Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς εισάγονται τα καθαρόαιμα ζώα στην Ελλάδα

Πώς εισάγονται τα καθαρόαιμα ζώα στην Ελλάδα

Κουτάβια και γατάκια, κουνέλια, πουλιά, ψαράκια και μέχρι και μία μαϊμου capuccino στιβαγμένα σε μικρά κλουβιά μέσα σε πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτων. Κάπως έτσι εισάγονται στη χώρα μας (νόμιμα πολλές φορές σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία) τα ''καθαρόαιμα'' ζώα που αγοράζουν ανίδεοι συμπολίτες μας από αγγελίες, pet shops και ψευτο-εκτροφείς, όπως αποκαλύπτει το adespoto.gr. 

Θυμίζουμε ότι σε ρεπορτάζ της Spiegel είχε αποκαλυφθεί ότι τα ζώα αγοράζονται και πωλούνται σε υπαίθρια παζάρια. Άρα, όταν οι φωτογραφίες είναι σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτων μιλάμε και εδώ για υπαίθρια παζάρια; Σημειώστε κάτι ακόμα πριν διαβάσετε παρακάτω: το ρεπορτάζ της Spiegel ανέφερε: Σε αντίθεση, τα καθαρόαιμα σκυλιά με πιστοποιητικό (pedigree) από εκτροφείς είναι πανάκριβα ενώ σ αυτό το ημί-νόμιμο παζάρι μπορεί κανείς να αποκτήσει όποια ''ράτσα'' θέλει για μόλις 35 ευρώ!!!!....μία βόλτα σε πετ σοπ και βλέπει κανείς σε τι τιμές πωλούνται τα ζώα (κάτω από 350 ευρώ κανένα σκυλί ή γατάκι).

Το προφίλ ενός ατόμου από την Β. Ελλάδα, με το όνομα Γ.Μ., αποτελεί την χειρότερη, τρανή απόδειξη όσων γνωρίζουν χρόνια όλοι οι φιλόζωοι που φωνάζουν ότι πρέπει να σταματήσει το εμπόριο ψυχών.

Δεκάδες άλμπουμ, το καθένα με 200 φωτογραφίες το λιγότερο, απεικονίζουν κυρίως κουτάβια, όλων των ρατσών.Ανάμεσα τους είδαμε λίγα γατάκια και περιστασιακά κουνέλια και ψάρια ενώ σε μία φωτογραφία υπάρχει και μαϊμού. Άραγε δεν είναι παράνομη η πώληση άγριων ζώων;
Το κακό...δεν είναι ότι εισάγονται στη χώρα μας θα πει κάποιος... Το κακό είναι ότι τα ζώα είναι στιβαγμένα , σε χαρτονένιες κούτες, κλουβιά, κοτετσοκλουβιά, αυτοσχέδιους χώρους, ακόμα και καρότσες φορτηγών όπως θα δείτε παρακάτω! Και ούτε ένα κλουβί δεν είχε ένα μπωλάκι με νερό για τα ζώα που κάνουν πολύωρα ταξίδια...Δυστυχώς, τα σκυλιά αντέχουν!!!!

Όπως αναφέρει ο κύριος (σπαστά ελληνικά, greeklish) και όπως διαφημίζει σε κάθε αλμπουμ ή στον τοίχο του είναι οι ''νέες του παραλαβές''. Όταν μιλάμε λοιπόν για παραλαβή, μιλάμε για εμπόρευμα, σωστά;

''Πόσο βγαίνει η μαϊμού?'' ρωτά κάποιος. Τι καταλαβαίνετε εσείς; Σαν να λέμε...πόσο πάει...?

Τα άλμπουμ απέχουν το ένα από το άλλο, σύμφωνα με την ημερομηνία τους, μόλις 15 μέρες! Κάθε 15 μέρες λοιπόν πάνω από 60 ψυχές περνάνε τα σύνορα της χώρας μας από έναν μόνο άνθρωπο! Φανταστείτε πόσα εισάγονται συνολικά από κάθε έμπορο, με άδεια ή μη και πό pet shops που διατυμπανίζουν ότι εισάγουν κάθε ράτσα από τα καλύτερα εκτροφεία....της Ευρώπης.
 

Αν όλα αυτά τα ζώα βρίσκουν αγοραστές, πόσο άδικο είναι να δίνονται τόσα χρήματα γι αυτά όταν τα αδέσποτα αργοπεθαίνουν στους δρόμους;
Από όσα ζώα πωλούνται, τι ποσοστό εγκαταλείπεται στο δρόμο όταν δουν ότι δεν είναι 100% καθαρόαιμο ή όταν μετανιώσουν;
Αν δεν πωλείται...όλη η ποσότητα των εισαγόμενων ζώων, πού καταλήγουν άραγε και πώς...θανατώνονται;


Οι αποδείξεις για το θέμα ''εισαγωγή κουταβιών'' έρχονται από τα ίδια του τα άλμπουμ με τίτλους ''Ρουμανία'', ''Βουλγαρία'', ''Σλοβακία''.Αν δεν έχετε ακόμα καταλάβει είναι απλό. Ο άνθρωπος ταξιδεύει στις κοντινές χώρες, διαλέγει εμπόρευμα (κουτάβια) και τα φέρνει στην Ελλάδα για να τα πουλήσει. Ξανα λέμε, πιθανότα νόμιμα, αν έχει άδεια!!!

Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λοιπόν, είναι οι παραπάνω, ναι! Με πολλά αναγνωρισμένα εκτροφεία κάποιες από αυτές, ναι!

Δείτε ελάχιστες από τις εκατοντάδες φωτογραφίες του ανθρώπου αυτού που αποκαλύπτουμε στο adespoto.gr:


4 κλουβιά με δεκάδες κουτάβια ράτσας...


2 Λαμπραντοράκια στριμωγμένα σε κλουβί, δίπλα τους άλλο κλουβί με ζώο και από πάνω τους ένα ακόμα κλουβί.Στιβαγμένο εμπόρευμα.6 κλουβιά(!!!) γεμάτα κουτάβια (διακρίνονται Σαρ Πει, Πομεράνιαν, Γιορκσάιρ) σε πορτ μπαγκάζ ημι-φορτηγού!2 ενήλικα χάσκι, πιθανώς οι γονείς δεμένα με αλυσίδες σε φορτηγό μαζί με τα κουτάβια τους. Πιθανή προβολή των γονιών σε υπαίθριο παζάρι για να διαφημίσουν την αξία...των μωρών!Καρότσα φορτηγού....για να μένουν τα δύο κουτάβια, δαλματίας και dogo. Στέρεψαν από κλουβιά;Γερμανικός Ποιμενικός δεμένος με σκοινί από την ζάντα(!!!) αυτοκινήτου! Ακόμα μία απόδειξη του υπαίθριου παζαριού!

Έξω από τα σύνορα της χώρας μας, τύπου τσοπανόσκυλο, μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο και ο αλλοδαπός έμπορας το επιδεικνύει!7 κλουβιά (!!!) με γιορκσάιρ, σπιτζ, χάσκι, παγκ και άλλα, σε ημιφορτηγό.29 (!!!!) χάσκι πουλούνται εδώ...(''29 Huskies for Sale''...)


Σε ένα τόσο μικρό κλουβί περιμένει και ένας λαγός, μέχρι να τον αγοράσουν!


''ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΑ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ, ΜΕ ΠΕΝΤΙΚΓΡΙ'',
''ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ ΣΟΚΟΛΑΤΙ ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΑ''..
ΈΤσι διαφημίζει κάθε λίγο στο προφίλ του τα ζώα που πουλά  με συνεχείς κοινοποιήσεις των αλμπουμ του..
Λέτε να έπεσαν οι δουλειές λόγω κρίσης;Δείτε πόσες...παραλαβές έχει και τις ημερομηνίες αυτών:

Φωτογραφία γονέων την ώρα που ζευγαρώνουν (στην ύπαιρθο, όχι σε εκτροφείο) πάνω στο κλουβί με τα κουτάβια λυκοσκυλάκια...Απόδειξη....καθαροαιμίας;


Ο χώρος...των κουταβιών, όπως γράφει ο κύριος. Πλαστικά καφάσια, μέσα στο καθένα υπάρχει διαφορετική γέννα καθαρόαιμων κουταβιών.

Μετά το ταξίδι της ταλαιπωρίας βρίσκουν έστω λίγη φροντίδα σε αυτόν τον κατά τ άλλα φυσιολογικό χώρο.
Πόσο όμορφα θα ήταν και τα καταφύγια αδέσποτων έτσι, αν υπήρχε το χρήμα από πίσω!!!
Όσο υπάρχουν έσοδα, υπάρχουν και χρήματα για εξοπλισμό βλέπετε.
Αν όλοι αυτοί που δίνουν 1.000 ευρώ για ένα κουτάβι άγνωστης προέλευσης απλά επειδή τους αρέσει η εμφάνιση του, υιοθετούσαν ένα αδέσποτο και
δώριζαν τα χρήματα αυτά  για στειρώσεις και εμβόλια, προγράμματα ευαισθητοποίησης και καταφύγια...πόσο καλύτερα θα ήταν .....


Τα φιλοζωϊκά του αισθήματα αποδεικνύονται και από την ιδιότητα του ως... κυνηγού:

Οι όμοιοι φίλοι του από Ηράκλειο Κρήτης τον κάνουν ''tag'' σε απαράδεκτες φωτογραφίες υπαίθριων ζευγαρωμάτων.
Ποιός σοβαρός εκτροφέας, με άδεια, νόμιμος, ζευγαρώνει τα σκυλιά του σε πάρκα;
Το άτομο αυτό έδχει φωτογραφία συμμετοχής του σε έκθεση ΟΚΑ (Μάρτιος 2010) όπου υποτίθεται συμμετέχουν αναγνωρισμένοι, νόμιμοι εκτροφείς.
ΚΑΜΙΑ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ, ΟΥΤΕ Ο ΟΚΑ, ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ, ΣΕ ΤΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΕΥΓΑΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΙΑΣ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ.....''Ωραία ζευγάρωμα'' σχολιάζει φίλη του ανθρώπου αυτού.
Και το αποτέλεσμα του ζευγαρώματος:

 

Και σημαντική -bonus- λεπτομέρεια:
Το ίδιο άτομο που εισάγει τα εκατοντάδες κουτάβια στη χώρα μας έφτιαξε πρόσφατα, 17/5/2011, φιλοζωϊκή ομάδα για την περιοχή του!!!!!!!
Μάλιστα λέει ''γίνετε μέλη στην ομάδα, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα''
Το γιατί θα το αφήσουμε στην κρίση σας.

Σελίδα στο Facebook με τον τίτλο ''Φιλοζωϊκό Εθελοντική Ομάδα *****'Μάλιστα κάποιοι ανυποψίαστοι (?) φιλόζωοι τον  ευχαριστούν για τη βοήθειά του...

Ο στόχος της δημοσίευσης αυτής από το adespoto.gr είναι να ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ όσους πολίτες έχουν άγνοια και αγοράζουν ζώα :
 

Όσοι θέλετε ένα ζώο, υιοθετήστε αδέσποτο! Όσοι θέλετε ράτσα, έχετε ψάξει για τις ανάγκες της, τις ασθένειες της και τα μειονεκτήματα της; Μην αγοράζετε από αγγελίες και pet shops, αλλά μόνο από ελληνικά εκτροφεία όπου μπορείτε να επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις και να κρίνετε αν είναι καλές οι συνθήκες, έστω!

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ. Είναι η καλύτερη πρόληψη. Το μόνο εύκολο είναι να ζευγαρώσετε ένα σκύλο και να πουλήσετε τα μωρά.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΟΜΩΣ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΖΩΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΕΙ ΕΞΩ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ...ΗΜΙΑΙΜΟ!!!!!!!!!

ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΨΥΧΩΝ!!!!

πηγή adespoto.gr

Σχετικά Άρθρα

Κατασκευή Ιστοσελίδων www.acp.gr