«Οχι» ψήφισε η Σκωτια στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της

«Οχι» ψήφισε η Σκωτια στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της

Απέρριψαν την απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο οι Σκοτσέζοι στο δημοψηφισμα που διεξήχθη χθες, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα το «Οχι» επικρατεί με 55% έναντι 45% του «Ναι» σε 31 από τις 32 περιφέρειες, και έχοντας συγκεντρώσει 1,914,187 ψήφους από τις απαραίτητες 1,852,828.

Η Σκοτία ψήφισε «Οχι» στην ανεξαρτησία

Στο διάγγελμά του μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε ότι «ο λαός της Σκοτίας μίλησε, το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο και τώρα έχει έρθει ώρα να προχωρήσουμε ενωμένοι».

Νωρίτερα ο Κάμερον συνεχάρη τον επικεφαλής της εκστρατείας κατά της ανεξαρτησίας της Σκοτίας Αλιστερ Ντάρλινγκ.

Μίλησα με τον Αλιστερ Ντάρλινγκ και του έδωσαν συγχαρητήρια για την επιτυχή εκστρατεία", έγραψε τον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θα είχε βρεθεί σε εξαιρετικά επισφαλή θέση εάν το «ναι» είχε επικρατήσει στην ιστορική ψηφοφορία.

Ο Αλεξ Σάλμοντ, πρωθυπουργός της Σκοτίας και ηγέτης της εκστρατείας υπέρ της ανεξαρτησίας, παραδέχθηκε την ήττα της παράταξης του «Ναι» στο δημοψήφισμα, δηλώνοντας ότι η Σκοτία αποφάσισε να μην γίνει ανεξάρτητη χώρα, και πρόσθεσε ότι προσδοκά ότι το Λονδίνο θα τηρήσει σύντομα τις δεσμεύσεις του για την παραχώρηση περισσότερων εξουσιών στη Σκωτία.

Η Σκοτία ψήφισε «Οχι» στην ανεξαρτησία

Προηγουμένως, η αναπληρωτής πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον, που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας, δήλωσε στο BBC, ότι το διαφαινόμενο αποτέλέσμα είναι μία «βαθειά προσωπική και πολιτική απογοήτευση», ωστόσο πρόσθεσε ότι «η χώρα έχει αλλάξει για πάντα».

Η Σκοτία ψήφισε «Οχι» στην ανεξαρτησία

«Οπως χιλιάδες άλλοι στη χώρα, αφιέρωσα την καρδιά και την ψυχή μου σε αυτήν την εκστρατεία και υπάρχει ένα πραγματικό αίσθημα απογοήτευσης για το ότι δεν κατορθώσαμε για λίγο να εξασφαλίσουμε την επικράτηση της θετικής ψήφου», είπε η Στέρτζον.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα εργαστεί «με οποιονδήποτε και με κάθε τρόπο για να εξασφαλίσει η Σκωτία περισσότερες εξουσίες».

«Ναι» ψήφισε η Γλασκώβη, «Όχι» το Εδιμβούργο
Η Γλασκώβη η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας και η τρίτη μεγαλύτερη της Βρετανίας, ψήφισε υπέρ της ανεξαρτησίας από το Ηνωμένο Βασίλειο με 194,779 ψήφους.

επιστροφή στην κορυφή

Social

Follow us Google play

Follow us twitter

Join us Fcebook

Subscride os youtube

Follow us instragram

Contact us

Διάφορα

Πληροφορίες