Ο νεότερος δήμαρχος στη Γαλλία είναι μόλις 22 ετών

Σε ηλικία μόλις 22 ετών, ο φοιτητής στο Sciences-po, Ρεμί Ντικ, έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο του νεαρότερου δημάρχου της Γαλλίας. Σε ηλικία μόλις 22 ετών, ο φοιτητής στο Sciences-po, Ρεμί Ντικ, έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο του νεαρότερου δημάρχου της Γαλλίας.

Ο νεότερος δήμαρχος στη Γαλλία είναι μόλις 22χρονος

Ο 22χρονος φοιτητής στο Sciences-po, Ρεμί Ντικ, πάει καθημερινά στο δημαρχείο της γαλλικής πόλης Φλοράνζ για να εργαστεί, καθώς είναι ο νεαρότερος δήμαρχος της Γαλλίας.

Η Φλοράνζ είναι μια πόλη γεμάτη από εργοστάσια, η οποία εξέλεξε ως νέο της δήμαρχο τον Ντικ, φοιτητή πολιτικών επιστημών, που προέρχεται από ταπεινή οικογένεια. Γιος ενός εργάτη και μιας νοσοκόμας, ο νεαρός δηλώνει ότι έχει πάρει στα σοβαρά τα νέα του καθήκοντα.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» εξηγεί πώς άδραξε την ευκαιρία να γίνει δήμαρχος την κατάλληλη στιγμή.

«Ο προκάτοχός μου από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, Μισέλ Ντεκέρ, υπέβαλε την παραίτησή του πριν από ένα μήνα καθώς πολλοί ήταν αυτοί που δεν τον ήθελαν. Τότε αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα. Και τότε το δημοτικό συμβούλιο με επέλεξε γιατί ήθελε έναν δήμαρχο που να μην έχει κομματική ταμπέλα, οι ιδέες του, όμως, να είναι «κοντά» στο χώρο της Κεντροδεξιάς. Οι δημοτικοί σύμβουλοι με εμπιστεύτηκαν γιατί ήθελαν ένα πρόσωπο με φρέσκες ιδέες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

επιστροφή στην κορυφή

Social

Follow us Google play

Follow us twitter

Join us Fcebook

Subscride os youtube

Follow us instragram

Contact us

Διάφορα

Πληροφορίες