Αγιασμός στην Νότια Τουρκία - H δύναμη της πίστεως

Αγιασμός στην Νότια Τουρκία - H δύναμη της πίστεως

 Το μεγαλείο της Ορθόδοξης πίστης μας βίωσαν όσοι είδαν στην τηλεόραση πρόσφατα τον Πατέρα Κωνσταντίνο να αγιάζει τα νερά της αγριεμένης θάλασσας και να λειτουργεί την εκκλησία της Παναγίας της Πισιδιώτισας στην Νότια Τουρκία.

Η εικόνα είναι πιο δυνατή από τις λέξεις, καθώς δεν είναι εύκολο να περιγραφεί ο ποταμός συναισθημάτων που προκαλεί η φωτογραφία ενός μοναχικού Πατέρα που σε πείσμα των καιρών δοξάζει τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Ρίγη συγκίνησης σκορπά ο Πατέρας Κωσταντίνος Σιεβτσένκο που αγιάζει τα νερά της Μεσογείου, μόνος χωρίς ψάλτη, χωρίς επιτρόπους και χωρίς Χριστιανούς. Η θλίψη αποτυπώνεται στο πρόσωπο του Ιερέα μετά τον Αγιασμό των Υδάτων της Μεσογείου.

Ο πανσεβάσμιος ιερέας κατάγεται από το Καζάν της Ρωσίας. Είναι ο μόνιμος ιερέας και έφθασε στο ναό στις αρχές Οκτωβρίου 2015. Σπούδασε στη Ρωσία και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παντρεύτηκε και χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, προκειμένου να εγκατασταθεί και να προσφέρει την ιερατική του διακονία στην μη φιλόξενη Αλάνυα.

Το θέμα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Εμμανουήλ Κωστίδης που είναι και διαπιστευμένος συνεργάτης της τηλεόρασης ΣΚΑΙ.

Ει δύνασαι πιστεύσαι, πάντα δυνατά τώ πιστεύοντι.

 

 

επιστροφή στην κορυφή

Social

Follow us Google play

Follow us twitter

Join us Fcebook

Subscride os youtube

Follow us instragram

Contact us

Διάφορα

Πληροφορίες