Κυβέρνηση: Παίζει τα ρέστα της Κύριο

Κυβέρνηση: Παίζει τα ρέστα της

Η Κυβέρνηση ελπίζει ότι η τραγωδία που στοίχισε δεκάδες ζωές στο Μάτι θα περάσει κάποια στιγμή στη σφαίρα της λήθης. Γι’ αυτό και κάθε 24ωρο που περνά, προστίθεται μια παρέμβαση, μία δήλωση, μια διαρροή ή μια ανακοίνωση του πρωθυπουργού για διάφορα ζητήματα. Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται σε ένα σχέδιο που έχει ως βασικό στόχο την αλλαγή ατζέντας και την επαναφορά της «κανονικότητας». Για την ακρίβεια, στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι σταδιακά να έλθει σε πρώτο πλάνο στην επικαιρότητα η έξοδος από τα μνημόνια, που θεωρείται επικοινωνιακά προνομιακό θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο παραπάνω πλαίσιο εντάσσεται και η χθεσινή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ότι σήμερα, στις 14.00, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα ανακοινώσει το νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στόχος του Μαξίμου είναι με σταδιακά βήματα να αποσυμπιεστεί το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία. Μετά τις καρατομήσεις του υπουργού και των άλλων αρμοδίων κρατικών αξιωματούχων, οι κυβερνώντες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να βγάλουν το αποτύπωμα της 23ης Ιουλίου από πάνω τους, εφαρμόζοντας την τακτική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».

Για τον σκοπό αυτό στρατεύτηκε και ο συνήθως μειλίχιος Φώτης Κουβέλης που στην συγκεκριμένη περίπτωση, φάνηκε να ζηλεύει κάτι από τη «δόξα» του Παύλου Πολάκη και της ατάκας του ότι «οι νεκροί θολώνουν την εικόνα της αποτελεσματικότητας του κράτους». «Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων, αλλά στις 21 Αυγούστου η χώρα βγαίνει από οκτώ έτη μνημόνια και αυτό δεν μπορεί να συνδέεται, χωρίς να θέλω να συμψηφίσω την κατάσταση», είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη του ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

επιστροφή στην κορυφή

Social

Follow us Google play

Follow us twitter

Join us Fcebook

Subscride os youtube

Follow us instragram

Contact us

Διάφορα

Πληροφορίες