Συμβιβαστική λύση για τους αιώνιους φοιτητές

Συμβιβαστική λύση για τους αιώνιους φοιτητές

Συμβιβαστική λύση για μερίδα των αιώνιων φοιτητών βρέθηκε πριν από λίγο κατά τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, με αντιπροσωπεία πρυτάνεων και προέδρων των ΤΕΙ. Αποφασίστηκε να δοθεί το δικαίωμα μόνο σε όσους από τους αιώνιους φοιτητές συμμετείχαν σε εξετάσεις τα δύο τελευταία χρόνια, να γράψουν σε δύο ακόμη εξεταστικές περιόδους, αυτή του Σεπτεμβρίου, καθώς και τη χειμερινή του 2015. Η ρύθμιση αυτή εκτιμάται ότι αφορά περίπου 30 χιλιάδες φοιτητές, ήτοι από το σύνολο των 120.000 λιμναζόντων φοιτητών στα ΑΕΙ, 9.600 άτομα, και από τους 50 χιλιάδες σπουδαστές των ΤΕΙ, περίπου 20.000.Αποφασισμένος να μην υποχωρήσει στο μέτωπο της διαγραφής «αιώνιων» φοιτητών στα τέλη Αυγούστου δήλωσε o  υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα προθεσμία, ακόμη και για σπουδαστές που απέχουν μόνο λίγα μαθήματα από το πτυχίο, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να πάρει πίσω τη διάταξη.

Πάντως, στις δηλώσεις του ο κ. Λοβέρδος δεν έμεινε μόνο στο θέμα των «αιώνιων» φοιτητών, αλλά αναφέρθηκε και στο πολιτικό μέτωπο, σημειώνοντας ότι είναι ζήτημα ημερών η επιστροφή  του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, απομένει να ρυθμιστούν μόνο μερικές «πρακτικές λεπτομέρειες» μεταξύ του ιδίου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ όσον αφορά στο ενδεχόμενο συνεργασίας της Χαριλάου Τρικούπη με τη ΔΗΜΑΡ, εκτίμησε πως τελικά θα υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, είτε με το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς είτε με μέρος στελεχών της.

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος απέρριψε κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τόσο το Σεπτέμβριο όσο και τον Φεβρουάριο.

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες