Με τη συμμετοχή μας πολλά μπορούμε να αλλάξουμε!

Με τη συμμετοχή μας πολλά μπορούμε να αλλάξουμε!

Αγαπητοί συνδημότες,

Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τα ζητήματα του Δήμου μας πηγάζει από την εσωτερική ανάγκη προσφοράς στην Κοινότητα και την πίστη στις συλλογικές διαδικασίες. Ως νομικός, γνωρίζω ότι η δυνατότητα εκλογής αιρετής τοπικής διοίκησης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, αλλά και του νομικού πολιτισμού μας. 

Στη χώρα μας ο θεσμός αυτός απαντάται ήδη από τα ομηρικά έπη. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως στον Επιτάφιο του Περικλή ο Θουκυδίδης αναφέρει: “Τον μηδέν τούτων μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα ἀλλ' ἀχρεῖον νομίζομεν” (Δε θεωρούμε φιλήσυχο αλλ' άχρηστο αυτόν που δεν ασχολείται με τα κοινά).

Στη σημερινή εποχή που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, αλλά κυρίως από την υπονόμευση των αξιών, η συμμετοχή στα κοινά – όλων – αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Ως εκπρόσωπος μιας γενιάς που βιώνει τις συνέπειες της κρίσης αυτής τόσο στον επαγγελματικό, όσο και στον προσωπικό τομέα, επιθυμώ, με το παράδειγμά μου, να τονίσω πως τίποτε δε μπορεί να αλλάξει εάν δεν το αποφασίσουμε από κοινού με την ενεργό συμμετοχή μας.Iδιαίτερα στους νέους, αλλά και σε εκείνους που αντιμετωπίζουν την ενασχόληση με τα κοινά με καχυποψία - λόγω της πικρής εμπειρίας του παρελθόντος - επισημαίνω ότι είναι ευθύνη μας να αποδώσουμε στον ιστορικό αυτό θεσμό τη σημασία και την αξία που του αρμόζει.

Σε συνέχεια αυτής της συλλογιστικής, εμπιστεύομαι και στηρίζω τον Σπύρο Πανά διότι με το ζήλο και την εργατικότητά του επί 23 χρόνια είναι παρών στα καθημερινά ζητήματα των πολιτών, τα ενστερνίζεται και συμβάλλει καθοριστικά ώστε να διατηρηθεί ο οικιστικός χαρακτήρας της περιοχής και η φυσική ομορφιά της. Κορυφαίο παράδειγμα της προσφοράς του είναι το οικολογικό και αρχαιολογικό πάρκο στο Μεγάλο Καβούρι, με την ανακάλυψη του αρχαίου αμαξιτού δρόμου, του μεγαλύτερου σε μήκος σωζόμενου δρόμου που έχει αποκαλυφθεί στη χώρα μας έως τώρα. Θέλοντας να τιμήσω το έργο του στο Δήμο μας και να αγωνιστώ ώστε να διατηρηθεί μια από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας, αλλά και να αναδειχθεί όπως της αρμόζει σε σύγχρονη πόλη, αποφάσισα να συμμετάσχω για πρώτη φορά σε αυτήν την κορυφαία εκδήλωση της Δημοκρατίας μας και να κερδίσω τη Ψήφο σας.

Με εκτίμηση,                                          
Κατερίνα Βαμβακούση
Δικηγόρος –Νομικός Σύμβουλος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « "Η Πένα του Πολίτη" Απόφαση τώρα για το μέλλον »
επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες