Μυστήριο με αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα που προσγειώθηκε στην Αθήνα

Αυτό είναι το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που ήρθε στην Αθήνα   Αυτό είναι το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που ήρθε στην Αθήνα

Με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαιώνει ότι στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» το περασμένο Σάββατο, και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, επέβαινε ο ΥΠΕΞ του Μαδούρο.

 Με την πώληση χρυσού από το καθεστώς Μαδούρο συνδέει την πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα βουλευτής της χώρας. Δεν θα προσγειωνόταν άνευ λόγου στην Αθήνα ο ΥΠΕΞ, λέει ο ίδιος. Αφήνει αιχμές για τις "διευκολύνσεις" της Ελλάδας στο καθεστώς Μαδούρο.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του κυβερνητικού αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα που στάθμευσε για σχεδόν 5 ώρες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αν ευσταθεί η καταγγελία βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Ο Χοσέ Γκέρα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εμφανίστηκε βέβαιος πως η επίμαχη πτήση σχετίζεται με την εξαγωγή χρυσού από τη Βενεζουέλα, προκειμένου το καθεστώς Μαδούρο να αποκτήσει συνάλλαγμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Γκέρα πρόσφατα κατήγγειλε πως ρωσικό Boeing παρέλαβε από το Καράκας 20 τόνους χρυσού από τα αποθέματα που βρίσκονται στη Βενεζουέλα.

Ο κ. Γκέρα υποστήριξε στον ΣΚΑΙ πως το καθεστώς βγάζει συνεχώς χρυσό κρυφά και υποστήριξε πως ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Αρεάσα δεν θα προσγειωνόταν στην Αθήνα άνευ λόγου. «Κάτι σχεδιάζουν, για μένα έχει να κάνει με τον χρυσό, με βεβαιότητα», είπε ο Γκέρα.

Πρόσθεσε ακόμη πως κυβερνητικά αεροσκάφη από τη Βενεζουέλα δεν μπορούν με ευκολία να προσγειωθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες -ιδίως αν μεταφέρουν κυβερνητικά στελέχη- λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Μαδούρο και άφησε αιχμές για τις «διευκολύνσεις» που κατά τον ίδιο παρέχει η ελληνική κυβέρνηση στο καθεστώς Μαδούρο. «Είναι πολύ κακό η Ελλάδα, που είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, να στηρίζει μια δικτατορία», είπε ο Γκέρα.

Δείτε τις δηλώσεις του:

 

 

Το αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα που στάθμευσε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όχι μόνον μετέφερε τον Υπουργό Εξωτερικών, αλλά και το γεγονός ήταν σε γνώση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Το γεγονός επιβεβαιώνει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωσή της, αναφέροντας: «Το αεροσκάφος είχε πραγματική ώρα άφιξης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 13:59 (ώρα Ελλάδας) για ανεφοδιασμό καυσίμων (technical landing). Η πρεσβεία της Βενεζουέλας μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών αιτήθηκε διάθεση της VIP αίθουσας του αερολιμένα, προκειμένου να φιλοξενηθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας τους κ. Jorge Arreaza«.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας υποστηρίζει πως στην αίθουσα που φιλοξενήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών από τη Βενεζουέλα δεν βρισκόταν κανένας άλλος «πλην των επιτετραμμένων στην αίθουσα VIP«.

Αναφορικά με την πτήση από τη Βενεζουέλα και την στάση του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» –που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση– η ΥΠΑ αναφέρει: «Πρόκειται για μια συνήθη πτήση που διακινήθηκε εντός του Ελληνικού εναερίου χώρου σύμφωνα με κατατεθειμένο και εγκεκριμένο flight plan. Το αεροπλάνο σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης είχε προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης από το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 07:30 (ώρα Ελλάδας) και διαδρομή μέσω του εναερίου χώρου των Μπαχρέιν, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου, με προορισμό την Ελλάδα και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»… Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 17:47 (ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Διεθνές αεροδρόμιο στο Πράσινο Ακρωτήρι. Η αναχώρηση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με νέο επίσημο κατατεθειμένο και εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης και αναγραφόμενη ώρα απογείωσης 17:30 τοπική. Το αεροσκάφος σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης θα κατευθυνόταν στον τελικό του προορισμό μέσω των εναερίων χώρων της Ιταλίας, Τυνησίας, Αλγερίας, Μαρόκου και Καναρίων Νήσων. Ο υπολογιζόμενος χρόνος της πτήσης είχε διάρκεια 7 ώρες και 17 λεπτά».

 

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες