Λήγει την Πέμπτη η προθεσμία για ένταξη στο νόμο Κατσέλη

Λήγει την Πέμπτη η προθεσμία για ένταξη στο νόμο Κατσέλη

Πολλοί δανειολήπτες με φορτωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές από νωρίς το πρωί καταφεύγουν στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία μήπως προλάβουν και ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη.
Η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων με σκοπό την ένταξη στο νόμο Κατσέλη, λήγει την Πέμπτη , τελευταία ημέρα του χρόνου. Όμως, οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες έχουν περιθώριο μέχρι και 47 ημέρες μετά να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ενδεχομένως δεν έχουν προλάβει να το κάνουν μέχρι τώρα.
Οι ουρές αναμένεται να συνεχιστούν και την Τρίτη καθώς σύμφωνα με στοιχεία καθημερινά υποβάλλονται περίπου 150 αιτήσεις σε κάθε Ειρηνοδικείο της χώρας για να οριστεί τακτική δικάσιμος ρύθμισης των οφειλών τους. Μια πλήρης αίτηση περιλαμβάνει 17 έγγραφα.
Οι προθεσμίες για όσους θέλουν να σώσουν το δάνειο τους είναι πλέον ασφυχτικές καθώς τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση έως και την Πέμπτη, για υπαγωγή στον παλιό νόμο Κατσέλη. Όσοι δεν προλάβουν θα πρέπει να ξέρουν πως από την Πρωτοχρονιά, τίθεται σε ισχύ τα αυστηρότερα κριτήρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Υπενθυμίζεται πως με το νέο πλαίσιο παρέχεται απόλυτη προστασία για το 25% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών τα οποία θα πρέπει να πληρώνουν ελάχιστη μηνιαία δόση στο 5-10% του εισοδήματος τους, στην οποία θα έχει συμμετοχή και το δημόσιο.

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες