Σήμερα Tρίτη η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στο Σύνταγμα Κύριο

Σήμερα Tρίτη η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στο Σύνταγμα

Σήμερα απόγευμα Τρίτης φωταγωγείται το χριστουγεννιάτικο δένδρο του Δήμου Αθηναίων, στην πλατεία Συντάγματος. Το σύνθημα για την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων θα δώσει στις 7 το απόγευμα ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης.

Στην εορταστικό εκδήλωση συμμετέχουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η Athens Big Band και οι Gadjo Dilo.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες από 200 εκδηλώσεις στις γειτονιές της Αθήνας, αλλά και σε επτά ξεχωριστά σημεία της πρωτεύουσας με θέατρο, χορό, εκθέσεις και δράσεις για τα παιδιά.

Πλατεία Συντάγματος, Στύλοι του Ολυμπίου Διός, Μοναστηράκι, πλατεία Κλαυθμώνος, πλατεία Ομονοίας, Αθηναϊκή Τριλογία (Προπύλαια) και Θησείο θα βρεθούν στο επίκεντρο, ενώ σε πολλές γειτονιές διοργανώνονται 49 εκδηλώσεις μουσικής, θεάτρου καθώς και δράσεις για παιδιά, σε κλειστούς χώρους και πλατείες, όπως αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωσή του.

Η μεγαλύτερη νύχτα της χρονιάς, στις 21 Δεκεμβρίου, θα περάσει υπό τους «φωτεινούς» ήχους και στίχους της Λένας Πλάτωνος στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ στα Προπύλαια θα πραγματοποιηθούν δράσεις φόρος-τιμής στις λέξεις, τα βιβλία, την εξέλιξη και την επιστήμη.

Παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία, περιμένουν όλα τα παιδιά σε περισσότερες από 150 εκδηλώσεις στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Η πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο των παιδικών εκδηλώσεων από 19 έως 31 Δεκεμβρίου.

Εκτός από την πλατεία Κλαυθμώνος, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια, τους περιμένουν και στα Μουσεία, τις Βιβλιοθήκες, τα Πολιτιστικά Κέντρα, το Κέντρο Πηλού του δήμου Αθηναίων, καθώς και σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους.

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης από την Πέμπτη 14 έως την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου

επιστροφή στην κορυφή

Social

Follow us Google play

Follow us twitter

Join us Fcebook

Subscride os youtube

Follow us instragram

Contact us

Διάφορα

Πληροφορίες