί ο ποταμός συναισθημάτων που προκαλεί η φωτογραφία ενός μοναχικού Πατέρα που σε πείσμα των καιρών δοξάζει τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Ρίγη συγκίνησης σκορπά ο Πατέρας Κωσταντίνος Σιεβτσένκο που αγιάζει τα νερά της Μεσογείου, μόνος χωρίς ψάλτη, χωρίς επιτρόπους και χωρίς Χριστιανούς. Η θλίψη αποτυπώνεται στο πρόσωπο του Ιερέα μετά τον Αγιασμό των Υδάτων της Μεσογείου.

Ο πανσεβάσμιος ιερέας κατάγεται από το Καζάν της Ρωσίας. Είναι ο μόνιμος ιερέας και έφθασε στο ναό στις αρχές Οκτωβρίου 2015. Σπούδασε στη Ρωσία και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παντρεύτηκε και χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, προκειμένου να εγκατασταθεί και να προσφέρει την ιερατική του διακονία στην μη φιλόξενη Αλάνυα.

Το θέμα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Εμμανουήλ Κωστίδης που είναι και διαπιστευμένος συνεργάτης της τηλεόρασης ΣΚΑΙ.

Ει δύνασαι πιστεύσαι, πάντα δυνατά τώ πιστεύοντι.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Πίστη στον Σταυρό! Όχι Κουμπούρι! »
επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξης

Διαφημιστικο τμημα

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies.

Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία μας και άλλα μας βοηθούν να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας. Επιλέξτε εσείς ποια cookies αποδέχεστε, τα οποία μπορείτε να αλλάξετε οποιαδήποτε στιγμή.