Στο σπίτι του στο Καβούρι ήθελε να φύγει ο Περικλής Παναγόπουλος Κύριο

Στο σπίτι του στο Καβούρι ήθελε να φύγει ο Περικλής Παναγόπουλος

Μετά από πολύμηνη νοσηλεία σε ιδιωτικό θεραπευτήριο ο Περικλής Παναγόπουλος ζήτησε o ίδιος να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στο σπίτι του, έχοντας ίσως διαισθανθεί ότι βίωνε το λυκόφως της μυθιστορηματικής του ζωής.

Γι' αυτό και επέλεξε να ζήσει τα τελευταία της κεφάλαια βλέποντας πιθανότατα από το παράθυρό του την θάλασσα που τόσο αγάπησε από έφηβος, αυτή με την οποία «δέθηκε» για πάντα, αυτή που τον έσπρωξε στην κορυφή.

Δίπλα του καθημερινά ήταν η δεύτερη σύζυγός του Κατερίνα Παναγοπούλου ενώ πολύ συχνά τον έβλεπαν τα δύο του παιδιά, η Ειρήνη και ο Αλέξανδρος, αλλά και τα εγγόνια του.

Όλοι αυτοί ήταν δίπλα του την Τρίτη τα ξημερώματα, όταν ο Περικλής Παναγόπουλος «έφυγε» στα ογδόντα τρία του χρόνια, έχοντας ζήσει μια ζωή-μυθιστόρημα που τα είχε όλα.

Δύσκολα παιδικά χρόνια, έναν συγγενή που τον βοήθησε να σπουδάσει και να ξεκινήσει επαγγελματικά την πορεία του στον χώρο της κρουαζιέρας αρχικά και μια διαδρομή αξιοθαύμαστη από κάθε άποψη.

Θα τον θυμούνται όλοι στον χώρο, αφού έγραψε ιστορία με deals που προκάλεσαν τον θαυμασμό σε ένα χώρο που δεν σου χαρίζεται τίποτε και οι «αντίπαλοι» σε περιμένουν στην γωνία.

Οραματιστής και άνθρωπος που έβλεπε μπροστά, προχωρούσε με μελετημένες κινήσεις και πολλές φορές ήταν ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές του.

Η κόντρα του με τον αείμνηστο Παντελή Σφηνιά συζητιόταν καθημερινά εκείνα τα χρόνια στον Πειραιά, όταν ο δεύτερος ανέβαινε με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Παρά τον ανταγωνισμό τους, τον θεωρούσε άξιο αντίπαλο έστω και αν όταν τον ρωτούσαν για τον Σφηνιά απαντούσε με φράσεις που «χτύπαγαν» στο κόκκαλο: «Εγώ είμαι εφοπλιστής και δεν μπορώ να σχολιάζω τις κινήσεις ναυτικών πρακτόρων» είχε πει για τον ανταγωνιστή του, που είχε ξεκινήσει την πορεία του κάνοντας την συγκεκριμένη δουλειά.

Η αυτοκτονία του Σφηνιά μετά το ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα» συγκλόνισε τον Παναγόπουλο που πάντα ένοιωθε ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις διαχειρίζονταν την ελληνική ακτοπλοϊα με τρόπο απογοητευτικό.

Λένε συχνά ότι κάποιοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τα πάντα στην ζωή τους και ο Περικλής Παναγόπουλος ήταν σίγουρα ένας από αυτούς.

Έχοντας αφήσει πίσω του ένα γάμο που του χάρισε δύο παιδιά, ερωτεύθηκε την σχεδιάστρια Κατερίνα Παναγοπούλου, το βράδυ που την είδε για πρώτη φορά σε ένα σπίτι όπου ήταν καλεσμένος.

Ο γάμος τους σύμφωνα με κάποιους άλλαξε τις ισορροπίες στην οικογένεια του εφοπλιστή τα χρόνια που ακολούθησαν, και δεν ήταν λίγα τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αποξένωση των παιδιών από τον πατέρα τους.

Τον Ιανουάριο του 2009 ο Περικλής Παναγόπουλος απάγεται από σπείρα κακοποιών, οι οποίοι με ένα βαν μπλοκάρουν το αυτοκινητό του και αφού αρχικά τον πάνε στον σκουπιδότοπο του Υμηττού, στην συνέχεια τον βάζουν στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου και τον οδηγούν σε άγνωστη τοποθεσία.

Η απαγωγή του συγκλονίζει την χώρα, ενώ η σύζυγος του παρακαλεί να σεβαστούν τα προβλήματα υγείας του και να του χορηγούν τα φάρμακα του.

Οι απαγωγείς του ζητούν 30.000.000 ευρώ λύτρα για να τον αφήσουν ελεύθερο και η Κατερίνα Παναγοπούλου διαπραγματεύεται αποκλειστικά μαζί τους.

Τελικά στις 19 Ιανουαρίου και μετά από πολύωρα ταξίδια την προηγούμενη ημέρα, αφήνει τα λύτρα σε ερημική τοποθεσία κάτω από μια γέφυρα στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, όπως της είχαν υποδείξει οι απαγωγείς.

Ο εφοπλιστής εντοπίστηκε από πλήρωμα περιπολικού λίγες ώρες αργότερα να κάθεται στο παγκάκι ενός πάρκινγκ επί της εθνικής οδού Αθηνών Κορίνθου στην περιοχή ανάμεσα στο Σκαραμανγκά και το Δαφνί.

Επέστρεψε στο σπίτι του και την επομένη πήγε στη δουλειά του σαν να μην είχε περάσει μια από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες της ζωής του.

Χρόνια αργότερα η Κατερίνα Παναγοπούλου επέστρεψε ξανά σε εκείνη την γέφυρα στο Ακραίφνιο, εκεί όπου άφησε τα λύτρα προκειμένου να δει ξανά ζωντανό τον σύζυγό της.

Παρά την σύλληψη των απαγωγέων, τα 30.000.000 ευρώ δεν βρέθηκαν ποτέ...

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες