Καμία σχέση δεν είχε ο άνδρας που συνελήφθη για αεροπειρατία πριν 34 χρόνια

Καμία σχέση δεν είχε ο άνδρας που συνελήφθη για αεροπειρατία πριν 34 χρόνια

Στον Πειραιά έφτασε το απόγευμα της Τρίτης, ο άνδρας που συνελήφθη με την κατηγορία της αεροπειρατείας στην πτήση της TWA πριν από 34 ολόκληρα χρόνια. Ο άνδρας όπως φάνηκε στη συνέχεια είναι δημοσιογράφος και δεν έχει καμία σχέση με την τότε αεροπειρατεία.

 

Ο Λιβανέζος δημοσιογράφος έφτασε στον Πειραιά συνοδευόμενος από την επιτετραμμένη της Πρεσβείας του Λιβάνου Ράνια Αμπντάλα, η οποία και θα τον οδηγήσει στο ξενοδοχείου όπου θα μείνει απόψε. Ο άνδρας, μετά την περιπέτειά με τις Αρχές, αναμένεται να επιστρέψει πίσω στο Λίβανο με πτήση που αναχωρεί την Τετάρτη.

 

Η σύλληψη της χρονιάς για αεροπειρατεία κατέληξε σε φιάσκο


Η υπόθεση απασχόλησε και τα διεθνή ΜΜΕ, καθώς η συγκεκριμένη αεροπειρατεία, πριν από 34 χρόνια, είχε συγκλονίσει τη διεθνή γνώμη, ενώ κατά τη διάρκειά της είχε χάσει τη ζωή του ένας Αμερικανός. Το Σάββατο, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 65χρονο, που τα στοιχεία του ήταν ίδια με εκείνα στο ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών για τον έναν εκ των δύο δραστών της αεροπειρατείας. Επρόκειτο για τον Μοχάμαντ Σαλέχ.

 

Ομως, δύο ημέρες αργότερα, οι ελληνικές αρχές άφησαν ελεύθερο τον 65χρονο, καθώς αποδείχθηκε ότι δεν επρόκειτο για αεροπειρατή, αλλά για Λιβανέζο δημοσιογράφο, ο οποίος είχε την ατυχία να έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με τον καταζητούμενο για την αεροπειρατεία.

 

Η συνωνυμία αεροπειρατή και δημοσιογράφου


Πλέον, ο 65χρονος αναμένεται να επιστρέψει στον Λίβανο την Τετάρτη, σύμφωνα με την Daily Star. Η ατυχία του δημοσιογράφου είναι πως είχε ακριβώς το ίδιο όνομα με τον καταζητούμενο για την αεροπειρατεία: Μοχάμαντ Αλί Σαλέχ. Δεν ήταν η μόνη σύμπτωση, ακόμη και οι μητέρες τους είχαν το ίδιο όνομα. Η διαφορά ήταν πως ο καταζητούμενος είχε γεννηθεί το 1964 και ο δημοσιογράφος που συνελήφθη γεννήθηκε το 1954, σύμφωνα με την Daily Star του Λιβάνου.

 

Τη λύση στο μυστήριο έδωσε, μεταξύ άλλων, και τα έγγραφα που κατατέθηκαν στις ελληνικές αρχές. «Τα ονόματα των αδελφών του δημοσιογράφου δεν ήταν ίδια με εκείνα των συγγενών του άνδρα που αναζητούσαν οι γερμανικές αρχές», ανέφερε ο δικηγόρος του Σαλέχ, στην Daily Star. Ακόμη, στις ελληνικές αρχές προσκομίσθηκαν ρεπορτάζ που είχε γράψει ο δημοσιογράφος ως επικεφαλής εφημερίδας στη Σιδώνα, από το 1985 έως το 1988.

 

 

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες