Απόφαση τώρα για το μέλλον

Απόφαση τώρα για το μέλλον

Αγαπητοί φίλοι,

Οι επερχόμενες εκλογές γίνονται σε ένα πολύ δυσάρεστο για την χώρα μας περιβάλλον. Η εφαρμοζόμενη πολιτική των μνημονίων (μείωση μισθών συντάξεων, ανεργία, φτώχεια, λουκέτα, κατάρρευση του κοινωνικού κράτους)  έχει επιπτώσεις και στην εφαρμογή της πολιτικής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στους Δήμους. Η τοπική αυτοδιοίκηση αντί να αποκτήσει την αυτοτέλεια που προβλεπόταν, μετατράπηκε σε διεκπεραιωτή και παράρτημα του κράτους έτσι ώστε να εφαρμόζει την επιβαλλόμενη κεντρική πολιτική. Βέβαια το γεγονός ότι η κρίση εμπόδισε ως ένα σημείο την αποτελεσματική εφαρμογή του Καλλικράτη δεν σημαίνει ότι ο Καλλικράτης προκάλεσε την οικονομική ασφυξία των ΟΤΑ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την αποδεδειγμένη κακοδιοίκηση σε πολλούς δήμους την τελευταία εικοσαετία η οποία έγινε γνωστή εξαιτίας της συνένωσης των Καλλικρατικών δήμων.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί επιβάλλει τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά αλλαγή πορείας στον Δήμο μας, αν θέλουμε να μην εξαντληθεί άλλη τετραετία (πενταετία πλέον) σε ανούσια έργα και πράξεις μόνο και μόνο για να τα εγκαινιάσουν. Ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ δεν έλαβε ο Δήμος μας το περασμένο διάστημα. Είναι λοιπόν καθήκον όλων να αποφασίσουμε αν θέλουμε έναν Δήμο που να προτάσσει τις ανάγκες των πολιτών, να θέτει ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και όχι την εμπορευματοποίηση των  υπαρχόντων ελεύθερων χώρων και να διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα με διαφάνεια (και να μην χαρίζει πρόστιμα).
΄Ολοι εμείς που συμμετέχουμε στον συνδυασμό του Δημήτρη Δαβάκη, στρατευτήκαμε μαζί του γιατί επί σειρά ετών έχει υπηρετήσει με συνέπεια τα κοινά της πόλης μας. Επέδειξε ιδιαίτερη εντιμότητα, ήθος και πολιτισμό και στάθηκε πάντα αντίθετος με τα διάφορα συμφέροντα χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Γι αυτό και μπορεί και κοιτάζει τους πολίτες στα μάτια.

΄Ολοι όσοι συμμετέχουμε στον συνδυασμό είμαστε καταξιωμένοι στον επαγγελματικό μας χώρο και η εκλογή μας δεν είναι αυτοσκοπός για να προβληθούμε αφού δεν έχουμε ανάγκη από επιβεβαίωση. Σκοπός μας είναι μέσω των δεξιοτήτων που έχουμε αποκτήσει από την επαγγελματική μας ζωή να βοηθήσουμε στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου προς όφελος των πολιτών.

Της ΚΛΑΙΡΗ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ

Στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές είναι υποψηφία Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό Κύμα Ενωμένων Πολιτών και υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Δαβάκη

 

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες