Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της βρετανικής εφημερίδας "Daily Mail" στην περιοχή, ένας 85χρονος αγρότης και ένας ηλικιωμένος ψαράς κατέθεσαν στους αστυνομικούς ότι είδαν την άτυχη βιολόγο στο χωριό Αφράτα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 4,5 χιλιομέτρων από τη σπηλιά όπου εντοπίστηκε το σώμα της στην περιοχή Πυργιανά, μέσα σε υπόγειο γερμανικό τούνελ.

 

 

«Την είδα και κατόπιν την αναγνώρισα από τις φωτο­γραφίες που δημοσιεύτηκαν. Στους αστυ­νομικούς περιέγραψα με ακρίβεια πώς ήταν τα ρούχα που φορούσε εκείνη τη μέ­ρα που την είδα να περπατάει με ταχύ βή­μα, κοντά σε μία γέφυρα και ένα εκκλησά­κι στον δρόμο έξω από το χωριό» δήλωσε ο ηλικιωμένος αγρότης στην "Daily Mail".

 

 

Εκτός από τις μαρτυρίες του αγρό­τη και του ψαρά, υπάρχει και η κατάθε­ση μιας κατοίκου των Αφράτων, σύμφω­να με την οποία τη μέρα της εξαφάνισης άκουσε σκυλιά να γαβγίζουν και, όταν γύ­ρισε να δει τι συνέβαινε, παρατήρησε από μακριά μία γυναίκα που τα ρούχα και ο σωματότυπος ταίριαζαν με της Σούζαν.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνο­μία βρίσκεται σε καλό δρόμο για τον εντο­πισμό του δράστη ή των δραστών της στυ­γερής δολοφονίας, αφού στο μικροσκό­πιο έχουν μπει τουλάχιστον τρεις άντρες (Έλληνες και αλλοδαποί) που φέρεται ότι έχουν σχέση με τον φόνο και οι προσαγω­γές ατόμων που ζουν ή εργάζονται στην περιοχή συνεχίζονται. Οι Αρχές έχουν πά­ρει από τους υπόπτους δείγμα από γενε­τικό υλικό για να το συγκρίνουν με αυτό που βρέθηκε στα νύχια της αδικοχαμένης βιολόγου, αλλά και με τις τρίχες που βρί­σκονταν πάνω της

 

 

 

Το εύρημα που οδηγεί στον δράστη

 

Έναν κρυφό άσο στο μανίκι τους ενδέχεται να έχουν οι αστυνομικοί που χειρίζονται τις έρευνες για την εξιχνίαση της μυστηριώδους δολοφονίας της Αμερικανίδας Σούζαν Ίτον στα Χανιά.

 

 

Πληροφορίες του cretalive.gr αναφέρουν ότι στον τόπο όπου βρέθηκε το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε ένα σημαντικότατο εύρημα για την πρόοδο των ερευνών, το οποίο φέρεται να ανήκει στον δολοφόνο.

 

Το εύρημα αυτό, το οποίο δεν δύναται να δημοσιοποιηθεί για προφανείς λόγους, έχει ήδη σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και πιστεύεται ότι θα ρίξει «φως» στις έρευνες που διεξάγονται. Η ύπαρξη του πάντως φέρεται να συνδέεται άμεσα με την σορό της Σούζαν Ίτον.

 

 

Αν επαληθευτεί η συλλογιστική των αστυνομικών, τότε ενδέχεται να αποδειχτεί ως το μοιραίο λάθος του δολοφόνου.

 

 

Το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και σε αυτό το εύρημα δίνεται μεγάλη έμφαση. Δεν αποκλείεται και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να έχουμε και τις απαντήσεις σχετικά με την ανίχνευση DNA στα νύχια του θύματος, το οποίο πιστεύεται ότι αντιστάθηκε σθεναρά στον σωματώδη δράστη και πάλεψε για την ζωή του.