Προς Μαϊο οι εθνικές εκλογές - Συνεχίζονται οι μεταγραφές από ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ

Προς Μαϊο οι εθνικές εκλογές - Συνεχίζονται οι μεταγραφές από ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκοπική απόσταση του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ παραμένει μεγάλη και οι μεταγραφές πρώην υπουργών από το ΠΑΣΟΚ, που είναι και το νέο εφεύρημα του πρωθυπουργού, αποτελούν ουσιαστικά το τελευταίο χαρτί για να ανατραπούν οι συσχετισμοί. Ωστόσο κινήσεις όπως η ένταξη στο κυβερνητικό σχήμα των κυρίων Θάνου Μωραΐτη και Άγγελου Τόλκα, προκαλούν έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Η ομάδα των «53» εκφράζει δυσφορία για την πασοκοποίηση του άλλοτε ριζοσπαστικού χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτοξεύτηκαν βέλη και από βουλευτές, όπως ο Γιώργος Κυρίτσης, ακόμα και ο Πάνος Κουρουμπλής.

Οι δύο πρώην υπουργοί του Γιώργου Παπανδρέουκαι νυν του Αλέξη Τσίπρα θα ορκιστούν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο για να αναλάβουν και επίσημα τα καθήκοντά τους μαζί με τα άλλα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης. Τον αναβαθμισμένο σε υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, την Ελευθερία Χατζηγεωργίου στη θέση της υπουργού Μακεδονίας Θράκης, τη Σία Αναγνωστοπούλου στη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών τον Κώστα Μπάρκα στη θέση του υφυπουργού Εργασίας.

Πάντως η κίνηση του κ. Τσίπρα με τα δύο πασοκογενή στελέχη δεν γίνεται με το βλέμμα μόνο στις επικείμενες εκλογές, αλλά και στο πολιτικό σκηνικό που θα προκύψει μετά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων κομματικών παραγόντων, ο κ. Τσίπρας θέλει να επιβεβαιώσει την ηγεμονική του θέση στο χώρο της κεντροαριστεράς, απορροφώντας όσες πασοκικές δυνάμεις συμφωνούν με τη συγκρότηση αντιδεξιού πόλου και περιορίζοντας ακόμη περισσότερο το ΚΙΝΑΛΛ, προς το οποίο οι κυβερνητικές επιθέσεις θα συνεχιστούν με αιχμή την κατηγορία ότι ταυτίζεται με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι αντιδράσεις από την Φώφη Γεννηματά και την ηγεσία του ΚΙΝΑΛΛ είναι μεν σφοδρές κατά του κ. Τσίπρα, αλλά το Μαξίμου αναμένεται να επιμείνει σε αυτή τη γραμμή.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αυτές οι μεταγραφές δείχνουν, κατά την εκτίμηση πολλών, ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να αργήσουν ανεξάρτητα από την επίσημη ρητορική των κυβερνώντων ότι οι κάλπες θα στηθούν το φθινόπωρο.

 
επιστροφή στην κορυφή

Social

Follow us Google play

Follow us twitter

Join us Fcebook

Subscride os youtube

Follow us instragram

Contact us

Διάφορα

Πληροφορίες