Τι σημαίνει ΝΑΙ, και τι σημαίνει ΟΧΙ του ΑΚΗ ΚΑΜΠΟΥΚΟΥ

Τι σημαίνει ΝΑΙ, και τι σημαίνει ΟΧΙ του ΑΚΗ ΚΑΜΠΟΥΚΟΥ

Επειδή τελευταία έχω δεχθεί διάφορα μηνύματα του στύλ "Ξεκόλα¨, "Μην είσαι μ@λ@κ@ς και ψηφίσεις ΝΑΙ, δεν βλέπεις τι γίνεται?", "πόσο ακόμα θα μας ρουφούν το αίμα" κτλ θα ήθελα λίγο να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα μέσα από κριτική σκέψη και επιχειρήματα και όχι απόψεις μηδενιστικές οι οποίες συνοψίζονται στο "να καεί πρώτα το σπίτι του γείτονα και θα δούμε για το δικό μου".

Καταρχάς για πρώτη φορά μας δίνεται η δύναμη να αποφασίσει η πλειοψηφία για κάτι τόσο σημαντικό, σε αντίθεση για παράδειγμα με τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες λίγο παραπάνω από το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος αποφάσισε για τον κ. Τσίπρα ως προθυπουργό. Ο Κύριος αυτός λοιπόν, μας έχει κάνει να θεωρούμαστε "χρεωκοπημένοι" ως κράτος και μας έχει φέρει σε μία άνευ προηγουμένου κατάσταση- με ότι και αν αυτό συνεπάγεται.
Για αυτούς που έχουν χάσει τα ίχνη μου, είμαι ένας τριαντάρης παρά λίγο, με οικογένεια και παιδί, ο οποίος προσπαθεί να αντεπεξέλθει δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση για περίπου εξήντα ώρες την εβδομάδα τη συγκεκριμένη περίοδο. Από τη συγκεκριμένη επιχείρηση συντηρούνται άμεσα δέκα οικογένειες και το πελατολόγιο της είναι από περίπτερα, ταξιτζήδες και ελεύθερους επαγγελματίες-μπλοκάκηδες μέχρι αλυσίδες ζαχαροπλαστείων, βιοτεχνίες και εξαγωγικές μονάδες.
Τι θα σημαίνει λοιπόν για εμένα και κατά συνέπεια και για όλο το περιβάλλον μου ένα "ΝΑΙ"?
Οικονομία σε σταθερότητα, όπως υπήρχε μέχρι τις αρχές του έτους, με βάσεις και πολλές δυσκολίες, αλλά σταθερά αναπτυσσόμενη.
- Αύξηση φορολογικών συντελεστών κατά 2%. Τα τελευταία τρία χρόνια ο μέσος σταθμικός φορολογικός συντελεστής για την επιχείρηση μας (μαζί με την προκαταβολή) είναι 40,3%. Συνεπώς μια ποσοστιαία αύξηση του 5% στο φόρο νομίζω πως είναι ένα μέτρο το οποίο θα μπορέσουμε να το απορροφήσουμε χωρίς παράπλευρες απώλειες.
- Διατήρηση ΕΝΦΙΑ. Έτσι και αλλιώς η κυβέρνηση άφησε ανέπαφο το μέτρο για το 2015 (παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για κατάργηση του), συνεπώς δεν βλέπω τη διαφορά στο συγκεκριμένο μέτρο.
- Μείωση αμυντικών δαπανών. Εάν η μείωση γίνει σε δαπάνες 500 εκατ.€ τύπου Locheed και όχι στο προσωπικό νομίζω πως θα συμφωνούσε κάθε νοήμων άνθρωπος.
Στον αντίποδα, ένα "ΟΧΙ" θα έχει τις εξής συνέπειες
Οικονομία σε αδιέξοδο και χάος (οικονομικό και κοινωνικό). Αν συνδυάζεται και με αποχώρηση από το ΕΥΡΩ και αλλαγή νομίσματος, τότε όλες οι συνέπειες αυξάνονται εκθετικά.
Διατήρηση capital controls μέχρι να ισορροπήσει η τραπεζική αγορά (στην Κύπρο όπου δεν υπήρχε αλλαγή νομίσματος κράτησαν δύο έτη).
Επιβολή κουρέματος καταθέσεων, το οποίο θα μειώσει δραματικά και άμεσα την κατακεφαλήν αγοραστική δύναμη των Ελλήνων (τα λεφτά θα πάνε στην αποπληρωμή χρέους και όχι στη χώρα).
Οικονομία σε απόγνωση με αποτέλεσμα αρχικά οι εισαγωγικές εταιρίες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στους νέους δασμούς των τελωνίων και να αναγκάζονται σε κλείσιμο. Το ντόμινο θα ξεκινήσει από αυτές και θα επεκταθεί σιγά σιγά σε παντού, με αποτέλεσμα η οικονομία να χαρακτηρίζεται από συρρίκνωση, απολύσεις και ανοιχτά υπόλοιπα. Διάλυση τραπεζικού συστήματος με μαζικές απολύσεις και αύξηση ανεργίας λόγω μη ύπαρξης βάσης ανάπτυξης.
Δικαίωμά σας λοιπόν να με κρίνεται για τις απόψεις μου..Δημοκρατικό μου δικαίωμα όμως και η υποστήριξη αυτών που πιστεύω με πραγματικά επιχειρήματα τα οποία και ζω κάθε μέρα.
Η χώρα έχει υποβαθμιστεί τρεις φορές του τελευταίους πέντε μήνες. Τα ταμεία των ασφαλιστικών οργανισμών, των δήμων και των λοιπών φορέων του δημοσίου είναι άδεια. Ακόμη και μέσα σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, διορίζονται δημόσιοι υπάλληλοι σε ΔΕΚΟ.
Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να υπερασπίζομαι κάτι που μας τραβάει προς τον πάτο...

του ΑΚΗ ΚΑΜΠΟΥΚΟΥ

 

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies.

Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία μας και άλλα μας βοηθούν να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας. Επιλέξτε εσείς ποια cookies αποδέχεστε, τα οποία μπορείτε να αλλάξετε οποιαδήποτε στιγμή.