Κίναρος: Νεκροί 3 αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού

Κίναρος: Νεκροί 3 αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού

Συγκλονιστικές ώρες από το πρωί για το Πολεμικό Ναυτικό καθώς τρεις αξιωματικοί- οικογενειάρχες επέβαιναν στο ελικόπτερο Agusta Bell, που κατέπεσε στην Κίναρο.

 

Δύο σοροί των αγνοούμενων αξιωματικών από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε τα ξημερώματα στην Κίναρο εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί στην ξηρά. Αγνοείται ο τρίτος αξιωματικός.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο ανθυπασπιστής ναυτίλος Ελευθέριος Ευαγγέλου.

 

- Ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης 37 ετών (γεννήθηκε το 1979). Πολύ έμπειρος, με περισσότερες από 1300 ώρες πτήσης, έγγαμος
- Ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς 34 ετών (γεννήθηκε το 1982). Έγγαμος με ένα παιδί και η γυναίκα του έγκυος στο δεύτερο
- Ο ναυτίλος (χειριστής ραντάρ επιφανείας) ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου 36 ετών (γεννήθηκε το 1980). Έγγαμος με ένα παιδί

Το βάθος στη θαλάσσια περιοχή που αναζητούσαν το πιλοτήριο (κόκπιτ) οι ομάδες διάσωσης κυμαίνεται από 50 ως 100 μέτρα.

 

O κυβερνήτης υποπλοίαρχος Τουλίτσης Αναστάσιος

Ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς

 

Μάθημα ψυχραιμίας έδωσε νωρίτερα σε τηλεφωνική επικοινωνία με το protothema.gr ο πατέρας ενός από τους επιβαίνοντες του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσε τα ξημερώματα σε περιοχή της Κινάρου.

«Μας έχουν δώσει ελπίδες οι υπεύθυνοι της έρευνας που διεξάγεται στην περιοχή της πτώσης» είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας ενός από τους αγνοούμενους του ελικοπτέρου της Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Πανανάς, πατέρας του υποπλοίαρχου Κωνσταντίνου Πανανά, με ψυχραιμία περιμένει οποιαδήποτε πληροφόρηση από το σημείο που διεξάγονται οι έρευνες και υπογράμμισε ότι από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης τους έχουν αφήσει ελπίδες πως οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου να είναι ζωντανοί.

«Με ενημέρωσαν ότι αγνοείται ο γιος μου. Κοιτάξτε τώρα όλα αυτά δεν έχουν σημασία. Το πρωί ενημερώθηκα, μας είπαν ότι υπάρχουν ελπίδες και μέχρι πριν από λίγο που είμαστε σε επικοινωνία αυτό γνωρίζουμε πως υπάρχουν ελπίδες. Βρέθηκαν κάποια κομμάτια από το ελικόπτερο αλλά από εκεί και μετά ψάχνουν όλα τα σημεία της περιοχής γιατί είναι δύσκολη. Προσπαθούν να βρουν τους επιβαίνοντες σε τι κατάσταση βρίσκονται και όλα αυτά. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο» είπε με ψυχραιμία στο protothema.gr ο πατέρας του υποπλοίαρχου Κωνσταντίνου Πανανά.

 

Το χρονολόγιο της τραγωδίας:

Ώρα 01:48: Το ελικόπτερο Agusta Bell 212 ΠΝ-28 απονηώθηκε από την φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς για νυχτερινή πτήση. Αποστολή του πληρώματος του ελικοπτέρου στο πλαίσιο της άσκησης «Αστραπή» ο εντοπισμός στόχος επιφανείας, δηλαδή πολεμικών πλοίων που για το σενάριο της άσκησης θεωρούνται «εχθρικά».

Ώρα 02:45: Απώλεια ίχνους και απώλεια επικοινωνιών με το ελικόπτερο Agusta Bell 212 με τον κωδικό αριθμό ΠΝ-28.

Ώρα 04:40: Εντοπισμός θερμικού ίχνους από το ελικόπτερο ΠΝ-56, οργανικό ελικόπτερο της φρεγάτας Σπέτσαι

Ώρα 07:01: Εντοπίστηκαν συντρίμμια από το ΠΝ-56 και από τα δύο Super Puma που είχαν απογειωθεί από Χίο και από Ρόδο για έρευνα και διάσωση.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή

Social

Follow us Google play

Follow us twitter

Join us Fcebook

Subscride os youtube

Follow us instragram

Contact us

Διάφορα

Πληροφορίες