Πειραιάς: Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια

Πειραιάς: Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια

Νέο κύκλο δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων και διαλέξεων διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο, ενώ προχωρά και στην λειτουργία τοπικών επιμορφωτικών προγραμμάτων.

 

Ειδικότερα, τα επιμορφωτικά σεμινάρια χωρίζονται σε έξι ενότητες, διαφορετικών θεμάτων και γνωστικών οριζόντων, ως εξής: α) Πρώτες Βοήθειες Οικιακών Ατυχημάτων, β) Παιδική Παχυσαρκία- Παιδικός Διαβήτης, γ) Παρασκευή Καλλυντικών (WORKSHOP), δ) Οδηγός και Συμβουλές για την αγορά, κατοχή και μεταβίβαση ακινήτων, ε) Σχολικός Εκφοβισμός και στ) Χρήση και Ασφάλεια Social Media.

 

«Ξεκινάμε επιμορφωτικά σεμινάρια για τους πολίτες, με σκοπό τη διεύρυνση των γνωστικών τους οριζόντων. Είναι ένας πρώτος κύκλος για τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά, αφού σύντομα αναμένουμε την υλοποίηση και άλλων προγραμμάτων από τους ιδιωτικούς φορείς, με τους οποίους συνεργαζόμαστε, το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, καθώς και λοιπούς τοπικούς φορείς, παράγοντες και εκπαιδευτές, τα οποία σύντομα θα ανακοινωθούν» ανέφερε σε δήλωση της, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά Ασπασία Αλιγιζάκη και προσέθεσε:

 

«Υπάρχει μια πληθώρα θεμάτων σε διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, με σκοπό την ενεργοποίηση όλων των γνωστικών και εκπαιδευτικών ενδιαφερόντων των δημοτών. Ταυτόχρονα, οι θεματικές ενότητες αγγίζουν σύγχρονα ζητήματα που προβληματίζουν την ελληνική κοινωνία, τα οποία και θα προσπαθήσουμε να "φωτίσουμε"».

 

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Δήμου, τα συγκεκριμένα προγράμματα περιλαμβάνουν εβδομαδιαίες συναντήσεις, ενώ μετά την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «ΟΜΗΡΟΣ» και θα γίνονται σε απογευματινά τμήματα, στις αίθουσες διδασκαλίας του «ΟΜΗΡΟΣ» (Αλκιβιάδου 122, Πειραιάς), σε μέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν μετά το τέλος της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής.

 

Εκτός όμως από τα παραπάνω προγράμματα, ο δήμος Πειραιά προχωρά και στην λειτουργία τοπικών επιμορφωτικών προγραμμάτων που αφορούν τις ενότητες: α) Κίνηση στον Σύγχρονο και Παραδοσιακό χορό σύμφωνα με το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα (Τμήματα Παιδικά και Ενηλίκων), β) Τοπική Ιστορία, γ) Η διαχείριση της απώλειας, και δ) Διαδίκτυο... ασφαλώς (Ορθολογική χρήση του διαδικτύου),

 

Και σε αυτή την περίπτωση, οι συναντήσεις θα είναι εβδομαδιαίες και οι συμμετέχοντες, με τη λήξη των σεμιναρίων, θα λαμβάνουν βεβαιώσεις συμμετοχή.

 

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, θα μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις από την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, έως και την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του τμήματος Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Δήμου Πειραιά, στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. σε αίτηση που θα βρίσκουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά, εδώ.

 

Ενώ όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στα γραφεία του τμήματος- Ακτή Ποσειδώνος και Δημοσθένους 2, 2ος όροφος, γραφείο 1, Πύργος Πειραιά, καθημερινά από τις 09:00 έως και τις 14:00. Τέλος, δίνεται και η δυνατότητα υποβολής συμμετοχής στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132024715 - 2132024705.

 

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες