Παυλόπουλος προς Άγκυρα: Σεβαστείτε το διεθνές δίκαιο για να διαβείτε στον Ευρωπαϊκό δρόμο (ΒΙΝΤΕΟ) Κύριο

Παυλόπουλος προς Άγκυρα: Σεβαστείτε το διεθνές δίκαιο για να διαβείτε στον Ευρωπαϊκό δρόμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μήνυμα με αποδέκτη την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πορτογάλο ομόλογό του Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Και τόνισε θέλουμε η Τουρκία να βρει τον ευρωπαϊκό της δρόμο, αλλά καθώς η Ευρώπη έχει κανόνες πρέπει από την πλευρά της Τουρκίας, να υπάρχει σεβασμός του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δηλαδή σεβασμός του διεθνούς δικαίου στο σύνολό του είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Επιδιώκουμε την φιλία και τη καλή γειτονία με την Τουρκία, αλλά στην Ευρώπη έχουμε κανόνες και όποιος θέλει να βαδίσει στον ευρωπαϊκό δρόμο, πρέπει να σέβεται αυτούς τους κανόνες, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: Η Τουρκία πρέπει να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα και όχι η Ευρώπη.

Η Ελλάδα εκπληρώνει το σύνολο των υποχρεώσεών της. Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πολλές θυσίες πολλές φορές ακόμη και θυσίες που δεν του αναλογούν, είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο του Πορτογάλου ομολόγου του.

Πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι να προχωρήσουν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους όπως έχουν δεσμευτεί, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

 

επιστροφή στην κορυφή

Social

Follow us Google play

Follow us twitter

Join us Fcebook

Subscride os youtube

Follow us instragram

Contact us

Διάφορα

Πληροφορίες