Μία καθημερινή μέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς...

Μία καθημερινή μέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς...

Λένε πως το χιούμορ είναι το μεγαλύτερο όπλο για την αντιμετώπιση όλων των σοβαρών καταστάσεων της ζωής μας. Και αυτό ισχύει, αν μιλάμε για την καθημερινή ζωή στην πόλη και την μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Ναι, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως οι ανθρώπινες σχέσεις γίνονται ευκολότερες και πιο στενές μέσα σε ένα τραμ ή λεωφορείο. Τα βρεγμένα καθίσματα –ειδικά σε περιόδους καλοκαιριού, ο ιδρώτας, η ζέστη και η πίεση, όλα αυτά είναι αισθήματα που έχουμε βιώσει όταν έχουμε χρησιμοποιήσει ένα μέσο για τη μεταφορά μας. Η ψύχρανση των ανθρώπινων σχέσεων γίνεται θερμότερη με το να στοιβαζόμαστε ασφυκτικά ο ένας επάνω στον άλλον. Για όσους έχουμε χρησιμοποιήσει είτε λεωφορείο, είτε τραμ για Άλιμο, Νέα Σμύρνη, Αθήνα, θα έχουμε γίνει μάρτυρες όλων αυτών των παραδειγμάτων.
Όλοι γνωρίζουμε πως ο συνωστισμός αποτελεί και έναν σημαντικό τρόπο μεταφοράς ασθενειών, μέσω της μεταφοράς των υγρών και των μικροβίων. Αυτό δημιουργεί σε όλους μας –όχι μόνο σε υπεύθυνους- την ευθύνη του να φροντίζουμε για την καθαριότητα του χώρου στον οποίο κινούμαστε.
Η συχνή καθαριότητα των μέσων μαζικής μεταφοράς και η τήρηση των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, θα βοηθήσει όλους μας να απολαμβάνουμε ξεκούραστες και προπάντων ασφαλείς μεταφορές.

της Μαρία Σκαμπαρδώνη

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες