Ο Μανώλης Δραινάκης ο νέος γενικός διευθυντής του ALPHA Κύριο

Ο Μανώλης Δραινάκης ο νέος γενικός διευθυντής του ALPHA

Στην απόκτηση πακέτου μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Alpha προχώρησε ο όμιλος Βαρδινογιάννη - H συνεργασία των δύο μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών ALPHA και STAR ανακοινώθηκε και επίσημα το απόγευμα της Τρίτης (30/10), μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ήδη από το καλοκαίρι, οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί STAR και ALPHA «συγκατοικούν», καθώς ο ενημερωτικός τομέας του σταθμού της Κάντζας έχει μεταφερθεί στο κτήριο της Κηφισιάς.


Νέος γενικός διευθυντής ορίζεται ο Μανώλης Δραινάκης που είναι κάτοχος Executive MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει διατελέσει CEO στην εταιρεία «ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΕ» και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, καθώς και Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακής Μονάδας Συναλλαγής στον ίδιο Οργανισμό.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία και έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες στο χώρο του Μάρκετινγκ και των Πωλήσεων.

 

Ο «Χρυσός Οδηγός» της επιχειρηματικότητας!

Γεννήθηκε στην Μητρόπολη Ηρακλείου Κρήτης το 1959. Έλκει την καταγωγή του από την Μητρόπολη και το Μορόνι Ηρακλείου Κρήτης. Ο παππούς Μανώλης υπήρξε πρόεδρος του χωριού για πολλά χρόνια, ιδιαίτερα δημιουργικός και κοινωνικός με μεγάλη φήμη για το έργο του έως σήμερα. Ο πατέρας του διετέλεσε επίσης πρόεδρος της κοινότητας και το σπίτι τους, που χρονολογείται από το 1898 ήταν πάντα σημείο συνάντησης και συζητήσεων κοινωνικών θεμάτων. Ο παππούς Γιώργος Μ. ασχολήθηκε με αγροτικές δραστηριότητες, ενώ η μητέρα του ανέπτυξε πλούσιο φιλανθρωπικό έργο και ήταν γενναιόδωρη με το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον της. Αδελφές του η Αγγελική και η Κατερίνα

Έκανε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Μητρόπολη και στις Μοίρες του Ηρακλείου. Απέκτησε το πτυχίο του Πανεπιστημίου Πειραιά στην Διοίκηση Επιχειρήσεων το 1980 και το ΜΒΑ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1998, λαμβάνοντας το τίτλο, υψηλής ακαδημαϊκής απόδοσης. Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε σημαντικά Πανεπιστήμια, όπως το Harvard Business school κ.ά.

Εργάστηκε από το 1980 στην Siemens στο Τμήμα Πωλήσεων και από το 1984 στα Ελληνικά Ταχυδρομεία όπου έφθασε στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου περνώντας σταδιακά όλη την ιεραρχία του Οργανισμού. Διετέλεσε ειδικός συνεργάτης της Υπουργού Ανάπτυξης σε θέματα εμπορίου και τουρισμού (1995 – 1998), ενώ συμμετείχε και είχε την ευθύνη συντονισμού σε σημαντικό αριθμό αναπτυξιακών προγραμμάτων του ΟΟΣΑ για τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Βαλκανικής, για την Β. Αφρική, την Μ. Ανατολή κ.α. Το 1998 ανέλαβε την ίδρυση και την λειτουργία της θυγατρικής εταιρείας του ΕΛΤΑ με τον τίτλο “Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης”, όπου και διετέλεσε Διευθυντής από το ξεκίνημα της έως το 2000, υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για το σύνολο σχεδόν του προσωπικού του ΕΛΤΑ. Στην συνέχεια ανέλαβε Γενικός Διευθυντής της Επιχειρησιακής μονάδας Συναλλαγής του Οργανισμού, έχοντας στην ευθύνη του το μεγαλύτερο δίκτυο Πωλήσεων στην Ελλάδα, με περίπου 2000 σημεία, 5.500 άτομα και με τζίρο άνω των 100 δις δρχ. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στα ΕΛΤΑ από το 2002 έως το 2004, επιτυγχάνοντας τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία του Οργανισμού από την ίδρυση του, ενώ από το 2005 έως το 2006 παρέμεινε ως Σύμβουλος Διοίκησης. Από το 2007 κατέχει την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην εταιρεία Χρυσός Οδηγός και παράλληλα είναι Διευθύνων Σύμβουλος στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης “Τηλεοπτικά Δικαιώματα” στον οποίο είναι μέτοχοι όλοι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης, για την εκπαίδευση σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και υπήρξε φιλοξενούμενος εισηγητής στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιά “Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική”

Για τις επαγγελματικές του επιδόσεις έχει λάβει ηθική και υλική αμοιβή λόγω υπερκάλυψης επιχειρησιακών στόχων από τα ΕΛΤΑ καθώς και Εύφημος μνεία. Το 2000 το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών του απένειμε τον τίτλος της υψηλής ακαδημαϊκής Επίδοσης.

Υπήρξε ενεργό μέλος στο Διεθνές Επιμελητήριο Νέων Ελλάδος το 1992, όπου διετέλεσε πρόεδρος για όλη την Ελλάδα. Επίσης είναι εκλεγμένο μέλος της Παγκρήτιας Ένωσης και Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. καθώς και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Χόμπι του η χειμερινή κολύμβηση, η παραγωγή κρασιού, λικέρ και αποσταγμάτων. Είναι συλλέκτης μουσικής έθνικ και τοπικών παραδοσιακών ποτών (διαθέτει περίπου 1000 φιάλες διαφορετικών ποτών αποσταγμάτων από όλο τον κόσμο)

επιστροφή στην κορυφή

Social

Follow us Google play

Follow us twitter

Join us Fcebook

Subscride os youtube

Follow us instragram

Contact us

Διάφορα

Πληροφορίες